CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Cultura şi geopolitica.
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Între cultură şi geopolitică nu se pune aşa uşor un semn comparativ. De regulă asimilarea culturii ne ridică nivelul conştiinţei de sine. Prin aceasta sclavul devine conştient de lanţurile care-l leagă de politica locală. Politică locală este însă influenţată mai mult decât ar fi cazul de factori suprastatali care decid. În consecinţă ne alegem liberi şi nesiliţi de nimeni conducătorii propuşi prin politicieni veroşi de conducerea mondială din umbră.  

 

Pe internet circulă un material care prezintă în peiorativ încercările de concentrare a puterii politice în cât mai puţine mâini. Dar eu nu văd absolut nici un rău în aceste timide încercări.  

Piramida puterii potrivit modelului luat în considerare este, pe niveluri:  

0. Realitatea văzută şi înţeleasă din exterior  

1. Familiile Regale şi asimilate  

2. Consiliul celor 13  

3. Comitetul celor 300  

4. Centrul de comandă  

5. Controlul financiar mondial  

6. Controlul resurselor mondiale  

7. Controlul populaţiei globului  

8. Unităţile de muncă, populaţia globului.  

 

Din păcate nu entităţi singulare, dotate cu calităţi deosebite, în deosebi de înalt nivel cultural deţin puterea. Piramida puterilor pe glob este prezentată complet rupt de cultură. Este de fapt o clasificare a orgoliilor, a propagării prin religie, sabie şi tancuri a aşa ziselor politici de avangardă.  

Biserica, de pildă, a mijlocit prin creştinare forţată mai mult rău decât toate războaiele lumii. Biserica este prezentată în piramida puterii pe nivelul 3, un fel de unealtă, pârghie, a nivelelor superioare.  

Oricum, clasificarea mai sus prezentată nu are absolut nici un temei, începând cu primul nivel Familiile Regale. Acesta puteau şi mai pot influenţa numai comunităţi locale, cel mult extinse prin dominaţii coloniale. Nicidecum economia mondială chiar dacă toţi monarhii ar fi rude între ei.  

Că vrem sau nu vrem, peste capul tuturor orgolii şi a familiilor nobiliare, globul terestru este condus de interese economice exprimate de un număr infim de familii. Cam acele 13 constituite într-o organizaţie ultra secretă. Mă îndoiesc că cineva ar fi reuşit să ajungă la numele celor implicaţi în „consiliul” prezentat la nivelul 2. Se cunosc averile colosal de mari, dar nu toate acestea se şi implică în conducerea inumană a globului. Ar fi suficient unul singur destul de bogat şi rău la sufle. Nu este suficient să fii bogat spre a devenii un monstru uman ca oligarhia de carton din România a căror averi se bazează pe tranzacţii mai puţin oneste. Să nu uităm că marile averi creează locuri de muncă la miliarde de oameni, altfel şomeri.  

Economia mondială nu mai are caracter naţional, local. Trusturile şi concernele au devenit puteri de sine stătătoare care decid soarta naţiunilor. Că au sau nu în frunte comitetul celor 300 este absolut nesemnificativ. Este normal ca, în condiţiile concurenţei, concernele să-şi uniformizeze preţurile, nicidecum în favoarea consumatorului. Dar de la o înţelegere anticoncurenţială la un control al activităţii umane este un drum lung. În nominalizarea unora dintre componenţii grupului de 300, în afară de centrale de ramură industrială apar şi organizaţii sociale precum biserica ori centrele de impunere a produselor prin reclamă. Nu mai consumăm ce ne face plăcere (o roşie gustoasă) ci ceea ce ni se impune (E-uri sub aspect de roşie sau vânătă).  

Nivelurile 4 … 7 sunt dea dreptul hilare.  

Ele pot şi trebuie să fie înlocuite de o structură cu caracter naţional, local care constituie nu poziţia şi aspiraţiile „liber exprimate” ale populaţiei locale ci îndrumările mai mult sau mai puţin impuse de grupurile suprastatale. Contează mult şi orgoliul sau verticalitatea organelor alese.  

Conducerea la nivel suprastatal este ocultă, dar cu atât mai eficace. Nimei nu dă nimănui „preţioase indicaţii”. Dar, dintr-o dată un grup se „aleşi ai poporului” ajung la concluzia necesităţii unei anumite legi pe care o votează cu succes, câte o dată chiar în afara orelor normale de lucru. In societăţi mai certate cu cultura individuală, nu se aşteaptă „indicaţiile” din afara ţării ci, dese ori există grupuri oculte locale care dispun de „aleşii poporului”. La noi aceste grupuri se constituie din baronii „republicilor autonome locale” bazate pe clientelism politic.  

