CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Poet cu normă întreagă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt o persoană sensibilă, care iubește frumosul, creativitatea și care a avut curiozitatea să coboare în străfundurile ființei pentru descoperi esența și pentru a o lăsa să se reverse în sufletele celorlalți. Poezia e cea care mă definește. Poezia e parte din mine, e cea care-mi spune: Există şi mâine… speranţa că oamenii mai pot iubi. Ea mi-a dat anticorpii iubirii pentru a neutraliza banalul, răul, suferința…  
Sunt un om simplu, care dorește să lase o urmă de bine și de frumos în această lume. Sunt o luptătoare, un om pasionat de cunoaștere, ce iubește să fie empatic cu cei din jur și să-i asculte, să-i inspire și să-i vadă fericiți. Oamenii pot să mă cunoască mai mult, citindu-mi creațiile. În versurile mele propun cititorilor spre decriptare un cod de sentimente indescifrabile. ,,Cred în iubire, vis ancestral,/Bucată de timp real-ireal,/Clipa (mă) scrie pe fibra inimii: /Există și mâine! /,,Există poeții/ Pentru a pune un frumos epitet vieții!”  
 
 
Sunt o fire profundă, care încearcă să descopere lumea interioară cu toate frământările, misterul și abisurile ei. Iubirea de cuvânt, de înțelepciune m-a determinat să intru în profunzimea lucrurilor pentru a căuta răspuns la întrebările cele mai arzătoare și a găsi Infinitul.  
Nu îmi pot imagina o lume fără literatură, fără scris. Cred că lumea are mare nevoie de literatură, una de calitate, în care să-și găsească refugiu tot mai mulți oameni care sunt destul de stresați, în contextul pandemiei care generează tot felul de crize. Literatura este un puternic instrument care poate schimba lumea.  
,,Poet cu normă întreagă” e acel om care respiră poezie prin toți porii săi, care poartă în el secretul Raiului – bucuria de a crea. Toate stările mele poetice sunt împletite în corola iubirii de cuvânt – iubirii de viaţă. Poezia e,,dreptul sufletului de a respira” şi raţiunea mea de a fi. Este întâlnirea de graţie cu Dumnezeu, iar prin această întâlnire eu am găsit un sens. Obișnuiesc să spun că poezia e scara pe care urcă copilul din mine, când îi e dor de Cer şi vrea să adune stele, pentru a le dărui oamenilor.  
Nu se poate trăi (doar) din scris, însă fără scris nu aș putea trăi.  
 
Activitate literară:  
  
Cărţi publicate: Ploaie de gânduri, Bucureşti, 2012; Florile cerului, Editura Topoexim,  
  
Bucureşti, 2014; Dansând cu cerul, Editura Genius, Bucureşti, 2016; Radiografia Visului, Editura Anamarol, București, 2018; Poet cu normă întreagă, Editura Betta, București, 2019; Suflet ales, Amanda Edit Verlag, București, 2019.  
  
Premii: Trofeul la Concursul Internațional de Creație Trofeul Univers Românesc XXL, 2017; Premiul special al juriului în cadrul Festivalului Internaţional ,,CAMPIONATUL EUROPEAN DE POEZIE, 2019; Premiul III la Concursul Național de Poezie ,,Radu Cârneci", ediția a II-a.  
  
Apariții în Antologiile: Parfumul clipei. Armonii poetice, Editura Scriitorilor, Brăila, 2016; Parfumul clipei. Melancolii de toamnă-n cântec și poezie, Editura Scriitorilor, Brăila, 2017; Antologie Poetică Vâlceană, Editura Mircea cel Bătrân, Băile Olănești, 2017; Lacrima dragostei, Editura Ecreator, 2018; Enciclopedia Scriitorilor Români, Editura Verbaniana, 2018; Almanahul ,,Sintagme Literare”, 2018; Antologia bilingvă (română-turcă) ,,Din universul poeziei române actuale”, Editura Betta, 2018; ,,Cuvântul care unește, volum aniversar de poezie”, Editura Hoffman, Slatina, 2018; ,,Ziditori în abstract”, Iași, 2019; Parfumul clipei. Primăvară-n cuvinte și dor, Editura Scriitorilor, Brăila, 2019; Wort Vergessen – Antologie în limba germană", 2020; ,,Poezia 2020 ( selecție îngrijită de Daniela Toma), Editura Art Creativ, 2020; ,,Roua din cuvinte” – Poezii din Cenaclul Schenk, 2020; Parfumul clipei. Cu gândul la frumoasa copilărie, Antologie – vol.XI  
  
Publicări în revistele: Sfera Eonică, Taifas literar, Contraste Culturale, OltArt, Arena literară, Sintagme literare, ARTE, Rotonda Valahă, Casa de sub pădure, Logos și Agape, Parnas XXI.  
  
Publicări pe site-urile literare: Literatura de azi, Confluenţe Literare, Poeții noștri, Ecreator, Însemne culturale, Cronopedia, Rețeaua literară, Booknation.ro, Webcultura.ro,
Citatepedia.ro, Rădăcinile Iubirii etc
 
  
Activitate în grupurile literare online: Atelierul Monitorul de Poezie, Societatea Culturală Anton Pann, Cenaclul Poetic Schenk, Arena Literară, Suntem ceea ce iubim, Mihai Eminescu, Poezia-Balsamul sufletului, Lumea poeziilor, Extemporal liric, Învață LDA, Romantic Armonie Bucurie, Academia literară ,,Mantaua lui Gogol”, Time for love is anytime, Cenaclul de la Roma, Grup Vâlcea Literară, ArteCarte, Cenaclul Ecreator, Grai românesc, etc.  
  
Mai multe creații literare mi-au fost puse pe muzică.  
  
 
 
 
 
  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Poet cu normă întreagă / Elena Lavinia Niculicea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3722, Anul XI, 10 martie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Elena Lavinia Niculicea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Lavinia Niculicea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!