CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Farmec >  
Autor: Dorina Şişu         Ediţia nr. 204 din 23 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

de cine mi-e teamă iubind neajuns?

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Doi monoteişti într-o cameră goală, lipiţi de amintiri şi de distanţă, apleacă o poveste de iubire spre marginea tâmplelor. Timpul s-a oprit în dreptul nopţii şi în dreptul paşilor număraţi de cuvinte. În dreptul întâmplării tale, am lăsat sufletul gaj.
Am vrut să te aud şi am rămas oarbă. Munţii m-au acoperit cu sângele tău, scurs parcă dintr-o iubire ucigătoare. Am rămas aşternută peste viaţă să-mi intre vântul în suflet, să aud cum ţurţurii se prind de sânge, cum îngheaţă fiinţa.
Suntem esenţe dopate cu viaţă. Ori poate nu? Unii îşi doresc atât de multă iubirea încât vor să nu fie lucizi şi atunci indiferenţa doare. Te umileşti cu dragostea din vis orbind de fericire. Nefirească parte de lume! Punctul de sprijin susţine nopţile. Greşeala susţine păcatul. Simţurile se rostogolesc pe marginea realului. Umplem golul cu divin, poate că renaştem.
Cine să te privească cu ochiul milei? Inima curge aceleaşi lacrimi de dor şi de iubire. Îi cântă din palmă o viaţă interzisă, îi creşte dorinţa de umbră, se vrea tot iubită, regatul ascultă.
Regina le plânge iubirea de mult.
O, dragoste ţine chipuri în noapte,
în viaţă nădejdea se cere
tristeţe o ţine jalnic pe un sărut,
cunună de Paşte,
cunună a moarte,
se schimbă - ndoiala pe clipe şi şoapte.
Pe cine respectă ochii de zimbru,
de cine mi-e teamă iubind neajuns?
Mă cheamă atinsul balanţei din hău, dormim râsul în plâns chiar dacă distanţa din noi ne-ngroapă-n căderea clepsidrei cu vise. Mă-ngenunchezi privind de sus, apoi spui că nu doare ori că nu-s, că ai uitat, că am murit de trai lumesc. Cu faţa palidă apun, tăceri regeşti. Din lumea unor jalnici răi, nu pot privi decât în jos, n-am râs în faţa rugii tale ci am trecut în vid frumos.
Neplăcute depărtări, o toamnă se întoarce în ochii mei de lut. 

 

Autor Dorina Şişu 

Dublin - Ireland 

Referinţă Bibliografică:
de cine mi-e teamă iubind neajuns? / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 204, Anul I, 23 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!