CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

Eveniment cultural la Liga Scriitorilor Filiala Iaşi
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Florin Roşianu 
  
EVENIMENT CULTURAL LA L.S.R. IAŞI  
  
Liga Scriitorilor Români – Filiala Iaşi–Moldova a organizat vineri, 5 aprilie a.c., la orele 17:30, în Salonul Artelor din incinta Cercului Militar Iaşi, o activitate culturală deosebită, la care au participat oameni de cultură ieşeni, membri ai L.S.R. şi un numeros public. 
  
În deschiderea activităţii, preşedintele Filialei Iaşi a L.S.R., domnul Constantin-Toni Dârţu, a prezentat activitatea literară a prof. dr. Mihai Păstrăguş, din Iaşi, menţionând mai ales meritele deosebite ale acestuia în editarea revistei Moldova literară, care apare trimestrial, de patru ani, el fiind redactorul-şef al revistei. În continuare, C.T.Dârţu a prezentat activitatea poetului Gheorghe Vicol, din Vatra Dornei, membru al L.S.R., scriitor de literatură pentru copii, autor a peste 30 de cărţi, membru în colegiul de redacţie al revistei Moldova literară. Pentru întreaga lor activitate literară, celor doi autori li s-a înmânat cea mai înaltă distincţie a Ligii Scriitorilor Români: medalia Virtutea literară. Menţionăm că poetul Gheorghe Vicol este primul dintre membrii Societăţii Scriitorilor Bucovineni care primeşte această importantă distincţie.  
  
În cuvântul lor, cei doi autori premiaţi au adus mulţumiri atât preşedintelui Filialei Iaşi, domnul C.T.Dârţu, cât şi preşedintelui L.S.R., domnul Alexandru Florin Ţene, nu doar pentru recunoaşterea meritelor literare, pentru medalia primită, ci şi pentru atmosfera corectă pe care au instituit-o între membrii Ligii. Toţi membrii L.S.R. formează de fapt o mare familie literară, cum rar întâlneşti în alte asociaţii literare. 
  
În continuare, a avut loc lansarea volumului de versuri Reverberaţii lirice, a scriitoarei Cella Negoiescu, care este membră a L.S.R. şi a U.A.P. Prezentarea a fost făcută de prof. dr. Nicolae Creţu şi prof. dr. Monica Boţoiu, moderator fiind prof. dr. Mihai Păstrăguş. Actorul Paul Sobolevschi de la Teatrul Naţional Iaşi a încântat publicul, recitând versuri din acest volum. 
  
Florin Roşianu 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Eveniment cultural la Liga Scriitorilor Filiala Iaşi / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 828, Anul III, 07 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!