CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

EPILOG
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
FINALUL ROMANULUI ANA, FIICA MUNTILOR. 
  
EPILOG 
  
Ajunsă acasă după terminarea concediului la mare, Ana a găsit în cutia poştală o scrisoare din Luxemburg, de la Maria. O invita să vină şi ea în Marele Ducat, pentru a pune bazele unei afaceri pe cont propriu. 
  
Ana aflată încă sub impresia întâlnirii cu bărbatul din vis cum continua să-i spună lui Aurel şi a schimbărilor din fabrică de la decesul patronului, îşi făcu lichidarea de la societatea de croitorie şi se pregăti pentru o nouă aventură a vieţii sale. Părăsi ţara şi se întâlni cu sora sa geamănă pe pământ străin. Impactul a fost unul de mare luptă. Se confruntă cu lipsa de comunicare dintre ea şi poporul de adopţie, cu necunoaşterea limbii şi mai ales cu cel al găsirii unui loc de muncă. Ajunsă în Marele Ducat constată că modul cum era prezentat viitorul lor de către Maria şi realitate era cu totul altul.  
  
Aceasta lucra pentru început ca muncitor necalificat în agricultură, ca să aibă cu ce trăi de azi pe mâine. Ana a fost mai norocoasă decât ea şi a găsit de lucru la o organizaţie non profit ce asigura servicii de îngrijire celor aflaţi în suferinţă. Până s-a obişnuit cu noul său loc de muncă, cu viaţa diferită de cea trăită în Câmpina unde nu avea nicio grijă faţă de ziua de mâine, trecu multă vreme. Singurul avantaj a fost acela că nu a mai avut timp să se gândească la aventura trăită de ea la malul mării. Abia după ani de zile petrecuţi printre străini, în clipele de răgaz îşi mai amintea de acele zile frumoase din Saturn. În ultimul timp cunoscuse pe internet printr-un site de socializare, un bărbat din India. Cu acesta în afară de familie mai făcea schimburi de mesaje. Ce-i va oferi viaţa în viitor nu ştia. Maria între timp se căsătorise cu un luxemburghez şi îşi întemeiase o familie în Marele Ducat de Luxemburg. Ea, a rămas tot singură cu ea însăşi aşteptând ceva. Ce anume nici ea nu ştia. Spera să vină acel cineva şi pentru ea. Când? Nimeni nu putea să spună când sau, dacă va mai veni vreodată. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
EPILOG / Stan Virgil : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 226, Anul I, 14 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Stan Virgil : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stan Virgil
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!