CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Exerciţii de meditaţie (7)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Represiunea are de regulă efecte contrare celor scontate pentru că adevărul, dreptatea, iubirea se instaurează numai prin acceptarea lor liberă.  

-Când ajunge omul să aibă o părere foarte bună despre el, foarte greu îl mai întorci din cale.  

- Viaţa omului seamănă cu o alergare scurtă. Foarte scurtă.  

- Cine îşi pre-găteşte o înmormântare fastuoasă sau un mausoleu bogat, nu are nici un ascendent înaintea celorlalţi oameni şi nici în faţa lui Dumnezeu. Este doar o probă de trufie neghioabă.  

- În fiecare om se află un altul de valoare egală şi de semn contrar.  

- Sfinţii Părinţi ne îndeamnă să trăim în lume dar nu după duhul ei.  

- Viaţa nu este numai ceea ce cade sub incidenţa simţurilor noastre. Ea are şi o componentă spirituală de care trebuie să ţinem seama.  

- Cine este conştient că toate gândurile, vorbele şi faptele rele se vor întoarce cu putere sporită împotriva sa, se va păzi.  

- Gândurile rele sunt puse în faţa noastră ca nişte prilejuri de poticnire.  

- Omul face parte din natură, din societate şi din univers şi dator este să se trăiască după legile armoniei universale.  

- Stingerea cu forţa a unui conflict, poartă în el şi germenii altor viitoare conflicte care nu vor întârzia să se manifeste.  

- Experienţele dureroase ne duc de regulă pe o treaptă superioară a cunoaşterii ceea ce dintr-o perspectivă mai înaltă este benefic în fond.  

- Nu realitatea contează atât de mult, cât părerea şi atitudinea noastră în faţa ei.  

- Sursa conflictelor nu se află în natură ci în mintea noastră a oamenilor şi acolo se nasc ele întâi.  

- Importanţa omului nu constă în averea la care s-a angajat ca rob ci în bogăţia spirituală la care, dacă ajunge, nu i-o mai poate lua nimeni.  

- Omul se poate vindeca de singurătate prin contactul cu realitatea, nu cu lumea. Prin raportarea la Dumnezeu şi nu la oameni.  

Referinţă Bibliografică:
Exerciţii de meditaţie (7) / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 651, Anul II, 12 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!