CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

28 mai 2014 - La Cenaclul Cetatea lui Bucur din Bucureşti
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Vasilica Ilie  

Jurnalul unei zile, la sfârşit de primăvară

Prima jumătate de zi a fost închisă şi chiar eram îngrijorată că o să plouă când am plecat de-acasă, în oraş, să mă întâlnesc cu prietena mea de pe facebook, Maria Roibu, poetă de origine română, cu rezidenţă în Olanda. De fapt, stabilisem să ne întâlnim ieri (marţi, 27 mai), dar lucrurile au luat o altă întorsătură, dat fiind programul lor încărcat, ca şi cum Dumnezeu aşa a aranjat lucrurile, să ne întâlnim astăzi, 28 mai, la ora zece şi un sfert (în faţă la McDonald's din Piaţa Romană) când eu mergeam la Cenaclul „Cetatea lui Bucur” din Bucureşti, moderatoare, poeta Elisabeta Iosif, care se ţine o dată pe lună, la Biblioteca Metropolitană. Am întrebat-o pe Maria (când mi-a dat telefon şi a decalat întâlnirea noastră) dacă vrea să participe la această activitate literară având în vedere că noi ne întâlneam doar să ne cunoaştem şi să facem schimb de cărţi. A fost încântată şi mi-a spus că vine însoţită de partenerul ei de viaţă, Claudiu Şarpe, muzician. Bineînţeles că am fost de acord, gândindu-mă că poezia se îmbină foarte bine cu muzica. Iubitul Mariei ne-a acompaniat la pian cât timp am citit din creaţiile noastre şi, ca bonus, ne-a cântat o melodie în limba spaniolă pe versurile Mariei.
Cei doi s-au adaptat foarte repede în grupul nostru literar, ajutaţi de atmosfera de aici. Maria a prezentat cartea şi naşterea ei. Volumul „Mirage" este un volum scris la „două mâini”, adică: jumătate reprezintă poeme scrise în limba română de Maria Roibu şi traduse în catalană de poetul Pere Besso iar cealaltă jumătate, poeme scrise de Pere Besso în catalană şi traduse de Maria Roibu în limba română. Claudiu Şarpe a vorbit despre muzică şi a fost foarte amabil să ne acompanieze la pian când, fiecare, a citit din creaţiile sale. Au citit pe rând: Maria Roibu, Elisabeta Iosif, Delia Stăniloiu, Doina Bârcă (ea ne-a cântat şi un cântec de muzică populară acompaniată la pian de Claudiu Şarpe), Elis Râpeanu, care ne-a cântat o doină fără acompaniament şi ne-a recitat două poezii, una dintre ele dedicată sieşi, cu ocazia apropiatei zile aniversare (împlineşte onorabila vârstă de 75 de ani), Mariana Nicolescu , Cornel Balaban şi eu. Atmosfera a fost caldă, de prietenie: s-a vorbit liber, s-au schimbat adrese de e-mail, telefoane, s-au făcut fotografii şi, bineînţeles, planuri de viitor, astfel că cei doi au fost adoptaţi de grup şi invitaţi să mai participe şi altădată la cenaclu, eventual să pregătim lansări de carte, comune. Poeta Elis Râpeanu a încheiat şedinţa de cenaclu cu câteva epigrame, ea fiind o bună specialistă în a scrie acest gen literar.
Când am ieşit de la cenaclu ieşise soarele, o adevărată zi de vară cu raze dogoritoare. Am plecat încântaţi, luîndu-ne la revedere unii, de la alţii; eu cu Maria şi Claudiu mergând la o terasă unde am stat la un pahar de vorbă, am făcut schimb de cărţi şi autografe şi ne-am făcut planuri pentru alte întâlniri. A fost o zi minunată, unde a excelat o atmosferă de prietenie, voioşie şi armonie. Mă bucur sincer că v-am întâlnit, Maria şi Claudiu! Vă mai aştept în Bucureşti!  

Referinţă Bibliografică:
28 mai 2014 - La Cenaclul Cetatea lui Bucur din Bucureşti / Elisabeta Iosif : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1244, Anul IV, 28 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Elisabeta Iosif : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elisabeta Iosif
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!