CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

DEŞERTUL DE CATIFEA (12)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

12.PRIMELE AMINTIRI ALE LUI DIO

În prima zi de viaţă am aflat că am doar gură şi că întregul univers, vrea-nu vrea, trebuie s-ajungă acolo, în prăpastia gurii mele: lumina soarelui şi mâinile mamei mele, păpuşile şi coada pisicii, biberonul şi umbrele de pe pereţi, cântecul de leagăn doborât parcă din cer şi pasul hotărât al tatălui meu ce urca din miezul pământului...
...Doamne, de ce a trebuit să mă "înmulţesc" de la o zi la alta? De la un organ la altul?
PARADISUL O FI ORGANUL PIERDUT AL COPILĂRIEI? Unicul şi iremediabilul? De la doi încolo (în sus? în jos?) începe infernul: dezertarea din copilărie?
Asta e: viaţa nu-i decât o dezertare continuă , fără răgaz, din copilărie...De mii de ani fugim şi tot fugim din paradisul pierdut!
Unde vrem s-ajungem, Doamne? Fiecare vârstă nu face decât să agraveze păcatul originar, pretextul căderii noastre în timp. În lume.
Alergăm de la un organ la altul, de la o vărstă la alta, într-o cursă nebună. Ne afundăm tot mai mult în moarte. Şi cu cât ne rămâne mai puţin timp la dipoziţie, cu atât vrem mai mult!
Însă de unde dacă nu-i? Bugetul alocat destinului nostru e strict. Îar celui alocat destinului meu nu i se mai poate face nici o rectificare : zarurile au fost aruncate cam de mult timp!
 


13.DIN JURNALUL LUI DIO  
Referinţă Bibliografică:
DEŞERTUL DE CATIFEA (12) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 823, Anul III, 02 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!