CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

DEŞERTUL DE CATIFEA (25)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

25. JURNAL PENTRU DISPERAREA LUI DIO (1)

Citatul clipei: "Trăim într-o epocă ce avansează progresiv înapoi." (T.S.Eliot)


11 august 1979.O pasiune mai veche a mea: să-mi fragmentez tristeţea în doze suportabile. O fată,un vis,zile de miere solară.
Ochii:două mări prăbuşite deasupra albatroşilor.Părul:Hadesul meu blond!
Orele 14,14: Autobuzul pleacă.Salut soarele:numai cerul plânge.Şi de unde atâta lumină,Doamne!? Lacrimile trec prin noi ca nişte suliţi ale cerului.
14 august.Când Caragiale nu-i acasă...Clipe dintr-o noapte furtunoasă:
(Jupân Dumitrache:)
*"-Pe de altă parte,ce să-ţi spui!am ambiţ,ţiu când e vorba la o adică la onoarea mea de familist.De! când lipsesc eu de-acasă,cine să-mi păzească onoarea? Chiriac,săracul! N-am ce zice! onorabil băiat!...
*-N-o mai maltrata,domnule,măcar cu o vorbă bună.
*-Eu arz de onoarea mea de familist şi lor de somn le arde...
"Conul Leonida faţă cu reacţiunea":
(Leonida:)
*"-Mă,nene,asta nu-i glumă;cu ăsta,cum văz eu,nu merge ca cu fitecine;ia mai bine să mă iau eu cu politica pe lângă el,să mi-l fac cumătru ".Şi de colea până colea ,tura- vura,c-o fi tunsă,c-o fi rasă,l-a pus pe Garibaldi de i-a botezat un copil!"
Replică: Şi-a cunoscut Papa naşul!
*"...dă cu puşca-n Dumnezeu!
* ...de hatârul lui ,sunt în stare,trei zile de-a rândul,să nu mănânce şi să nu bea,dacă n-or avea ce.
* ...de unde ar mai mânca ei lefurile cu lingura? "  

Costel Zăgan  

Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (25) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 839, Anul III, 18 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!