CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Marina Glodici         Ediţia nr. 1 din 01 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Despre supunerea femeii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Dacă ne uităm mai atent în societate, condiţia femeii, deşi , fără îndoială a făcut progrese, este încă departe de ceea ce ar trebui să fie. Sunt legi care apără drepturile femeii, atât în societatea noastră cât şi la nivel de mapamond, dar din păcate, acestea sunt prea des interpretate greşit. Şi asta tocmai pentru a le putea eluda. 

Femeile constituie un segment însemnat numeric în Maramureş (România). Ele reprezintă peste jumătate din populaţia judeţului. 

Am întâlnit bărbaţi care, fie erau nefericiţi în căsătorie, fie, le plăcea să ducă o viaţă desfrânată, avea o bază solidă, chiar biblică şi anume că femeia trebuie să fie „supusă bărbatului”. Şi chiar persoane care se pretind a avea un statut bine văzut în societate. 

Oare chiar aşa să fie? Şi-atunci am deschis Biblia la Geneza, şi acolo Dumnezeu îi spune femeii că „dorinţa ta va fi legată de dorinţa bărbatului tău”, ceea ce e cu totul altceva. Se referă la obligaţia de a avea raporturi intime cu soţul, aspect ce-l cuprinde şi Codul familiei românesc. 

Dumnezeu nu a pedepsit femeia pentru a o face o ţintă şi o paria ci, dimpotrivă, a pus-o sub protecţia soţului ei.   

Acum există o altă categorie care nu sunt căsătorite şi pentru acestea Dumnezeu are câteva reguli. Şi anume să fie cumpătate şi să umble după principiile umane. 

Există, într-adevăr multe de spus pentru că, în societate, fiecare porneşte cu educaţia familială. Şi acolo tânărul sau tânăra învaţă de la părinţă ce înseamnă respectul faţă de bărbat şi cel faţă de femeie. Acolo se întâmplă prima raportare de referinţă a celui care porneşte în viaţă. 

Orice profesie ar avea o femeie, este privită cu reticenţă şi neîncredere şi mai mult decât atât, este abordată de parcă ar trebui să se subordoneze din start bărbaţilor. Să dea un tribut. De parcă ar avea obligaţia de a se dărui fizic. Unii sub pretextul ocrotirii îşi permit să hărţuie. Şi mai în glumă, mai în serios, comportamentul lor aduce grave prejudicii morale femeilor. 

Egalitatea în faţa legii şi cea de şanse ar trebui să fie o regulă de bază. Nu e corect să fie decalaje. Indiferent de regim, femeia şi bărbatul au locul şi rolul lor. Dacă trăiesc în armonie respectându-se, atunci aceasta se oglindeşte în gradul de civilizaţie, respectiv cultură. 

Noi românii am avut o revoluţie şi nu numai noi. Cam în toate ţările au fost frământări şi schimbări majore. Dar Dumnezeu ne cheamă la o reevoluţie. Deoarece păcatul, desfrânarea stagnează creativitatea şi paralizează dezvoltarea popoarelor. Dezlegaţi de Creator nu suntem decât nişte „animale superioare” (cum le place unora să spună) care trăiesc după un instinct „cizelat” prin diferite eludări ale principiilor umane şi a legilor statului în care trăim. 

Femeilor cinstite le spun să nu se teamă de batjocura nimănui care le transformă în cenuşărese pentru că regula funcţionează şi în modernism. Cenuşăresele sunt apreciate şi pot fi salvate doar de prinţi ( la figurat, dar chiar şi la propriu uneori...). Şi există Unul care va veni şi este Domnul Isus Hristos şi cu siguranţă, le va arăta fiecăruia locul, aşa cum odată Dumnezeu a făcut la Sodoma şi Gomora. 

Aşadar, cine merită cinstea va primi cinstea, cine merită frica de lege o va primi cu vârf şi îndesat. 

Domnul să binecuvinteze atât bărbaţii cât şi femeile din întreaga lume care îşi respectă statutul şi trăiesc respectându-se reciproc! 

  

Referinţă Bibliografică:
Despre supunerea femeii in societate / Marina Glodici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1, Anul I, 01 ianuarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marina Glodici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marina Glodici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!