CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

Elena BUICĂ - GÂNDURI LA CUMPĂNA ANILOR 2011-2012
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trecem grăbiţi prin timp parcă mânaţi de un zor neînţeles. Tot mai strâmtorat este cuprisul timpului faţă de necuprinsul imperiului uman al fiecăruia din noi. Ritmul alert în care trăim ne-a luat în vârtejul lui. Parcă ieri era când scriam rânduri pe aceeaşi temă, gânduri la cumpăna anilor, cu un an, doi, trei în urmă, ani pe care îi simţim ca spulberaţi de nici nu mai ne amintim de ei.  
  
Trec zilele în goană nebună, dar se opresc parcă înaintea încheierii unui an ca să se uite puţin înapoi, cu puţin înainte de a-şi plia ultima filă din calendar şi de a da ştafeta anului care vine pentru a ne pune o întrebare, tot în zorul vremurilor trăite, căci lumea acum nu mai e cea pe care o ştiam noi mai demult: „Ei, cum ţi se pare că a fost anul acesta şi ce ţi-ai mai dori de la cel care urmează?”. 
  
In ceea ce mă priveşte personal, cumpănesc şi zic: între dorinţele exprimate acum un an şi împlinirea lor, traista pare să fie mai încărcată faţă de alţi ani, mulţumită Celui de Sus. Puterea Lui s-a văzut în câteva probleme de sănătate pe care le vedeam cauze pierdute. Ca o compensare pentru problemele precare de sănătate, au fost cateva împliniri pe planul preocupărilor pentru scris, pe măsura puterilor mele. Imi dorisem să mai tiparesc o carte izvorâtă din luminişurile sufletului şi gândurilor mele şi „Luminişuri" au apărut sub îngrijirea editoarei Elena Rodica Lupu la Bucureşti unde i s-a făcut dublă lansare, prima organizată de Liga Scriitorilor Români şi a doua lansare de către Academia Dacoromână de la care am primit şi o onorabilă Diplomă de Excelenţă. Am primit cuvinte de caldă apreciere pentru carte, iar dacă sunt şi altfel de păreri, m-am împăcat cu gândul că diferenţele între oameni formează minunăţiile lumii lui Dumnezeu. Au apărut anul acesta doua dicţionare ale scriitorilor români în care figurez şi eu, deasemenea, sunt prezentă şi într-o Antologie de poezie şi proză scoasă prin sârguinţa directorului revistei „Starpress Internaţional”, Ligya Diaconescu, precum şi în alte două Antologii şi un alt dictionar care sunt acum sub tipar, în care va apare şi numele meu. Tot în anul acesta am atins cel mai mare număr de scrieri publicate în numeroase reviste online sau pe suport de hârtie publicate în lumea întreagă. De asemenea am avut mai multe scrieri publicate în volumele altor scriitori şi mai multe referinte despre scrierile mele. Astfel, îmi iau rămas bun de la acest an cu mulţumire pentru că a fost rodnic. 
  
Mi-am mai dorit anul trecut ca cele două ţări de suflet, România şi Canada să prospere şi oamenii să-şi găsească împlinirea rostului lor pe acest pământ. In România nu au mai fost tulburările din anul anterior, dar s-au simţit destul de dureros urmările pentru cei aflaţi la limita existenţei şi totuşi speranţa nu i-a părăsit pe oameni. Canada s-a ţinit mai bine, ţinând cont de criza care a cuprins lumea întreagă şi care, oricum a ciupit ceva din traiul nostru de până acum.  
  
Pentru anul ce urmează doresc să fie bine în lume, Canada şi România să prospere, iar mie să-mi dea puterea şi priceperea de a croi haine gândurilor şi trăirilor mele ca să le scot în lume sub formă de scrieri. Doresc tuturor oamenilor din lume prosperitate, sănatate şi împinirea dorinţelor de bine, la care adaug un plus de afecţiune şi de mulţumire celor care s-au aplecat asupra rândurilor aşternute de mine. 
  
LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE! 
  
Elena BUICĂ-BUNI 
  
Pickering, Toronto, Canada 
  
Sfârşit de an, 2011  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Elena BUICĂ - GÂNDURI LA CUMPĂNA ANILOR 2011-2012 / Elena Buică : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 392, Anul II, 27 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Elena Buică : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Buică
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!