CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

DEŞERTUL DE CATIFEA (14)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

14. DIN JURNALUL LUI DIO (2)

Tov.profesor Lăcătuşu a fost nevoit să umble vreo două ore cu Tomiţă pe la spital! Apoi numai dumnealui şi-un tov. de la internat au intrat într-un loc unde se bea...
L-am întrebat pa Tomiţă ce-a făcut? Peste vreo cinci zile, mâna lui urma să fie liberă. Între timp, eu, Tomiţă şi tov.profesor Lăcătuşu am vizitat Casa memorială Nicolae Iorga.Tovarăşa ghid fiind ocupată cu aranjarea unor cărţi ne-a pasat tovului profesor Lăcătuşu. Dumnealui ne-a explicat "în măsura cunoştinţelor": ce-nseamnă istoria redusă la o minte enciclopedică!
Marele istoric botoşănean, român get-beget, abia mai răsufla după atâtea titluri DOCTOR HONORIS CAUSA!
Marele UNIVERSITĂŢI ale lumii fiind fericite să-i acorde cele mai mari onoruri. Noi, şi botoşăneni şi români, eram în al noulea cer al mândriei naţionale!
2 iulie 1972. La ora 6 am plecat spre gară în două autobuze. Ne-am urcat în trenul spre Vereşti. Am călătorit toată ziua. Schimbat trenul la: Vereşti, Ploieşti -Sud şi Urziceni. La U. am ajuns la ora 2 şi 20. De aici la 5 şi 10 vom pleca spre Slobozia Veche.Din Slobozia vom pleca, în sfârşit, spre Amara! Cu autobuzele; biletele au fost plătite aici la Urziceni.
3 iulie. În jurul orei 6 dimineaţa am ajuns la Slobozia. În apropierea gării se află o staţie de autobuze.Tov.comandant a vorbit cu şoferii a două autobuze să ne ducă spre Amara. Ne-am urcat. Am ajuns în partea sud-estică a comunei Amara. Cazarea noastră urmând să fie făcută în incinta şcolii din localitate, transformată peste noapte în tabără de pionieri!
Am fost întâmpinaţi de un tov.profesor: viitor bibliotecar şi comandant-instructor al taberei.  

 

Costel Zăgan  

Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (14) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 826, Anul III, 05 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!