CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  
Autor: Dorina Costea         Ediţia nr. 1255 din 08 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

ÎNTÂMPLĂRI HAZLII CU O NEPOŢICĂ... POVESTITE DE BUNICA TITINA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Scriitoarea ca Ţene, din nou, a ieşit în întâmpinarea micilor cititori cu o carte care să le încânte copilăria, având titlul „Întâmplări hazlii cu o nepoţică povestite de bunică”, apărută le Editura „Ecou Transilvan”, Cluj-Napoca, 2014.  
 
Autoare a volumelor „Bucuria lucrurilor simple”, „Recreaţia grădinii”, „Amurg de întoarcere”, „Pietre de aducere aminte”, „Scaunul harului”, „Anotimpul jocului”, „Viaţa ca o punte”, „Un strop de veşnicie”, ( tradusă şi în engleză de Mariana Zavati Gardner), „Neastâmpărul toamnei”, „O noapte palpitantă”, în majoritate cărţi pentru copii şi nu numai, (traduse în limbile catalană, sârbă, germană, engleză etc.)  
 
Titina Nica Ţene este considerată în articolul „Aspecte ale copilăriei în literatura română şi literatura universală“, din revista “Preparandia “, alături de: Mihai Eminescu, Marin Preda, Elena Farago, Alecsandri, Coşbuc, Creangă, Arghezii, Blandiana şi de alţi scriitori mari din literatura universală ca de exemplu Hans Cristian Andersen şi Jonathan Swift, care s-au aplecat asupra universului copilăriei, scriind pagini memorabile în acest domeniu „o poetă talentată a zilelor noastre, pune în versuri cizelate secvenţe din viaţa copilului, împletită cu mediul încomjurător”.  
 
Noua carte a scriitoarei Titina Nica Ţene cuprinde 13 povestiri: „Întrebare fără răspuns”, „Catinca şi ... E-urile”, „Catinca şi ... iubitul”, „O noapte palpitantă”, „Grădiniţa”, „Pan, Pan, Americano ... ”, „Portmoneul”, „Secrtetul”, „Căldura”, „Capra cu trei iezi”, „Moş Crăciun”, „Copiii, îngerii lui Dumnezeu” şi „Duminica Floriilor petrecută cu nepoatele”, povestiri inspirate din întâmplările hazlii alături de nepoate.  
 
Textele sunt scrise cursiv, se citesc cu plăcere şi de cei mici şi de cei mari, stârnind zâmbetul care luminează viaţa, nu sunt moralizatoare, dar din conţinutul lor se desprind învăţăminte nebănuite.  
 
Cartea va fi lansată la Şcoala Generală din Floreşti, joi, 12 iunie, şi la Cenaclul „Artur Silvestri” tot la aceeaşi dată. Despre carte va vorbi editoarea Nadia Fărcaş-Baciu şi prof. Antonia Bodea.  
 
Prof. Dorina COSTEA  
Cluj-Napoca  
7 iunie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
ÎNTÂMPLĂRI HAZLII CU O NEPOŢICĂ... POVESTITE DE BUNICA TITINA / Dorina Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1255, Anul IV, 08 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dorina Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Costea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!