CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Constantin Milea Sandu         Ediţia nr. 529 din 12 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

Despre casatorie si preotime
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu noi, romanii, se petrece, poate, cea mai dramatica risipa de oameni, de energie si de timp din estul-europei. Problema noastra este ca am mostenit o tara care, dupa revolutia din '89, se lupta de 23 de ani pentru interese de grup, nu pentru o natiune, un neam, o scara valorica. Grupurile politice sunt formate din oameni cu o constiinta profana dominanta, iar restul de oameni am ajuns in faza de atomizizare, pentru ca avem constiinta sacra subdezvoltata. Apartenenta la un grup, in cazul meu, artistic, ar implica un mecena, foarte greu de gasit in Romania. Exista insa doua elemente comune, care, impreuna, pot schimba societatea din temelie: casatoria si preoţimea. Pentru a schimba mentalitatea si a reforma “statul leviatan”, sugestia mea este sa se implementeze in societate niste grupuri de constiinta sacra: culturala, politica si religioasa.  
 
In prima faza asi modifica legea cultelor şi a credintelor religioase, in asa fel incat atributiile unor preoti, oameni de cultura si de stiinta sa fie bine cunoscute in cetate, prin crearea unor statute speciale. Apoi asi incepe un proces de culturalizare si recrestinare a romanilor, iar ateistilor le-asi face colonii separate. Nu se poate duce o lupta dreapta intre sacru si profan, intre sabie si idee, intre fortele infernale si cele ceresti, daca nu iti cunosti adversarul. Aflati la punctul terminus al cunoasterii, in sfarsitul istoriei cele mai mari inselatorii umane, nu putem decat sa ne punem intrebarea legitima si obligatorie: ce se intampla cu noi, după comunism si capitalism Universul tehnologic, in care suntem prinsi toti, dar absolut toti, nu este decat un angrenaj diabolic prin care vom fi elibrati catre nimic. Caci universul tehnologic este o eliberare a omului catre nimic.  
 
Estimarile cele mai optimiste ale oamenilor de stiinta spun ca, daca nu se schimba structura de guvernare a lumii ( in primul rand structura politica si religioasa ) in cinci ani, pe pamant, vor fi sute de milioane de someri si pensionari care vor tanji dupa munca si pensii si nu le vor mai gasi nicaieri. Impreuna cu alte cateva sute de popoare inghitite in sfara de putere Timpurilor Moderne, suntem in ultima faza inaintea falimentului si dispartie ca natiune. Marii profeti au anuntat din timp aceste mari transformari prin care trece omenirea. Au spus mereu, fara ca lumea sa asculte, ca: un popor fara cultura dispare din istorie; un popor fara istorie dispare din cultura universala. Iar istoria adevarata este stiinta faptelor care nu se repeta. Dintotdeuna in istorie au existat doar doua popoare, doua culturi, doua civilizatii, doua mari releigii, care s-au luptat pe viata si pe moarte intre ele, pentru supremaţie si supunearea celorlalte popoare.  
 
Ultimul mare conflict, care a inceput printr-un razboi nuclear si s-a terminat printr-o catastrofa ecologica din care au mai supravetuit doar 1% din omenire, a fost in urma cu aproximativ 6000 de ani, intre Atlanti si Lemurieni. Pe retelele de internet fiecare putem gasi informatii pretioase despre aceste doua mari culturi si civilizatii care, in urma razboiului nuclear, o parte s-au retras in Pamantul Interior, alta a plecat intr-o calatorie atemporala, pe alte planete, in afara timpului nostru liniar istoric. Noi acum ne aflam spre sfarsitul celui de-al patrulea ciclu, adica, mai avem exact 69 de ani pana la aparitia ultimului soare negru inainte de 2081. In acesti 69 de ani, incepant cu 2012 pana in 2081, omenirea va trece prin cele mai profunde transformari pe care le-a cunoscut vreodata.  
 
Ca ne place ori nu ne place, exista doua mari instituţii care de-a lungul istorie, impreuna, au schimbat configuratia lumii de cate ori a fost nevoie. Acestea sunt casatoria si preotimea. Casatoria, de pilda, fiind un contract civil, are efecte civile, fara care este cu neputinta ca socieatatea sa dainuiasca. Se spune ca, atunci cand Lucifer a incercat de mai multe ori sa-l ispiteasca de Dumnezeu, Dumnezeu i-a intins cea mai mare cursa: a creat institutia casatoriei, religioasa si civila. Prin pactul incheiat intre puterea politica si puterea religioasa, clerul a devenit astfel stapanul in drept sa-i casatoreasca pe oameni sau sa nu-i casatoreasca, dupa cum vor impartasi cutare sau cutare credinta, dupa cum vor primi sau vor respinge cutare sau cutare formula ( genetica ), dupa cum ii vor fi mai mult sau mai putin devotati supusii. In astfel de conditii, procedand cu prudenta si fermitate, incheindu-se casatoria, preotul va dispune in mod sigur de mosteniri materiale si spirituale, de slujbe, de cetateni si chiar de bastarzi.  
 
In acest caz, se cuvine a studia in detaliu Cartea Legii lui Manu, unde se explica, cu o uimitoare stiinta genetica, taina casatoriilor dintre caste. Veti spune, desigur, ca Declaratia universala a drepturilor omului ne elibereaza de aceste canoane religioase, precum botezul si casatoria. Da, insa, oamenii oricat ar face apel impotriva abuzurilor ( s-ar recurge la amanari, decrete si legi noi ), preotul, care, metafizic, este reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant, va sti cum sa ramana stapan peste partea nevazuta a sufletului, in speta a omenirii intregi. Cum face preotul ca sa ramana stapan absolut peste partea nevazuta a omeniriii ? Foarte simplu: cunoscand principiul castigatorului, el stie ca, nu este un sacrificiu mare sa abandonezi o parte din omenire, cand esti sigur ca vei castiga totul, din cealalta parte a omenirii, care ramane libera sau inchisa in tarcul ei, pentru o perioada de timp stabilita de comun acord intre preotii de diferite confesiuni, din diferite regiuni ale lumii.  
 
Iata cum instituţia casatorie si preotimea sunt, impreuna, doua elemente esentiale care pot schimba configuratia lumii in care traim, cu viii si cu mortii laolalta. De aceea, aceste taine religioase trebuiesc cunoscute de oameni, pentru a face ordine in lucruri si fiinte. Toate aceste Liturghii de vindecare genealogice nu sunt altceva decat legari si dezlegari de pacate facute de oameni pana la a saptea sau a zecea generatie.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Despre casatorie si preotime / Constantin Milea Sandu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 529, Anul II, 12 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Constantin Milea Sandu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Milea Sandu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!