CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

DUPĂ CUTREMUR
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

După cutremur …

 

Zona Moldova Nouă a fost teatrul unor cutremure începând cu dimineaţa zilei de 23 mai 2002 ora 6,20, când s-a înregistrat primul seism mai semnificativ. Acesta a fost preludiul unor mişcări telurice ce au culminat cu cel dintâi, din 24 mai 2002, ora 24.42, ce a avut o intensitate de 4,8 grade pe scara Richter. Acesta a fost urmat de alte şi alte seisme mai puţin importante, dar care au pus în alertă o mare şi importantă masă de specialişti, dar şi de tot felul de alţi interesaţi de soarta unor societăţi sau instituţii alarmate de ceea ce a fost.  

Printre instituţiile afectate, s-a numărat şi Poşta. Clădirea unde funcţionează Oficiul Poştal Moldova Veche este a ROMTELECOM, dar cele mai speriate au fost operatoarele de la cartare, când luni dimineaţa nu şi-au putut deschide biroul de lucru deoarece uşa era blocată de un morman de moloz căzut din tavan. Clădirea în sine are toţi pereţii interiori fisuraţi şi dacă înainte sala factorilor poştali arăta jalnic, acum arată ca după cutremur!!!  

Şefii Poştei n-au întârziat să vină să vadă ce este, direct la faţa locului. Diriginta Oficiului Poştal Moldova Veche, d-na Puia Veronica, şi-a anunţat şefii de la judeţ. Primul a sosit luni dimineaţă, şeful Oficiului Judeţean de Poştă, inginer Silviu Hurduzeu, care a venit şi a văzut starea clădirii şi, împreună cu reprezentanţii Romtelecom, a stabilit un plan de acţiune privind reparaţiile şi zugrăvirea spaţiilor deţinute în chirie de oficiul de poştă.  

A venit şi de la Direcţia Regională de Poştă Timişoara d-na Stănescu. În dimineaţa zilei de 30 mai 2002, specialiştii din cadrul Inspecţiei siguranţei în construcţii şi alţi evaluatori făceau diverse măsurători la clădirea poştei. Faptul cel mai inedit este că ziariştii care au fost prin poştă n-au amintit nimic  

de clădirea poştei. Lucrul care nu se vede însă este ce a rămas în sufletul oamenilor, acel şoc ce nu poate fi uitat uşor.  

După cutremur, mulţi oameni au dormit în parcuri, în autoturisme sau chiar în corturi, care cum au avut. Sperăm că nu va fi mai rău şi că nu vom rămâne doar cu ce a fost.  

 

 

POŞTAŞUL 17 iunie 2002  

Mihai Leonte  

Referinţă Bibliografică:
DUPĂ CUTREMUR / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 842, Anul III, 21 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!