CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Elena Păduraru
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Elena Păduraru -CV-literar  
 
M-am născut în Adjud, jud. Vrancea într-o fumoasă zi de florii (nu argumentez acum de ce a fost frumoasă respectiva zi) la 18.04.1949.  
 
În perioada de salariat, am predat matematica la cls. V-VIII, predominant la şcolile din Adjud.  
 
În această perioadă destinul a avut grijă să am familie şi un frumos buchet de copiii, buchet care este mai frumos şi mai viu pe zice trece.  
 
În 2007 a venit pensionarea. O pensionare fizică nu şi spirituală.  
 
Mi-am întrebat energia ce-mi activează creierul “ce voi face în continuare?”. Ea m-a privit, a zâmbit misterios, în final mi-a răspuns: “Stai să vezi!”.  
 
Am aşteptat, am privit împrejur şi iată ce-am văzut de-a lungul timpului (2007-2012):  
 
• În 2009, am văzut apariţia Antologiei “Iarna”, colecţia “Universul Prieteniei”, Editura AS'S, Iaşi:  
 
• În 2010: “55 de poeţi contemporani”-Antologie-coordonator poeta Valentina Becart, Editura ARHIP ART, Sibiu.  
 
• În 2010: “Lira în 4 puncte cardinale”-Antologie-coordonator poeta Cristina Ştefan, Bacău.  
 
• În 2010: „Culegere de poezii religioase”-coordonator poetul Dănuţ Deşliu, Drob. Turnu Severin.  
 
• În 2010: „Declin”-Antologie de proză-coordonator poeta Valentina Becart.  
 
• În 2010: „Prin fire de dor”-volum de autor-Ed. PIM, Iaşi  
 
• În 2011: „Ţipăt de cocor”-vol. de haiku al grupului Romanian Haiku, coordonator Corneliu Traian Atanasiu.  
 
• În 2011: „Cărticica mea de Crăciun”-Antolorie-poezii pentru copii-coordonatori Mariana Dobrin, Valeria Tamaş, Patricia Lidia..  
 
• În 2011: „Artă sfâşiată”-Antologie de poezie (73 poeţi contemporani)-coordonator poeta Valentina Becart.  
 
• În 2011: „ Bucuriile Iernii”-Antologie a site-uli Negru pe Alb-care îşi aşteaptă un editor dornic s-o publice (cartea este foarte frumoasă).  
 
• În 2012: „ Cărticica de ghicitori”-carte de colorat-autori, membrii ai site-ului Negru pe Alb-în curs de apariţie la Editura Armonii Culturale, Adjud.  
 
M-am oprit niţel speriată şi am privit în jos pe foia de scris şi am văzut o înşiruire de poeme ce-şi cereau dreptul la publicare. Şi noi, şi noi, alte voci din alte colţuri de caiet doreau să le dau ascultare. Ei bine, dragele mele poeme, proze, poezii pentru copii etc. aşteptaţi ca Domnul să ne deie permisiunea de a vedea lumina.  
 
Cu plecăciune şi deosebit respect mă închin ţie, cititorule drag, şi-mi cer iertare de nu sunt la înaltele tale aşteptări!  
 
Elena Păduraru  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Elena Păduraru / Elena Păduraru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 518, Anul II, 01 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Elena Păduraru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Păduraru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!