CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  
Autor: Diana Cozma         Ediţia nr. 755 din 24 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Diana COZMA - APEL LA SUFLET SI INIMĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragi prieteni,  
 
Ne aflăm la începutul unui nou an care sper din tot sufletul să fie mult mai bun decât cel care s-a încheiat. Pentru noi a fost un an plin, cu multe realizări şi, în acelaşi timp, cu câteva decepţii şi neîmpliniri. Dar toate fac parte din viaţa noastră şi ştiu sigur că am învăţat ceva din toate experienţele prin care am trecut, indiferent că au fost plăcute sau mai puţin plăcute. Sper ca anul acesta să fiţi în continuare alături de noi, fiecare după posibilităţi.  
 
Şi, pentru că am pomenit de solidaritate şi ajutor, una dintre cele mai simple modalităţi prin care ne puteţi sprijini este să direcţionaţi către asociaţia noastră cei 2% din impozitul pe venit datorat şi plătit în cursul anului 2012. Nu vă costa nimic, banii oricum au fost reţinuti din salariile Dumneavoastră şi viraţi către bugetul de stat lună de lună. Puteţi, în schimb, să susţineţi cauza noastră prin completarea şi semnarea Declaraţiei 230, prin care o mică parte (adică 2%, în limita a maxim 300 de ron) din impozitul plătit deja, va fi redirecţionat de către stat Asociaţiei Un copil pentru copii. Aceşti bani, în cazul în care vă hotărâţi să ne sprijiniţi în acest mod, vor fi folosiţi pentru ca Rareş să urmeze un program complex de recuperare conceput de Bob Doman din Statele Unite ale Americii, numit NACD (mai multe detalii pe http://nacd.org/index.php şi, în curând pe blogul lui Rareş www.povestea-lui-rares.blogspot.com). Costurile de înscriere în program şi taxele lunare depăşesc suma de 3.000 de USD/an, la acestea adăugându-se transportul şi cazarea la Londra pentru evaluări, plus materialele didactice. De asemenea, banii vor fi folosiţi şi pentru organizarea unor acţiuni şi evenimente caritabile (de exemplu, cu ocazia zilei de 1 Iunie, dar şi a sărbătorilor de Crăciun, aşa cum am făcut în anul 2012, evenimente care ne dorim să fie o tradiţie pentru asociaţia noastră) sau pentru a susţine cazuri noi, aflate în situaţii disperate.  
 
Nu staţi pe gânduri şi fiţi alături de noi. Nu vă costă decât câteva minute. Toate formularele completate mi le puteţi trimite până în luna mai 2013 pe adresa Asociaţia Un copil pentru copii, Peciu Nou, nr. 84 C, jud. Timiş, cod 307310 sau, dacă sunteţi din Timişoara, ne putem întâlni în oraş. Noi vom depune toate formularele completate de către Dumneavoastră fie direct, la Administraţia Financiară din Timişoara, fie cu confirmare de primire la Administraţiile Financiare ale oraşelor de care aparţineţi.  
 
Nu vreau să închei înainte să le mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în acest fel în cursul anului trecut şi care, sper, să ne sprijine şi anul acesta. Cu ajutorul vostru am reuşit să depunem un număr de 279 de formulare în 27 de oraşe din ţară. Pentru acestea a fost virată, până în prezent, în contul asociaţiei suma de peste 5.500 ron. Menţionez că, pentru a ajuta şi alţi copii, am deschis imediat după înfiinţarea asociaţiei alte 3 conturi la 3 bănci diferite, astfel încât părinţii altor 3 copii să poată aduna declaraţii de la cunoscuţi şi prieteni. Aşa că, pe lângă formularele pe care eu şi soţul meu le-am adunat cu ajutorul prietenilor, anul trecut, pe numele Asociaţiei „Un copil pentru copii” au fost depuse la Administraţiile financiare alte 807 declaraţii: părinţii lui David Teodorescu 462 declaraţii din 6 oraşe, părinţii Izabelei Dănilă 215 declaraţii din 15 oraşe şi părinţii lui Luca Dobre 130 declaraţii din 5 oraşe ), urmând ca toţi banii intraţi de la stat pentru acestea sa fie viraţi celor 3 familii.  
 
Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne decât să vă ataşez declaraţia pe care vă rog să o completaţi gândindu-vă la Rareş si la toţi prietenii lui speciali. Dacă fiecare dintre cei care citiţi acum acest mesaj ar completa personal declaraţia şi ar susţine cauza noastră înaintea soţului / soţiei / fiului / fiicei / mamei / tatălui / unui prieten / unui vecin / unui coleg / unui sef ... şi câte variante mai pot exista ... vă daţi seama câte formulare am putea aduna în acest an?  
 
Şi câte lucruri am putea face pentru Rareş şi pentru alţi copii ca el? Şi, ca să mă dau exemplu, vreau să vă spun că în urmă cu doi ani, când Asociaţia Un copil pentru copii încă nu exista, părinţii lui David Teodorescu adunau declaraţii fiind sprijiniţi de o altă asociaţie. La o simplă solicitare din partea mamei lui David, am vorbit în stânga şi în dreapta, am insistat şi am rugat şi am reuşit să adun peste 70 de formulare. Şi nu era vorba de copilul meu. Şi nu am fost motivată material pentru asta. Dar am avut satisfacţia să ştiu că AJUT UN SUFLET NEVINOVAT.  
 
Şi pentru cei care nu ştiţi, David, cu ajutorul meu şi cu ajutorul multor oameni care au completat declaraţia atunci, a primit din partea statului peste 12.000 de ron, bani care au fost folosiţi pentru terapii extrem de costisitoare (terapie hiperbară şi terapie ABA) care, însă, au dat rezultate. Iar David astăzi merge pe picioare şi ştie să numere singur până la 3, şi ştie să spună singur alfabetul pana la f, şi ştie să spună cum fac aproape toate animalele domestice şi ştie mult mai multe decât ar fi crezut doctorii care acum 3 ani i-au spus mamei lui că nu va merge şi nu va vorbi niciodată ...  
 
Cineva îmi spunea anul trecut că nu e corect să mă aştept ca cei din jurul meu să facă, să spună sau să reacţioneze aşa cum aş face eu ... părerea mea e că trebuie să am aşteptări şi speranţe mari, pentru că eu încă mai cred în oameni, încă mai cred în minuni ...  
 
Vă mulţumesc în numele meu, în numele lui Rareş şi în numele tuturor copiilor pe care îi vom ajuta.  
 
Cu prietenie,  
 
Diana COZMA  
în numele echipei „Un copil pentru copii”  
tel. 0768232910 / 0726791965  
ianuarie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Diana COZMA - APEL LA SUFLET SI INIMĂ / Diana Cozma : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 755, Anul III, 24 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Diana Cozma : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Diana Cozma
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!