CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

DEŞERTUL DE CATIFEA (16)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

16.DIO, FANTASTICUL(1)

Societate înseamnă colaborare.Oameni,societate,iubire.Societatea este o colectivitate de oameni,o sumă socială de indivizi cu multiple şi diverse preocupări,animaţi de o multitudine de sentimente şi discordii.
Oamenii sunt,în genere,o sumă individuală de valori umane.Societatea nu poate fi concepută fără oameni,în aceeaşi măsură în care nu sunt oameni decât aceia care trăiesc plenar într-o colectivitate umană.
Ce stă oare la baza societăţii umane,a coeziunii sale distructibile doar în indiferenţa şi iresponsabilitatea unor maniaci?
Sunt doar câteva puncte de reper şi mai mult de vedere pe care trebuia să le expună un tânăr de 19 ani,în cadrul unei Conferinţe Internaţionale ,organizată de ONU,având drept temă o întrebare OMENIREA-I ÎN CONTRADICŢIE CU SOCIETATEA UMANĂ?
Microvideocasetele i-au permis cunoaşterea celor mai odioase proceduri umane de rezolvare a unor conflicte lipsite de sens şi de conţinut uman.O formă gravă a unei maladii care a cuprins în mrejele sale o mare parte a populaţiei lumii-atât ca areal cât şi ca întindere în timp:spiritul războinic,de guerilă,tendinţa de-a avea cât mai mult spaţiu la dispoziţie...Pentru ce?
Poate,pentru a avea posibilitatea,comparând ce ai ca întindere materială-cu alţi virtuali rivali-să fii considerat...o mare personalitate,nu doar pentru timpul tău,dar şi de cei care vor veni după tine...
...Mai avea câteva clipe până la începerea conferinţei.Tânărul Dio tocmai şi-a finalizat operaţia de conectare-în direct-cu centrul de distribuire a teleconferenţiarilor.Îl interesau două teme,prezentate de o tânără canadiană şi un bătrân simpatic din America de Sud.Câteva secunde mai târziu află că poate fi conectat oricând cu savantul sud-american,pentru a-i audia argumentele şi vedea constatările în ceea ce priveşte NOILE VALENŢE ALE FRUMOSULUI ÎN PSIHOLOGIA TIMPULUI LIBER.  

 

 
Costel Zăgan  
Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (16) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 828, Anul III, 07 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!