CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  
Autor: Mirela Borchin         Ediţia nr. 1077 din 12 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Extemporal la sinceritate
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

De multă vreme nu mai sunt eu. N-am mai fost niciodată atât de singură. Atât de convinsă că nu mai urmează nimic pentru mine. Nimic frumos de trăit. Eventual câte ceva de scris. (În ideea că ar valora ceva postmortem, – brrr!) Despre câte-un vis pe care l-am ucis, de teamă să nu-l trăiesc cu ochii deschişi. Sau pentru că nu se putea nicicum trăi. Doamne, câţi bărbaţi splendizi nu s-au perindat prin ochii mei... Aveam pupilele dilatate ca să încapă toţi. Şi rezervele. Atât de mult puteam visa, că nu-mi ajungeau ziua pauzele şi noaptea insomniile. Nu ştiam atunci că trăiesc cu adevărat. Că asta-i viaţa. Mi se părea că viaţa mea eşti tu.  

Acum nu... Nu te mai vreau nici dimineaţa când mă trezesc şi-mi amintesc de tine, nici după-masa când văd maşina-n parcare şi deduc că ai venit... iar, să-mi otrăveşti aerul până la cer, şi nici noaptea când mă simt lovită-n toate părţile de amintirile cele mai urâte. Nu mai cred nimic din ce-mi spui, nu mai sper că ai mai putea vreodată îndrepta ceva. Nu te mai pot iubi nici măcar în amintire, iubire... Vreau să iubesc cu adevărat pe cineva, pe absolut oricine, de dragul iubirii doar. Şi nu mai pot nici măcar atât. Poate că şi sufletul meu a murit subit. S-a scurs pe parchet ca apa aceea rece şi dulce din ulciorul fisurat. Carcasa lui a crăpat, s-a spart. Vreau să iubesc ceva şi nu găsesc. Nimic nu mă mai atrage. Nu pot să văd dincolo de negrul din faţa ochilor. Draperii negre mi-am pus la geam. Să nu mai văd cum vin să-mi ceară ce nu pot da şi prieteni şi străini. Durerea mea e-atât de neagră-n noapte, că nu mai pot visa. O, Pandora, sămânţa ta de speranţă nu mai încolţeşte-n mine. Cade alături.  

M-ai distrus. Te arăt cu degetul. Ai omorât în mine izvoare şi râuri şi fântâni. Şi tot mai vii ca un nemernic să-mi tragi câte un pumn în somn. Să mă trezesc cu durerea de a nu mai putea ieşi în lume. Să mă trezesc fără voce. Fără zâmbet. Făcând calcule. Eu, care am fugit de matematică în litere. Culmea ironiei!!! Mă gândeam de-atâtea ori că n-o să-mi plâng niciodată de milă. Nici pentru că mă urâţesc, nici pentru că îmbătrânesc, nici pentru că mă îmbolnăvesc de ceva incurabil sau că mor în urma unui accident. Nu mă gândeam niciodată că am să mor de mâna ta. Că am să mor de gura cu care ceri în numele meu. De chinină. De vitriol.  

Nici moartea nu cred că m-ar fi durut mai tare în caz că aş fi avut-o deja. Mă născusem pentru înălţimi ameţitoare... Ce păcat că n-ai putut să vezi asta! Te-am şters din inima mea cu buretele cu care am şters astă-seară tabla după ultimul curs. Era o tablă albă, pe care eu o vedeam neagră. De mâine mă îmbrac în negru ca să-mi plâng de milă. Asta nu-i viaţă. E ceva de plâns cu şiroaie de lacrimi.  

 

Referinţă Bibliografică:
Extemporal la sinceritate / Mirela Borchin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1077, Anul III, 12 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mirela Borchin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Borchin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!