CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Cultural > Ecouri >  
Autor: Corina Diamanta Lupu         Ediţia nr. 27 din 27 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Datorita... mie?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
corinadiamanta@yahoo.com

 

Chiar şi astăzi, încă mai păstrez secretul.

Făceam parte din grupa de rugăciune a femeilor din biserica mea, din Sacramento, California. Ne întâlneam periodic, discutam pe marginea Bibliei şi apoi ne rugam. De data aceasta, subiectul abordat a fost despre semnificaţia faptelor bune izolate, iar la sfârşit am decis ca fiecare dintre noi să facă în cursul săptămânii o faptă bună, care să rămână anonimă.  

În timp ce noi discutam, Donna, cea mai nouă membră a grupei, stătea ca de obicei retrasă într-un colţ, confecţionând flori din hârtie. Uneori, mă întrebam ce mai căuta una ca ea la întâlnirile noastre, pentru că de fiecare dată păstra distanţa şi nu se implica în nimic. Însă florile ei din hârtie mi-au oferit ideea de care aveam nevoie. Dacă tot trebuia să fac o faptă buna anonimă, aveam să realizez aranjamente din flori de hârtie, pe care să le atârn pe uşa fiecărei mame singure din cartierul în care se afla biserica.
  
La următoarea întâlnire a grupei, am ajuns înaintea Donnei. Toată lumea era entuziasmată de minunatele buchete din flori de hârtie dăruite mamelor singure. “Probabil că a muncit ore întregi ca să le confecţioneze”, spuneau cele câteva persoane din grupă care sosiseră deja la biserică. Am simţit că trebuia să intervin. Tocmai vroiam să strig: “Hei! Eu sunt autoarea buchetelor”, când a intrat Donna. Pentru prima dată, celelalte femei au primit-o cu entuziasm – una dintre ele chiar a invitat-o la ceai. Am văzut cum chipul Donnei se lumina. De atunci, a devenit una dintre participantele cele mai fidele şi mai altruiste ale grupei noastre. Fapta mea bună din acea zi fusese una cu final neaşteptat. 
  
(text preluat din revista Guideposts) 
  
Traducere şi adaptare: Corina Diamanta Lupu (corinadiamanta@yahoo.com )  
  
  
  
  
  

 

Referinţă Bibliografică:
Datorita... mie? / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 27, Anul I, 27 ianuarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!