CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

Darul de mărţişor
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Era o zi frumoasă, soarele mângâia pământul, vântul adia călduţ învăluindu-mă în braţele-i catifelate. Mă plimbam prin parc admirând iarba verde şi crudă, ce se iţea către soare, mlădiindu-se la adierea vântului. Gândul meu călătorea către cerul albastru, alături de pescăruşii veseli. Am auzit o voce ca o fâlfâire de aripi, o voce caldă şi dulce: Floarea!..
Parcul era aproape pustiu, pe aleea pe care mă plimbam nu era nimeni. Glasul era precum clinchetul unui clopoţel, atât de pur, de parcă era al Primăverii însăşi. Am întors capul şi am văzut un pomişor cu flori galbene ce semănau cu steluţele. Alături de el mai era un copăcel timid cu câteva floricele roz pe ramurile-i subţiri.
M-am apropiat de pomişori şi le-am spus:
- Bună ziua, cum de nu v-am zărit dimineaţă când am trecut pe lângă voi?!
- Nu ne-ai văzut pentru că nu înflorisem încă. Am înflorit abia acum câteva clipe. Vântul ne-a ajutat. Şi soarele…
- Chiar de părem că dormim, inima noastră este vie. Noi vedem tot ceea ce se întâmplă în parc. Te-am văzut adeseori, trecând tăcută pe lângă noi. De câteva ori ne-ai mângâiat ramurile deşi erai tristă. Ţi-am văzut melancolia din priviri când ai trecut, dis-de-dimineaţă, îngândurată pe alee. Ca să te înveselim ne-am grăbit să-ţi spunem că vine Primăvara, suntem primii copăcei înfloriţi. De mâine, copacii vor înflori de dorul pământului şi de dorul curcubeului răsfrânt în roua de pe flori, pasările se vor întoarce din dorul văzduhului de păsări şi fiecare floare ce răsare dar şi fiecare pasăre ce se întoarce o va face pentru fiecare dintre noi; atunci, poate că şi în inima ta va înflori Primăvara.
- Parfumul florilor noastre e mărţişorul pe care ţi-l oferim în primăvara asta. Este darul nostru de mărţişor! Să-l porţi sănătoasă, dragă “floare”!
Referinţă Bibliografică:
Darul de mărţişor / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 792, Anul III, 02 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!