 

Cauza acestei structuri defectuoase, cu multe etaje suprastatale, este datorată exclusiv lipsei culturii populaţiei locale. Nu este exclus ca, „indicaţii oculte” să reglementeze nivelul instruirii populaţiei astfel ca, inculta turmă ţinută în mizerie, să mulţumească cu câte un vot mâna care le oferă o coajă de pâine. Incultura legiferată devine astfel nu numai un orgoliu satisfăcut local ci dese ori o indicaţie ocultă.  

Interesele financiare ale marilor averi de carton este ca gradul de culturalizare să fie la minimum posibil. Şcoala nu mai recomandă citirea literaturii. Istoria este deformată spre a insufla, ca şi religia, smerenia, capul plecat. Un cap incult, plecat, nu ridică privirea la nivelul conducătorului local care-şi poate face de cap.  

Cine dă „preţioasa indicaţie” nu este important. „Clubul de la Roma” ca şi „baronul de Vlaşca” nu va da niciodată „o dispoziţie”. O simplă sugestie dată cui trebuie şi când trebuie are efect de Lege. Este normal că purtătorii de mesaj se prezintă dese ori cu cocoaşe de dromader. Dar !indicaţia” ajunge la cine trebuie şi Legea a fost dată. Chiar şi promulgată deoarece însuşi preşedintele ţării apleacă urechea la şoapta însoţită de semnul de recunoaştere.  

Cu morile de vânt nu te poţi lupta. Asta nu înseamnă că veşnic vom trăi ca sclavi ai finanţiştilor lumii.  

Monarhia nu este un nivel în ierarhia conducerii lumii. Totuşi, la nivel naţional prezintă avantajul unei stabilităţi mai mari. Guvernanţii pot „gândi” cu soluţii palpabile nu numai pentru perioada de 4 – 5 ani cât au puterea ci, la sugestia tronului, vor trebui să „gândească” şi pentru ziua de mâine, pentru bunăstarea nepoţilor noştri nu a buzunarului propriu. Regalitatea impune totodată o educaţie mai severă a populaţiei cu mari beneficii pentru naţiune. Monarhul nu va face niciodată prostia să propună „cântarea imnului naţional” la fiecare oră în toate gradele şcolii. Nu aşa se creează astfel spiritul naţional. Poate o mai mică învrăjbire între etnii ar servi mai bine.  

Nu ne putem juca cu „indicaţiile oculte” venite de la „conducerea mondială”. Vrând, nevrând trebuie să le executăm. Dar dacă noi toţi vom participa la culturalizarea întregii populaţii va exista din ce în ce mai puţine „cozi de topor” care păstrează vie legătura cu supra puterea ce încearcă să conducă lumea, actualmente cu succes.  

O ştire de ultimă oră avertizează că în mare majoritate, populaţia României ar realege drept preşedinte al ţării pe fostul dictator Ceauşescu împuşcat ca trădător de ţară acum un sfert de veac. Alegerea este bazată pe cinstea şi interesul arătat ţării în comparaţie cu furtişagurile de miliarde făcute de actualii politicieni de toate culorile. Un semn că firavele înzdrăveniri ale culturii dă roade, iar populaţia începe să critice făţiş conducerea cam ne la locul ei.  

Dă Doamne să continue aşa. Dar şi prin alegerea efectivă a unui preşedinte competent. Dacă nici unul din cei înscrişi pe listă nu vă satisface alegeţi doi sau chiar trei. Votaţi astfel „pentru contra” sau deloc. Politicienii vor fi obligaţi astfel să propună oameni mai competenţi, mai cinstiţi, mai culţi. Există în Europa ţări în care ani de zile nu a fost votat câte un înalt demnitar deoarece populaţiei nu-i convenea nici unul din cei scrişi pe listă. De ce n-am fi şi noi asemenea? Ba chiar într-un orăşel din Germania a fost ales un primar scris cu plaivazul de aproape toţi votanţii pe buletinul de vot. Aşa DA! Voinţei alegătorilor.  

Sre ştiinţă, materialul analizat mai sus:  

PIRAMIDA PUTERII MONDIALE  

Nivelul „0”

Nivelul “0” este FORŢA SUPERIOARĂreprezentată prin ochiul care vede/înţelege realitatea.

