CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Pamflet >  

INFLAŢIA DE MACULATURĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

INFLAŢIA DE MACULATURĂ
 

 

 

 Se scrie într-o veselie... Şi se publică în draci. Pentru că se sponsorizează, nu-i aşa!? Editurile tot mai avide, toarnă cu maculatură. Fără nici o mustrare de conştiinţă. Filtru!? Decantare a valorilor!? Să fim serioşi...! Doar e democraţie...Cenaclu!? Pardon… Desuet. Căci ocupaţi până peste cap cu afaceri, studii (?) etc., nu mai avem timp şi pentru a participa la o asemenea activitate ce cândva avea menirea sacră de a alege grâul de neghină, de a îndruma pe cei care aveau pretenţia, dorinţa de “a bate câmpii cu graţie”. Auzi, îndrumare!? Păi dacă românul s-a născut poet, ce să mai facă şi aci!? Să piardă timpul!? Time is money… Doar suntem economie de piaţă... Aşa că fiecare după putere şi pricepere, îşi varsă năduful în versuri, rime, catrene. Şi dacă pe deasupra este şi descurcăreţ şi găseşte un sponsor sărac cu duhul, dar cu punga plină (şi se pare că-s destui!), scoate capu-n lume plin de sine, fălos nevoie mare de-aşa ispravă. Doar este artistul, nu!? Că lipseşte sublimarea metaforică, limbajul poetic, arta propriu-zisă, ce mai contează!? De-acum avem în faţă un volum, un autor... Împroaşcă limba română aruncând în vânt “forme fără fond”(unde eşti tu, Maiorescu!?) ! De-acum e creator, parol d’honneur… ! Pe când voi, mâzgălitori mărunţi, rămâneţi la stadiul de vorbe. Parole...Parole...Pentru că în mintea unui asemenea specimen cocoţat pe ditai podium, cenaclul înseamnă risipă. Risipă de cuvinte, pierdere de vreme... Iar faptul că vă zbateţi pentru respectarea unor norme minime decente necesare creaţiei, pentru o cenzură, o autocenzură impusă de bunul - simţ n-are importanţă, atâta vreme când dumnealui i-a apărut deja o carte, o nouă carte, o altă carte...
Editurile-nflorească, trăiască democraţia!

 

 

Ctrl/Cmd+V  

Referinţă Bibliografică:
INFLAŢIA DE MACULATURĂ / Elena Neacşu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1251, Anul IV, 04 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Elena Neacşu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Neacşu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!