CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Cultural > Spiritual >  
Autor: Titiana Dumitrana         Ediţia nr. 1115 din 19 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

Draga mea prietenă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Draga mea prietenă,  

 

Cred că te ştiu dintotdeauna... În memoria latentă a sufletului meu trebuie să fi existat o aspiraţie, rareori rostită, spre prietenia autentică. Când te-am întâlnit, te-am descoperit ceea ce ai fost mereu: un om cu vocaţia prieteniei!  

Întotdeauna am admirat, cu nesfârşită recunoştinţă, ceea ce pare supranatural de natural, pe aceia care se îmbracă cu Cristos cu firescul cu care îşi îmbracă haina, fără să se aştepte ca cineva să exclame: vai, astăzi te-ai îmbrăcat! Ne place să ne ştim totdeauna îmbrăcate frumos, cu veşmintele cele rare, extrem de preţioase..., ne place să constatăm că El poartă în cutiuţa muzicală a aspiraţiilor Sale acelaşi cânt sublim care-i amplificase toate vibraţiile inimii din ziua când privirea i se oprise, preţ de mai multe eternităţi, pe un chip peste care era hotărât Să-şi reverse Lumina.  

Tu ştii că povestea cănuţei nu-i numai o poveste. Roata olarului nu-i doar o metaforă, iar durerea transformării în obiect de artă/ vas de cinste nu o duci, sărind de pe un picior pe altul, chicotind... Cu greu vedem limpede câte fâşii pustii, adesea infinite, traversate şchiopătând, s-au transformat în fuioare de lumină, câte lacrimi ascunse sub aripile speranţei au sorbit puritate şi dor din palma ghioceilor, câte gânduri nerostite au luat calea faptelor împodobite cu firul veşniciei...  

De câte ori ne vine să sărim de pe roata olarului, fie ce-o fi..., ca să ne trezim, nu ştim cum, tot acolo, cunoscând cu răbdare (preţioasă!) migala cu care ni se mai ataşează o danteluţă în partea de sus a gândului, stropi de aur în tic-tacul inimii, culori solare pe marginea norului de sentimente, câteva perle de cea mai bună calitate peste faptele pregătite deja..., intervenţii prea delicate ca să se facă în grabă!  

Aproape că acolo, pe roata olarului, ne este casa, menajul, întâlnirile la cafea..., acolo ne-am obişnuit să ne împletim paşii, planurile, prieteniile –  

Draga mea prietena, continui să-mi trimiţi invitaţii, gânduri, meditaţii, chiar dacă nu ţi-am mulţumit pentru cele trimise deja, chiar dacă nu le-am onorat, chiar dacă nu-mi aduc aminte exact despre ce era vorba în ultima invitaţie primită...  

Tot tu, draga mea, ai îmbrăţişarea şi bucuria revederii mereu proaspete, o bunătate şi o înţelegere a vieţii dificil de egalat şi, mai ales, o încredere în celălalt, ai zicedemodată, dar tocmai de aceea sublimă..., gata să te inspire s-o iei de la capăt, reînvâţând să ierţi, să uiţi, să iubeşti.  

Tot tu eşti omul la care poţi apela pentru orice problemă, cerându-ţi doar timp să gândească strategia de rezolvare, răscolind agenda de telefoane, toţi prietenii, prietenii prietenilor, toate cunoştinţele, cunoştinţele cunoştinţelor...  

Tot tu tremuri de grija celor neajutoraţi, ne îndemni, cu delicateţe, să luăm parte (uneori doar cu un click – să se adune voturi!) la dezinteresata facere de bine, să ne unim lacrima cu cel cunoscut doar din poveste...  

Tot tu...  

Un sentiment cald mă învăluie ori de câte ori încep să caut printre amintirile din prezent chipuri ale luminii. Nu e greu deloc să-mi pun întrebarea: O ştii pe prietena mea? – Ce întrebare? Cine n-o ştie? - o recunoşti după obiceiul de a sădi ghiocei nu numai în grădina ei...ci şi a tuturor acelora pe care îi întâlneşte oriunde, oricând.  

Cu toată dragostea,  

Titiana Dumitrana  

 

 

 

Referinţă Bibliografică:
Draga mea prietenă / Titiana Dumitrana : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1115, Anul IV, 19 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Titiana Dumitrana : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Titiana Dumitrana
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!