CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

De ziua noastră
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Incă un an s-a depărtat de noi, încă un rid îşi va face apariţia pe faţa noastră...
O faţă care la prima vedere, mulţi ar gândi, este deja... ”trecută” însă, în adâncul căreia puţini ar putea vedea, ce se ascunde, dincolo... de acele semne lăsate de timp.
Noi femeile avem o menire sfântă în viaţa noastră trecătoare.
Noi suntem acelea care încununăm iubirea din inimi cu naşterea unui nou vlăstar..., o nouă viaţă care ne duce generaţia tot mai departe...  

Femeia suferă dureri de nedescris atunci când aduce pe lume acele fiinţe minunate şi suave; ea stă nopţi la rând la căpătâiul copilului, căutând ca el să doarmă în linişte, hrănit la timp şi schimbat la timp.
Femeia este aceea care încă din prima clipă, după ce naşte acea fiinţă gingaşă, pe care o ţine cu grijă la piept, îşi face deja griji... : este, oare, sănătos? voi reuşi să-l apăr de toate relele din lume? fac bine dacă-l hrănesc acum sau să o fac exact cum spun medicii... dar dacă ţipă, să-l hrănesc acum? îl ţin oare bine în braţe? ... mii de întrebări şi toate astea numai pentru că iubim acel sufleţel, acel semn al iubirii noastre!
Mama suferă alături de copil atunci când este bolnav şi tot dânsa este aceea care ajută, prin optimismul ei, mângâierile şi îngrijirea pe care o acordă, la vindecarea acelei boli...  

Femeia este Mama pe care o iubim şi pe care o respectăm şi dincolo de... Sfârşit!
Mama iubită cu care adormim în gând şi căreia îi datorăm viaţa noastră.
Mama pe care o plângem cu lacrimi grele, atunci când, cu un zâmbet resemnat ne părăseşte, îndreptându-se spre o lume... mai bună.  

Femeia este soţia care face ziua minunată şi noaptea înstelată...; tot ea este aceea care se îngrijeşte de soţ şi de casă... şi la servici merge fără a întârzia o secundă.
Femeia este prietena, pentru care simţi, cum inima îşi îndeseşte bătăile, atunci când o priveşti, atunci când o aştepţi să apară la întâlnire, atunci când o săruţi.  

Femeia este şi persoana care ar avea dreptul să i se ofere un scaun, atunci când este aglomerat în maşină, autobuz, metro... etc. tot ea este aceea care ar trebui să fie salutată şi respectată de către şefi, indiferent de scara ierarhiei... de vârstă sau clasă socială.  

Femeia este ”muza” slăvită de poeţi şi pictori. Femeia este fiinţa care produce uneori insomnii, însă atunci când este la iubitul ei, îi aduce soarele în inimă.
Femeia este şi aceea care din diferite motive, ajunge ”jucăria” sexului opus... şi care acceptă să fie plătită pentru serviciile aduse...  

Indiferent de starea materială, situaţia socială, rolul femeii este la fel de important ca şi acela al bărbatului.
Deosebirea constă în aceea că femeia este ”înzestrată de către Dumnezeu” cu mult mai multe sentimente, sensibilităţi, gânduri şi cu o porţie uriaşă de... suflet.  

Să mulţumim în această zi frumoasă, tuturor femeilor din jurul nostru: Mamei, soţiei, prieteni, colegei de serviciu, vecinei, vânzătoarei, doctoriţei, avocatei...
Femeia face ca viaţa să capete... culoare şi parfum. Ea umple cupa vieţii cu duioşie şi sentimente minunate!  

La mulţi ani dragă mamă! La mulţi ani, fetiţa mea minunată!
La mulţi ani, urez tuturor femeilor din lume!  

© D. Theiss  

 

Referinţă Bibliografică:
De ziua noastră / Doina Theiss : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1162, Anul IV, 07 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Doina Theiss : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Theiss
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!