CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Exerciţii de meditaţii (11)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- În faţa omului, în viaţă, stau numai două drumuri: unul care urcă permanent şi altul care coboară permanent; unul care escaladează un munte iar un altul care pare mai uşor dar care coboară continuu.  
  
- Între îndoparea zilnică pântecelui şi zborul sufletesc, dumneavoastră ce alegeţi?  
  
- Feriţi-vă de mânie că nu lucrează dreptatea lui Dumnezeu, feriţi-vă şi de pofte că vă pot coborî mai jos decât animalele.  
  
- Doctorul nu vindecă bolnavul fără voia lui. Tot astfel Dumnezeu nu mântuieşte pe nimeni cu sila.  
  
- Dumnezeu, ca principiu Creator transcedental, este imposibil de perceput cu simţurile omeneşti. Este foc dar nu numai atât, este duh dar nu numai atât, este iubire dar nu numai atât.  
  
- Ce este omul mai mult decât o reflexie efemeră a universului în care trăim?  
  
- Lumea ca mister al lui Dumnezeu nu poate să încapă în nici unul din conceptele noastre omeneşti.  
  
- Am întâlnit oameni care sunt în stare să dea sfaturi şi lui Dumnezeu iar de primit nu mai primesc de la nici un om.  
  
- Am cunoscut oameni bogaţi, nefericiţi şi dezamăgiţi de propria lor bogăţie şi oameni săraci pe care Dumnezeu i-a îmbogăţit cu harul Său.  
  
- Fiecare om a primit din partea lui Dumnezeu unul sau mai multe daruri; tragedia se produce atunci când omul nu şi le descoperă şi le duce cu el în mormânt.  
  
- Ştiinţa nu contrazice Biblia ci se află în urma acesteia şi o confirmă; ignoranţa te depărtează de Dumnezeu, ştiinţa te apropie de Dumnezeu; viitorul omenirii se află mai mult sau mai puţin incifrat în textul Bibliei.  
  
- Mai mulţi oameni au pierit din cauza propriei lor limbi decât de sabia duşmanului.  
  
- Aşa cum gospodarul alege sămânţa cea bună pentru ogorul său, mă gândesc cu teamă la transpunerea acestui principiu în planul creaţiei la nivelul cosmosului.  
  
- Toate vietăţile au un cap de care ascultă. Toate comunităţile şi naţiunile au un cap de  
  
care ascultă la rândul lor. Şi tocmai universul să nu aibă unul?!  
  
- Conceptul de artă fără Dumnezeu este ca o pasăre cu o singură aripă.  
  
- Divorţul nu e mai mult decât o călătorie în doi pe un vapor care eşuează.  
  
- Postul şi gândurile bune sunt întotdeauna în armonie, fac trupul mai uşor şi dau aripi sufletului.  
  
- Fiecare organ din corpul omenesc are rolul şi importanţa lui dar nu sunt egale între ele. Nu poţi să compari importanţa piciorului cu cea a inimii; nu poţi să compari importanţa urechii cu cea a ochiului. Tot astfel e şi cu democraţia în esenţa ei, doar ne amăgim că absolut toţi, suntem absolut egali în drepturi. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Exerciţii de meditaţii (11) / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 672, Anul II, 02 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!