CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Despre Eugen Matzota
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Prezentare pe AMAZON:
În limba română  
 
Membru al Societății Teosofice, Adyar, India. Autor, printre altele, a trei cărți în domeniul Teosofiei. A tradus și editat cartea lui Branislav Stefanoski – Al Dabija ”Scurtă istorie descriptivă despre originea makedon-armânilor (de la preistorie până la colonizarea Daciei)”, carte care i-a deschis apetitul către studierea mai atentă a istoriei armânilor.
A publicat în 2012 singura carte care prezintă doar date și fapte despre armâni, un fel de ghid rapid pentru cei care vor date, nu comentarii despre armâni: ”Istoria armânilor în date”.
Născut și crescut la Oradea, a studiat la Colegiul Național Emanuil Gojdu, un nume de mare armân despre care nu știa mai nimic pe atunci.
Nici nu era ”politically correct” a ști.
A aflat relativ de puțini ani că se trage dintr-o familie ce se număra printre fondatoarele Principatului Epirului cu vreo opt secole în urmă.
Atunci a înțeles de ce părea a avea cu totul alte valori decât cele prețuite azi. A înțeles de ce crede încă în cuvinte care par acum desuete, cum ar fi onoare, caracter, cavalerism. A înțeles de ce nu-i e în fire a face compromisuri. De ce e altfel...
Regăsirea în tradiția armână i-a redat încrederea în valorile sale, dar și direcția în viață.
 

  
  
 
Prezentare pe AMAZON:
In English  
  
Member of the Theosophical Society in Adyar, India, since 1997.
Author of another three books only in the field of Theosophy, two of them bearing the title ‘Theosophy’, in 1999 and 2009.
Another book with mostly theosophical questions and answers was published in 2011, after meeting his readers.
Eugen Matzota is a deep and multifaceted personality, engaged in many areas, believing that his mission in life is to provide knowledge to those seeking a way into transcendent.
His concern for the highest mystical aspiration is only an aspiration for higher spiritual knowledge attained by spiritual experience.
This quest for spirituality, originally started only with the naive desire if the impetuous adolescent who wants to know everything, has become his attitude to the world.


BOOKS  
 • 1995 - "DTP Guide";
 • 1999 - "Theosophy" - First Edition;
 • 2009 - "Theosophy" - Second Edition;
 • 2010 - "The Pain of You" - Love Poems;
 • 2011 - "Ask, it Shall be Andswered!" - Q&A about Life, Universe, People;
 • 2012 - "Aromanians History in Data";
 • 2013 - "Masonic Etiquette Code";
 • 2015 - "Masonry, my Discreet Life";
 • 2015 - "Masonic Etiquette In the New Millennium";
 • 2016 - "Romanians Vs. Aromanians?"
 • 2016 - "Theosophy" - Third Edition;
 • 2016 - "Aromanians, our Brethren that Perish"
 • 2017 - "Theosophy, The Final Answer"
  
Referinţă Bibliografică:
Despre Eugen Matzota / Eugen Matzota : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2349, Anul VII, 06 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Eugen Matzota : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Matzota
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!