CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Scrieri >  

Judecată în regim de urgenţă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cei doi şoferi ţâşniră din maşini în acelaşi timp.  
 
- Boule, cască ochii mai bine când eşti la volan !  
 
- Eu ? se sufocă celălalt de indignare. Eu să casc ochii ? Vezi semnul ăla ca un triunghi întors pe lângă care ai trecut ca un nesimţit ? Se cheamă Cedează trecerea!  
 
- Dar tu vezi semnul ăla ca un octogon pe care scrie mare STOP ? Ăla zice că ai prioritatea mai slabă ca a mea.  
 
- Du-te dom'le şi mai învaţă carte ! Semnele astea au priorităţi egale, aşa că trebuia să-mi dai de dreapta.  
 
- Eşti nebun, cum să fie egale !? Păi nu vezi că toate intrările în intersecţie au semne din astea ? Dacă erau egale crezi că mai aveau vreun rost ?  
 
Din neant apăru lângă ei un moşuleţ durduliu, cu barba albă şi o chestie rotundă şi caraghioasă pe cap.  
 
- Scuze, am întârziat puţin. E adevărat că judecata a fost în regim de urgenţă, dar tot a durat câteva minute. Nu vă mai certaţi, aţi fost declaraţi amândoi nevinovaţi. Aţi avut noroc cu carul, dacă unul dintre voi era găsit vinovat mergea în iad pentru omor din culpă. Aşa, mergem împreună în rai.  
 
- ...  
 
- Vinovatul principal e poliţistul care a pus semnele. Are cinci morţi la activ şi câteva vieţi distruse. În iad există deja un cazan cu numele lui. Dar trebuie să mai aşteptăm câţiva ani, e sănătos tun. Atunci să vezi judecată în regim de urgenţă ! Mama lui de ... Ptiu ! Doamne iartă-mă !  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Judecată în regim de urgenţă / Dan Norea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1261, Anul IV, 14 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dan Norea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Norea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!