CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

DEŞERTUL DE CATIFEA (36)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

36. RECONSTRUIND CAPITALISMUL ROMÂNESC (1)  

 

 
Undeva,în Iaşi,pe Abisul Sec.Dio împreună cu alţi cinci parteneri. Dio fiind firesc partenerul de bază. Adică , salahorul.Unicul salahor şef. Şef atât căt se poate! Oricum apelativul DOMNUL DIO pare în totală discordanţă cu situaţia de fapt.  
Dar toţi o suportă cu stoicism.Fără comentarii! Fiecare, RE-CONSTRUCTOR, să-i zicem aşa, ştiind ce are de făcut.  
Bosul dirijează şi munceşte cot la cot cu partenerii-subalterni.Totuşi!  
E glumeţ şi nu-i place să fie contrazis. Decât prin muncă. Marx având dreptate şi-n acest caz: MUNCA L-A DES-FĂCUT PE OM!  
Chiar din prima clipă Dio şi-a luat în primire roaba repartizată de bos. Pe care Dio o numeşte cu duioşie:  
ROABA,MON AMOUR!  
Roaba este recunoscătoare şi suficient de încăpătoare pentru înălţimea şi dragostea necondiţionată a lui Dio.  
Şi nu scârţie nimic.De obicei.Însă când este supraîncărcată mai ezită: între tril de privighetoare şi lovitură de tun!  
În rest, dacă-i împinsă bine, înaintează! Fără probleme : cântând din toate închieiturile!  
Roaba şi-o încarcă şi descarcă singur. Cu şi de material ori pământ.În acest sens Dio se foloseşte de-o lopată.Uneori şi de cazma. Dacă pământu-i prea tare , iar bolovanii-s prea duri. Pământul viu, cei 15 metri cubi, trebuie să acopere uniform spaţiul dintre trotuare , ca o plapumă naturală. De unde, la primăvară, se vor trezi straturile corespunzătoare de flori.  
Dio a fost apreciat verbal de proprietari : o doctoriţă super şi un avocat pe măsură.Soţi.Tineri.Cu două fetiţe.De porţelan. Iubire, bibelou de.De două ori. Deocamdată.  
Într-una din seri, Dio singur cu proprietăreasa, pe trotuarul din faţa vilei, i-a recitat o poezie : de atitudine. Proprii : poezia şi atitudinea!  
 
Costel Zăgan  
 
Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (36) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 856, Anul III, 05 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!