CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

DECA ... hâc!...RAŢIE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
... Oglinda din baie este prima “persoană” cu care mă întâlnesc în fiecare zi. Nu înţeleg de ce strâmbă la mine? 
  
DECA ... hâc!...RAŢIE 
  
Supt-semnatul Hărmălaie Vodcuţ Pilică, dormiciliat în oraşul ăsta, probabil la adresa turnătoare: cartier nord-şest, strada a patra rândul de la geam, imediat după terasa Voie Bună, bloc galben-roze, scara una dreaptă, apartament după lift, în legătură cu accidentul petrecut în stâlpul din faţa mea, demolez următoarele:  
  
Pentru a mă face înţeles trebuie să dăm puţin timpul înapoi. Înainte nu aveam cum deoarece distrugeam gardul viu, format din trei oameni şi un căţel, al terasei unde m-am oprit să beau un suc rece. 
  
Ţin să precizez că am parcat regula-elementar între trei maşini de culori diferite, rămânând în urma mea aceeaşi culoare. Pe alte culoare n-am găsit loc de marcare. 
  
La terasa respectată ... respectivă, nu servea nimeni suc rece. Toată lumea – bere, iar eu nu beau suc când sunt la volan. Om în toată firea, am fost forţat de împrejurări să cobor în toată terasa, conformându-mă regulamentului de orgie interioară şi a programului de funcţionare. 
  
După 4 (patru) beri mi-am dat seama că greşesc. Cifra 4 îmi răscolea amintirile din şcoala primară. Întotdeauna am fost băiat de nota 10 ... beri. Se poate?...Se poate când te întâlneşti cu doi amici pe care aş dori să-i citez ca şi martiri ... după ce ies din spital ... Ei, nu eu!...Numele şi pronunţia, cât şi pole ... porte ... nu pot scrie poreclele ... lor, sunt menţionate în gura mare la discuţia aprinsă la aceeaşi masă, dar pe scaune diferite, bănuiesc. 
  
N-am reuşit să le reţin numele exact-exact fiindcă s-a închis terasa. Când  
  
s-a redeschis, tot noi eram. De bucurie am băut un suc toţi trei căci nu ne ajungeau banii de votcă. 
  
Îmi mai amintesc vad că cineva a propus să mergem acasă. Pe marginea acestei aberaţii s-au iscat discuţii anagramate şi interminabile. Numai cu ajutorul ‘spătarului am declanşat acţiunea impusă, căruia îi mulţumesc pe această cărare că nu ne-a împins prea tare în stradă şi nu ne-a cerut plata sticlelor sparte, cât şi a scrumierei aruncată spre capul lui. 
  
Considerând această ieşire de pe terasă drept o victorie, am căzut ... vorba vine “am căzut” ... am căzut de comun acord muzical să cântăm imnul ... de stat la o bere pe versuri lăutăreşti. Din cauza refrenului interminabil nu s-a  
  
înţeles invitaţia de a merge cu maşina mea. În acel moment greu am constat două aspecte iluzioniste: 
  
1. Cei doi s-au în urcat autoturism dar, fiecare în altul ... şiii ...  
  
1 bis. Eu nu-mi găseam maşina. 
  
Norocul nostru a fost cu alarmele declanşate ce şi-au fluierat stăpânii. Din trei pumni şi 4 (patru) palme mi-am găsit urgent maşina. 
  
Din acest punct, oamenii şi lucrurile s-au încurcat rău de tot. Nu ştiam care e şoferul. Eu care eram pe bancheta din spate, nu aveam volan – ăla care era la volan, nu avea chei, iar cel care era în port-bagaj, nu avea votcă. 
  
Încercarea de a schimba locurile a dat greş. Cu toate că învârteam profesionist cheia în torpedou, motorul se încăpăţâna să nu pornească. Această problemă o bâjbâiam doar eu. Ceilalţi mă tot întrebau dacă am ajuns. 
  
De nervi, am iniţiat o dezbatere pe tema “De ce nu are maşina volan?” şi s-a tras o concluzie tembelă: fiindcă e pe stânga. 
  
La cea de-a zecea schimbare a locurilor mi-am dat seama că eram singur în maşină. Cei doi mă dirijau să ies din parcare. Şi-am ieşit. Dar, numai eu. Maşina a rămas să cocheteze tandru bot în bară cu alta, iar cei doi erau undeva departe de locul dezlănţuit. Nu era frumos din partea mea să-mi las amicii să plece pe jos. Chestie de respect şi de viteză. 
  
Nici nu ştiu când i-am ajuns pe Stan şi Bran din urmă, chiar prea din urmă, fiindcă nu-i mai vedeam ... doar stâlpul înfipt intenţionat în drum pentru a-mi bloca deplasarea. Stâlp căpos, ce să mai! ...  
  
Restul faptelor a fost stabilit de anchetă şi de câteva figuri curioase martore la eveniment. Alde gură-cască. 
  
Îmi recunosc faptele petrecute dar, cer insistent re-anchetarea cazului şi calcularea milimetrică a impactului deoarece e primul stâlp din cariera mea de tamponat pe care nu l-am doborât. 
  
Aceasta-mi este decoraţia pe care o semnalez şi pe care mă resemnez din motive de dureri de cap. Să fiu trezit pentru a o semna. 
  
Stâlpitura ... ăăă ... Semnătura, 
  
s.s. insuportabil 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
DECA ... hâc!...RAŢIE / Lică Barbu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 896, Anul III, 14 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Lică Barbu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lică Barbu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!