CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Scriitori >  

DEŞERTUL DE CATIFEA (88-90)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
88. Amintiri personalizate : PASCARU RODICA
 
Nu, n-am să-ţi scriu nicio amintire. N-am să-ţi spun nicio urare de început şi de sfârşit. Nu-ţi voi scrie pur şi simplu nimic.  
Când vei ajunge la această pagină, şi dacă acest caiet va dăinui totuşi o bucată de vreme, priveşte cu atenţie rândurile albe , gândeşte-te la noi, la toţi, nu numai la mine : la el , ori la o altă ea . Ne vei revedea cu ochiul minţii pe toţi, şi printre ei şi pe mine, e imposibil să nu mă vezi, am fost şi probabil că voi rămâne cea mai înaltă dintre fete.  
Dar văd că nu mă ţin de cuvânt, prin urmare nu-ţi mai scriu nimic...Te rog să contiunui să scrii, tu vei trăi prin poeziile tale : SĂ NU UIŢI ASTA !  
 
 
Primeşte slova ce-ţi închin cu gândul şi cuvântul  
Şi nu uita menirea ta a fost şi va fi scrisul  
Însă nu flori , nu păsări şi nu ape vrem noi de la tine  
Ci oameni vrem să cânţi cu ale lor dureri şi speranţe  
Şi dacă vreodată ne vom reîntâlni  
Cărţile tale să ne povestească  
ce-ai mai făcut.  
 
Rodica


89.Amintiri personalizate : MOSCALU PETRU  
 
Cândva ne-am cunoscut, acum ne vom despărţi. Două clipe unite de patru ani. Ani în care am făcut parte din acelaşi colectiv de elevi.  
Ar fi multe de spus despe acest timp şi oamenii care l-au făcut să existe. Eu îţi pot doar spune că acel timp a favorizat consolidarea colectivului din care am făcut parte cu toţii, ducând şi la autocunoaşterea noastră.  
Bănuiesc că nu ai o părere prea bună despre mine, şi cred că ştiu de ce, însă nu mai are niciun rost acum să mai despicăm firul în patru. El, firul, deja începe să cedeze!  
Aşa cum a spus toată lumea o spun şi eu : ai fost un bun coleg şi cred că aşa şi vei rămâne în continuare.  
 
Din partea mea să ai parte numai de succes în viaţă!  
Petru  
 
 
 
90. Amintiri personalizate : MURARIU VALERIAN  
 
Stimate coleg,  
Cineva, nu mai ştiu cine, spunea : "Dacă vrei să-ţi placă lucrurile, priveşte-le de departe ; iar dacă vrei să le cunoşti, priveşte-le de aproape!"  
Cred că atunci când ai luat iniţiativa să lansezi acest caiet, ai plecat de la dorinţa de a-ţi cunoaşte colegii, părerile lor, pentru a-i putea înţelege mai bine, pentru a nu-i judeca greşit. De aceea îmi vine foarte greu, - dar trebuie, voi fi sincer şi fără ocolişuri.  
Ne-am cunoscut în anul I, dar mai bine începând cu anul al II-lea, de când am devenit colegi de clasă.  
Nu cred că există vreun coleg cu care eu să nu mă fi ciorovăit sau pe care să nu-l fi enervat ,atunci când îi era lumea mai dragă şi prin urmare , de vreo câteva ori te-am provocat şi pe tine şi am observat că luai o cu totul altă atitudine faţă de mine, decât ceilalţi colegi.  
Cineva, răsfoind acest caiet am aflat, spune că eşti o fire prea poetică, visătoare şi melancolică, însă eu nu sunt cu totul de acord cu aceasta.  
Într-adevăr, că ai înlinaţie şi talent pentru poezie, cum puţini au avut şi încă şi mai puţini au, nu pot contesta, dar că ai fi prea melancolic, da, aici protestez!  
Am observat că-ţi plac glumele, însă nu de orice gen, că ai subiecte de conversaţie foarte diverse , că, într-adevăr, um om cult ar avea în tine un partener agreabil, care ştie să conducă şi să întreţină conversaţii interesante , şi de aceea foarte puţini ţi-ar putea fi parteneri de dialog, cu atât mai puţin eu , care nu sunt decât un excelent birjar.  
Dio, dacă vei reuşi să înlături aparenţele şi să pătrunzi în adâncul sufletului vei descoperi adevăratul om ce este nevoit, din nenumărate motive, să apară în această postură.  
Vreau să închei urându-ţi mult succes în viaţă şi multă fericire!  
 
* E greu să lupţi împotriva inimii tale, dar înfrângerea ei îl arată pe omul chibzuit.  
* Cel mai frumos ceas al trecutului este sinceritatea unei prietenii.  
* Uită necazurile, dar nu uita ce te-au învăţat ele!  
Dintre cei mai buni profesori,  
Cântăriţi chiar cu balanţa,  
Cel mai bun este acela  
Care-a inventat vacanţa!  
Valerian,08.06.1976  
 
Costel Zăgan noi probabil că ţi-ai propus deja, o fi şi timpul, nu ?, drumul pe care doreşti să-l urmezi după im cu toţii, orii oare să-mi reaminteşti despre ceea ce va trebui să realizez peste un an, acum, cu acest caiet!? Şi totuşi îţi dau perfectă dreptate!  
 
 
 
 
 
  • 91.Amintiri personalizate : COJOCARU ALMERIA
   
  Atât sfârşitul cât şi începutul unui drum, se apropie de noi, clipă de clipă, pas cu pas. Şi ca fiecare dintre noi probabil că ţi-ai propus deja, o fi şi timpul, nu ?, drumul pe care doreşti să-l urmezi după absolvirea liceului.  
  După cum ştim cu toţii, orice început de drum este dificil, şi pentru depăşirea acestui moment ne încearcă emoţii şi sentimente numeroase şi chiar contradictorii.  
  De ce vrei oare să-mi reaminteşti despre ceea ce va trebui să realizez peste un an, acum, cu acest caiet!? Şi totuşi îţi dau perfectă dreptate!  
  Nu poţi realiza trecerea peste un examen al vieţii fără să te gândeşti la el din toate punctele de vedere şi să nu te pregăteşti să-l întâmpini în mod corespunzător, adică depăşindu-l cu brio!  
  Suntem tineri! Cu voinţă putem realiza tot ceea ce dorim! Deoarece ştiu că ai voinţă, sunt sigură de reuşita ta şi-ţi urez : BAFTĂ!- la examenele la care te va supune viaţa.  
  Probabil, cum este şi firesc, doreşti să ştii părerea mea despre tine. Am fost colegi doi ani de zile, şi recunosc, te ştiu doar din manifestările tale...exterioare.  
  Am observat că te porţi întotdeauna frumos cu colegii, atât în şcoală cât şi în afara ei. Nu a avut nimeni de obiectat ceva despe tine, nici vreun coleg, nici vreun tovarăş profesor, nici depre învăţătura, nici despre comportarea ta.  
  Chiar şi în situaţii mai deosebite, ai ştiut să alegi calea cea dreaptă-atât în gândire, cât şi în ţinuta cotidiană-modestia fiindu-ţi o caracteristică de bază.  
  Îţi doresc ceva mai mult curaj, acum, şi în viaţă. Omenia, curajul şi modestia înving orice obstacol!  
  Colega ta,  
  ALMERIA, 4 IUNIE 1976  
   
  Costel Zăgan  
   
   
   
Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (88-90) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 975, Anul III, 01 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!