CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

DEŞERTUL DE CATIFEA (19)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

19. ÎNSEMNĂRILE UNUI ADOLESCENT ÎNFUMURAT (II)

13.X.74.Celebritatea nu trebuie să facă dintr-un om onest, un om lipsit de scrupule şi de bun-simţ. Chiar dacă ai un grad de cultură superior celor din jurul tău să nu cauţi niciodată să profiţi de acest fapt pentru a lua în derâdere neştiinţa lor , de care probabil că nu sunt vinovaţi.
Dacă cineva îţi spune că nu ştie, apropie-te de el şi-l ajută! Dacă eşti prost- n-ai avut noroc!- nu-ţi afişa prostia! Să nu creadă ceilalţi că acesta-i bunul tău cel mai de preţ! Prostia a avut cândva un mare areal de răspândire, însă acum acesta tinde spre zero. Aşa că meditează!

18.X.74.Liniştea a coborât peste sufletele zbuciumate ale acestei lumi. Excitanţii inhibitori nu şi-au sfârşit efectul lor epuizant. Peste toţi şi toate se înalţă visurile noastre care înmuguresc în primăvara vieţii. Visuri! Visuri de adolecent doritor de viaţă densă, plină de peripeţii şi aventuri galante.Visuri ce nu se sfârşesc decât în faţa imposibilităţii noastre intelectuale de a rezolva spinoasa problemă a banilor.
TREBUIE SĂ CITESC DIN CE ÎN CE MAI MULT! Totul trebuie să aibă o aplicaţie în viaţa socială şi morală. Nu-mi pot permite să mai citesc romane poliţiste, cu toate că mi-au plăcut.
Inhibiţia apare ca protest al organismului împotriva celuia ce-şi face de cap! Munca este de durată, odihna pentru durată.

23X.74.Mă aflu într-o perioadă cam dificilă? Am impresia că nu-mi realizez cum trebuie sarcinile şcolare şi extraşcolare, că nu depun un efort suficient de susţinut şi serios pentru a înţelege problemele ce mi le pune viaţa prin intermediul şcolii, sau poate şcoala prin intermediul vieţii! Se face tot mai simţită criza de timp. Am prea multe de făcut şi prea puţin timp la dispoziţie! Vinovată o fi organizarea deficitară a timpului...liber!  

 

Costel Zăgan  
C
 
CCC  
 
Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (19) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 833, Anul III, 12 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!