CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  
Autor: Radu Alexandru         Ediţia nr. 205 din 24 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

 Cuvântul ,puterea supremă în univers
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Cuvântul este cea mai puternică forţă din univers.Acesta a fost prima “unealtă “ a Lui Dumnezeu :”La început era Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi cuvântul era Dumnezeu .El era la început cu Dumnezeu.Toate lucrurile au fost facute prin el şi nimic din ce a fost facut nu a fost făcut fără El.” Ioan 1:1-3. 

Cuvântul reprezintă forţa Lui Dumnezeu exercitată asupra oricărui lucru din această lume.Dar cuvântul nu este numai forţa Lui Dumnezeu .Acesta îi dă oricărui om puterea să-şi exprime sentimentele, trăirile.Cuvântul îl face pe om să se simtă sigur pe situaţiile vieţii.Unii cred că acestea sunt doar nişte simple cuvinte.Dar în realitate ele sunt mult mai mult.Ele sunt oglindirea sufletului celui ce-şi exprimă simţămintele .Sunt un amestec de sinceritate, pasiune, candoare, fiincă transmit starea vorbitorului la momentul respectiv.Poate că şi tu ai avut parte de momente în viaţă când ţi-ai spus :Voi face asta, iar prin puterea încurajatoare a cuvintelor ai făcut ceea ce ţi-ai propus.Asta este forţa cuvintelor exercitată în viaţa noastră.Asta ne dă puterea să continuăm în ciuda greutăţilor.Fiecare cuvânt este un fir de aţă ce împreună cu altu şi altul alcătuiesc o ţesătură fină, ce uimeşte prin rafinamentul ei.Iar această ţesătură îmbracă fiinţa interioară ce prinde putere.Ele mai pot fi asemănate cu planetele ce se învârt în jurul soarelui.Soarele este fiinţa umană ce transmite cuvintelor puterea necesară pentru a prinde viaţă. 

Dar cuvintele sunt şi mai fascinante deoarece un singur cuvânt are atât de multe înţelesuri şi poate fi folosit în atât de multe contexte, iar în fiecare context el are un înţeles diferit.Cuvintele pot forma un fascinat univers plin de culoare, de iubire. 

Ele întrupează esenţa relaţionării oamenilor de pe întreg pământul.Prin ele oamenii se cunosc, relaţionează, socializează şi creează legături de amiciţie sau chiar mai mult. 

De fapt cuvintele nu sunt nici mai mult nici mai puţin decât esenţa tuturor lucrurilor după cum spune şi textul din Ioan 1:1-3, cuvântul exprimând forţa creatoare a Lui Dumnezeu în viaţa mea, a ta şi a tuturor fiinţelor din acest univers.Ele reprezintă suportul creator al întregii lumi, având o putere uluitoare.Dacă au o forţă mare când sunt rostite de noi, atunci au o forţă cu mult mai puternică atunci când sunt rosrite de Dumnezeu. 

Înt-adevăr cuvintele ne pot schimba viaţa dacă există în noi credinţa câ o pot face.De aceea ar trebui să fim atenţi şi să calculăm fiecare cuvânt scos din gură, ştiind că ele au o forţă atât de mare şi trebuie să avem şi mai mare grijă ştiind că ele au chiar şi forţă descurajatoare în vieţiile noastre şi ale celui din jur (lucrarea diavolului). 

Domnul să ne ajute sa putem să folosim puterea cuvintelor în scopuri nobile şi pentru ai face cunoscut nemele-i minunat. 

Referinţă Bibliografică:
Cuvântul ,puterea supremă în univers / Radu Alexandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 205, Anul I, 24 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Radu Alexandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Alexandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!