Foarte important : Înţelegerea Forţei din vârful Piramidei Puterii îţi dă posibilitatea să "spargi" piramida şi să te sustragi - parţial - controlului ei. Ca să poţi înţelege cu adevărat forţa care se afla în vârfului piramidei, trebuie în primul rând să te înţelegi pe tine însuti. Trebuie să înţelegi de unde vii, de unde ai apărut şi încotro te îndrepţi, unde vei dispărea. Răspunsurile la aceste întrebări sunt în interiorul tău, iar cheile de descifrare se găsesc peste tot în jurul tău, inclusiv în lumea materiala, palpabila. Din păcate indiciile pe care le găseşti în diverse surse de informare sunt amestecate cu o mulţime de minciuni. Ca să afli răspuns la aceste întrebări trebuie să îţi urmezi nu inima şi nici creierul ci pe amândouă în egala măsura. Pentru înţelegerea Forţei trebuie să existe un balans perfect intre suflet şi raţiune, fără separare intre ele. Cine e ghidat doar de sentimente e uşor de indus în eroare, de asemenea cine se ia doar după raţiune e uşor să se insele. Dar e foarte greu să înşeli pe cineva care are un perfect echilibru între cele două.
Pentru a înţelege ce este în vârful piramidei trebuie să vezi realitatea din exterior, să înţelegi natura realităţii imediate. Numai aşa vei putea înţelege natura controlului pe aceasta planeta.

Vârful Piramidei: Nivelul 1

- Familiile regale

În vârful Piramidei Puterii se afla familiile regale europene care toate sunt înrudite intre ele. Actualul rege al Belgiei, regele Suediei şi al Norvegiei, precum şi reginele Marii Britanii, Olandei şi Danemarcei sunt cu toţii rude de sânge, trăgându-se din familia Windsor (Anglia, S.U.A., Canada, Australia?). Mai mult decât atât, ultimii regi care au fost înlăturaţi de la putere prin revoluţii în Italia, România, Iugoslavia, Bulgaria şi Grecia, făceau şi ei parte din aceeaşi familie Windsor, regăsindu-se toţi în arborele ei genealogic.
Conform unor surse, tot pe acest nivel al piramidei se mai situează un grup de oameni extrem de influenţi, dar a căror identitate nu se cunoaşte.

Nivelul 2

[în prezent cel mai puternic] - Consiliul celor 13 familii

Pe nivelul 2 se afla aşa numita Aristocraţie Neagră compusă din 13 familii, cele mai bogate din lume ( Dinastia Astor, Bundy, Collins, DuPont, Freeman, Kennedy, Li, Onassis, Reynolds, Rockefeller, Rothschild, Russell şi Van Duyn).
Membrii acestor familii ocupă cele mai înalte poziţii în toate ierarhiile existente, sunt cu toţii extrem de bogaţi şi se află "deasupra legii". Cu toate acestea, majoritatea dintre ei nu apar niciodată pe listele cunoscute de noi cu cei mai bogaţi oameni din lume. Mass media, controlată aproape în întregime de aceste familii, ne spune că Bill Gates e cel mai bogat om din lume cu 54 miliarde dolari, sau, Carlos Slim Helú din Mexic cu 74 miliarde de dolari.
De fapt aceşti miliardari nu pot concura nici pe departe cu Sir Evelyn de Rothschild (Dinastia Rothschild) care deţine incredibila suma de 500 trilioane de dolari (mai mult de jumătate din averea totala a lumii !!!).

Nivelul 3

- Comitetul celor 300

Comitetul celor 300 (numiţi şi Olimpienii) a fost fondat în 1727 de câtre aristocraţia britanica şi este compus din cele mai puternice "sub-familii".
Acest comitet coordonează direct o mulţime de instituţii şi organizaţii majore din întreaga lume, printre care: Comisia Trilaterala, Consiliul pentru Relaţii Externe, Grupul Bilderberg, Masa Rotunda, British Petroleum, Ordinul Skull and Bones, Compania Royal Dutch Shell, Socialista Internaţionala, Francmasoneria Universala, Ordinul Magna Mater, Zionismul Universal, Consiliul Bisericilor Mondiale, Ordinul Cavalerilor Templieri, Institutul American de Presa, Societatea Regala Britanica, Universitatea Harvard, Institutul pentru Droguri, Crimă şi Justiţie, MIT, NATO, Crucea Roşie Internaţionala, Universitatea Priceton, Banca Mondiala, American Express, Citibank, Credit Suisse, etc.

Nivelul 4

- Centrul de comandă

Pe acest nivel se găsesc cele 6 structuri care reprezintă centrul de comanda la nivel global: Comisia Trilaterala, Consiliul Relaţiilor Externe (CFR), Grupul Bilderberg, Clubul de la Roma, Organizaţia Naţiunilor Unite şi Institutul Regal pentru Afaceri Internaţionale.
Toate acestea sunt unite intre ele prin intermediul Mesei Rotunde (creaţia omului de afaceri britanic Cecil Rhodes care este o structura atât de complexa, incot Dr. Coleman spunea despre ea: "Masa Rotunda însăşi este alcătuita dintr-o adevărata încrengătura de companii, instituţii, bănci şi unităţi de învăţământ; ea le-ar ocupa timpul specialiştilor de înalta calificare vreme de un an, numai pentru a o descâlci şi înţelege").

