CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Dan Norea
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

M-am născut şi locuiesc în Constanţa de 65 de ani. Am activat ca inginer specialist în programarea calculatoarelor, la Centrul Teritorial de Calcul Electronic Constanţa, apoi la o firmă privată. În prezent sunt proaspăt pensionar.  

 

De prin 2002 am intrat în viaţa literară. În prima fază am postat texte pe câteva site-uri literare – Agonia, Europeea, Bocancul literar, Romanian Kukai.  

Începand cu 2007-2008, am intrat în lumea reală. Am devenit membru în Uniunea Epigramiştilor din România, în Cenaclul literar Mihail Sadoveanu din Constanţa, în Societatea de Haiku din Constanţa şi în câteva cenacluri literare din alte oraşe. În decembrie 2008 am fondat Clubul Umoriştilor Constănţeni, al cărui preşedinte executiv sunt şi astăzi.  

 

M-am afirmat în mai multe genuri literare –proză scurtă, poezie, epigramă, haiku, reportaj- dar firul roşu care le străbate pe toate este umorul. De exemplu, în haiku prefer varianta umoristică – senryu.  

Am participat în ultimii 5-6 ani la câteva zeci de festivaluri şi concursuri de umor şi nu numai. Am diplome la mai toate genurile abordate. Am fost publicat în toate revistele de umor, dar şi în multe din cele literare şi de cultură. Am apărut în peste 40 de volume colective şi antologii. Din acestea, 4-5 volume au fost coordonate de mine.  

 

Volume personale publicate:  

- 2011 – „Epi...gramatica” – volum de epigrame – prefaţă de George Corbu, preşedintele Uniunii Epigramiştilor  

- 2013 – „Raiul” – proză scurtă umoristică – prefaţă de Cornel Udrea, considerat de mulţi drept cel mai mare scriitor umorist în viaţă  

- 2014 – „Ucenic la şcoala de senryu” – volum de senryu – prefaţă de Corneliu Traian Atanasiu, mentorul mişcării haiku online din România  

- 2014 – „Gondola de Constanţa” – volum de proză epistolară umoristică, scris împreună cu scriitoarea Ina-Simona Cîrlan din Veneţia – prefaţă de Cornel Udrea.  

Referinţă Bibliografică:
Dan Norea / Dan Norea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1249, Anul IV, 02 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dan Norea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Norea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!