CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Scrieri >  

Dragoste interzisă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Florica se strecură cu fereală în hambarul lui nea' Gheorghe. Înăuntru, o mână aspră îi astupă gura pentru câteva secunde.  
 
- Şşt !  
 
- Tu eşti, Neluţule ?  
 
- Bineînţeles că eu sunt. Te-a văzut cineva ?  
 
- Nu, nu cred.  
 
Urmă un sărut prelung. Apoi mângâieri. Apoi ...  
 
Apoi Florica oftă.  
 
- Oare de ce trebuie să ne ferim atâta ?  
 
- Ştii bine de ce. Heterosexualii riscă închisoarea. Înainte era numai batjocura lumii, dar bineînţeles, de când a apărut Legea nu scapi fără câţiva ani de temniţă. Dacă ar şti taţii mei unde sunt acum bineînţeles că m-ar duce legat la poliţie.  
 
- Da, şi mamele mele la fel, oftă iarăşi Florica. Dar am auzit că acum două sute de ani era voie ... Nu-mi pot imagina o casă locuită de femei şi bărbaţi, de fete şi băieţi, de-a valma.  
 
- Am citit nişte cărţi despre asta. Bineînţeles, sub plapumă. Se pare că era chiar o vreme în care, culmea, homosexualii erau prigoniţi. Familiile erau mixte, bineînţeles, iar copiii se năşteau numai pe cale naturală. Cum făcurăm noi adineauri. Bineînţeles, copiii se năşteau cam la nimereală, din cauza asta a crescut prea mult populaţia. Încet- încet homosexualii au scăpat de prigoană, promovând conceptul „corectitudine politică”. Apoi au căpătat dreptul să se căsătorească, să înfieze copii şi să-i crească. Bineînţeles, copii de acelaşi sex. Mai târziu nu mai înfiau copiii, îi comandau la Centrul de eprubete. Cum nu apăruse încă Legea, o familie mixtă avea un copil, o familie normală de homosexuali avea cinci- şase. Bineînţeles, ca în orice democraţie, când raportul s-a schimbat au pus mâna pe toate posturile importante. Au început cu ziarele şi televiziunea, unde raporturile heterosexuale erau batjocorite. A urmat, bineînţeles, religia. Pe rând Iisus, Moise, Mahomed, Budha au fost declaraţi homosexuali. În final, bineînţeles, au intrat în scenă politicienii. În prima variantă a Legii o familie avea dreptul la un singur copil, bineînţeles după obţinerea unei aprobări. Majoritatea copiilor erau comandaţi la Centrul de eprubete, dar erau încă multe femei hetero care năşteau pe cale naturală. Bineînţeles că homosexualii respectau Legea iar ceilalţi o mai încălcau din când în când. Ăsta a fost pretextul pentru Legea de azi. Familiile mixte şi bineînţeles relaţiile heterosexuale au fost interzise.  
 
- Ce bine era acum două sute de ani ! oftă Florica a treia oară. Oare om fi singurii ... ?  
 
- Nu, am auzit că la oraş sunt cinematografe şi baruri unde hetero se întâlnesc pe ascuns. Dar se feresc nu numai de Lege, se feresc bineînţeles şi din cauza bolii ăleia noi, ADIS. Cică se ia mai ales prin relaţii mixte. Dar eu nu cred, am un unchi suspect de ADIS care bineînţeles că nu l-a înşelat niciodata pe soţul lui.  
 
- Ai un unchi bolnav ? De ce nu mi-ai zis niciodată ? întrebă Florica suspicioasă.  
 
- Stai liniştită, am fost cu taţii mei si ne-am făcut analizele. Bineînţeles că n-am nimic. Altfel mă mai întâlneam cu tine ?  
 
- Ştiu eu ? se sclifosi un pic Florica. Ce bine că n-ai nimic. Şi ce bine a fost ... Mai vrei o dată ?  
 
- Bineînţeles !  
 
11.11.2005  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Dragoste interzisă / Dan Norea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1256, Anul IV, 09 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dan Norea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Norea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!