Nivelul 5

- Controlul financiar mondial

Toate instrumentele prin care Illuminati controlează financiar populaţia globului, se găsesc pe acest nivel. Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondiala, Banca Reglementarilor Internaţionale, Băncile Centrale precum şi mecanismele de impozitare a populaţiei. Probabil este cel mai diabolic sistem de control al populaţiei conceput vreodată. Control prin intermediul banului.
"Daţi-mi pe mână moneda unei ţări şi nu mă mai interesează cine face legile în acea tara" este un celebru citat al lui Rothschild. Probabil de aceea o tara nu este condusa de un guvern sau preşedinte, ci este condusa din umbra de cel care controlează moneda tarii respective. Probabil de aceea o tara nu se poate gospodari singura ci are nevoie de sfatul celor de la FMI. Nu mai contează cine face legile şi ce legi face, căci oricum se aplica numai directivele FMI.

Nivelul 6

- Controlul resurselor mondiale

Pe acest nivel se situează marile corporaţii internaţionale care urmăresc controlul populaţiei prin controlul asupra resurselor. Deşi toate resursele de pe pământ sunt darul lui Dumnezeu făcut tuturor oamenilor , astăzi ele sunt confiscate în numele unor stranii raţionamente. Peste tot pe glob unde pământurile sunt roditoare apar companii de tip Monsanto care îi corup pe politicieni să reglementeze cultivarea şi comercializarea produselor. Intenţia? Distrugerea micilor producători sau de ai scoate în ilegalitate, pentru ca nici cel mai inofensiv producător să nu mai poată să cultive nimic în gradina proprie fora aprobarea guvernului.
Prin reglementările orchestrate de astfel de companii la nivel mondial în materie de calitate şi siguranţă a hranei, prin impunerea unor aşa-zişi parametri ştiinţifici după care producătorii trebuie să se ghideze nu se urmăreşte altceva decât distrugerea micilor producători. Iar aceasta, în favoarea marilor producători de hrană multă şi proastă! Vestitul Codex Alimentarius reprezintă chintesenţa acestui sistem, la implementarea căruia au lucrat zeci de ani reprezentanţii celor mai mari interese politice şi financiare.
De la 31 decembrie 2009, Guvernul României a început, alături de alte 165 de state semnatare (reprezentând aproape 85 % din populaţia planetei), implementarea temutului Codex Alimentarius. Un compendiu de legi alimentare, de factura nazista, introdus de AG Farben şi care va stabili regulile de alimentaţie ale naţiunilor. Implementarea, prevăzuta pe mai multe etape, porneşte de la faptul că populaţia globului este mult prea numeroasă ca Terra să poată susţine o alimentaţie naturală. Astfel, produsele trebuie modificate genetic, construite în laborator, aditivate şi iradiate.

Nivelul 7

- Controlul populaţiei globului

Structurile situate pe acest nivel sunt cele care au contact direct cu populaţia. Toate directivele venite de sus sunt implementate la nivelul populaţiei prin aceste 4 componente: Religie, Învăţământ, Guverne şi Media. Practic stăpânii lumii se ascund în spatele acestui paravan (nivelul 7) pentru a-şi îndeplini planurile.
Populaţia este îndoctrinată prin religie, îndobitocită prin sisteme de învăţământ care nu sunt decât o fabrica de produs oameni pe care statul să-i întrebuinţeze apoi după scopurile sale, ţinuta în frâu de către instituţiile guvernamentale şi prostită de către massmedia.
Rezultatul este o populaţie lipsită de energie şi de entuziasm, lipsită de putinţa de a acţiona şi de a reacţiona, incapabila să îşi dea seama ce se întâmpla cu ea.

Nivelul 8

- Populaţia globului sau unităţile de muncă

Adică noi toţi, populaţia globului, oamenii de rând, sau sclavii moderni ai timpurilor noastre. Ciclul nostru este limitat la ceea ce am fost îndoctrinaţi că trebuie să facem: ne naştem, facem şcoala, muncim pentru stăpânii noştri, le plătim taxe şi impozite şi apoi ieşim la pensie. Chestia cu pensia s-ar putea să dispară din acest ciclu, căci nu-i ajuta cu nimic pe cei de sus.
Interesant este ca din turmă unii dintre noi pot să se ridice temporar pe nivele superioare, să facă parte din instituţiile guvernului, să ajungă pe nivelul 5 bancheri pe la Banca Mondiala sau FMI sau chiar pe nivelul 4 în Clubul de la Roma. Dar când ei devin inutili pentru stăpâni, sunt aruncaţi din nou în turma de jos.
De pe nivelele 5, 6 şi 7 se produc cele mai dure atacuri şi cele mai mari presiuni asupra populaţiei. Este atacata siguranţa financiară şi alimentară a fiecăruia dintre noi, este atacat sistemul de sănătate public, învăţământul, religia, cultura, identitatea naţională.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referinţă Bibliografică:
Cultura şi geopolitica. / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1265, Anul IV, 18 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!