CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Lucrari >  

Cuvant inainte la un roman
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
In loc de prefata.. 
  
De ce am scris acest roman !! 
  
Cu multi ani in urma navigand pe internet am gasit un site cu numele IESENII..infintat de un grup de ieseni. Intrucat de Iasi, pe mine,oltean de bastina ma legau amintiri placute din adolescenta, am intrat in legatura virtuala cu ei..  
  
Ulterior acest grup s-a constituit intr-o Asociatie nonprofit numita UNIVERSUL PRIETENIEI, cu scopul caritabil alraspandirii prieteniei si culturii.  
  
In timp legatura mea virtuala s-a impletitt cu cea directa, intalnindu-ma cu membrii asociatiei, atat la Iasi cat si in taberele de creatie si recreatie organizate de asociatie. Sufletul acestei Asociatii , doamna Rodica Rodean citind pe forumul asociatiei s-au ascultand in tabere cateva din umilele mele srieri m-a indemnat sa le pun intr-un manuscris pe care sa le publice intr-o carticica, asa cum o face de mai multi ani sub egida Asociatiei Universului Prieteniei. Datorita calitatii prietenilor si scrierilor lor aparute in timpecum si la ndemnul lor,am gasit curajul sa le pun pe hartie. In semn de consideratie pentru ei,voi insera printre paragrafe contributia lor la acest roman 
  
Intr-un articol “Mit si realitate” publicat de scriitorul si prietenul meu Marian Malciu, pe site-ul Confluente literare,se mentiona,câteva fraze ce aparţin unui om de vastă cultură, scriitor, istoric, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu – Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava: „ ... Scrisul este considerat un act spiritual nemuritor. Dar, totodată, nebănuit de complex. Ispititor. Dificil. Fascinant. Sensibil. Elegant. Rar. Migălos. Epuizant, temerar. Scrisul presupune sinceritate şi responsabilitate, respect faţă de tine însuţi, dar, deopotrivă, înţelegere, dragoste, stimă şi pentru cei cărora li se adresează. Fiindcă, fiecare slovă scrisă se transformă într-un document, într-o oglindă. Te reprezintă şi te prezintă. Te arată cine eşti. Cum simţi. Cât gândeşti. Ce vezi şi ce vrei. Ce crezi. Cât preţuieşti. Da!... Cel ce scrie este, dintre mulţii semeni, care ne înconjoară, un om neobişnuit. Un OM, care şi-a biruit timiditatea, îndoiala, frica, şi, care, a îndrăznit – prin slova tipărită – să se ofere şi celorlalţi, atât celor de azi, contemporanii săi, cât şi celor de mâine, urmaşii, spre meditaţie, spre judecată.” (Cuvânt înainte la „Itinerarii turistice, Câmpulung Moldovenesc şi împrejurimi”,Vasile şi Otilia Sfarghiu, Ed. „Axa”, Botoşani, 2012).,  
  
Si uite asa am trecut la fapte cu speranta sa nu dezamagesc intinand cu umilele mele slove, numele purtat de mari scriitori ai neamului romanesc . Si pentru ca aceasta carte apare sub egida Asociatiei Universul Prieteniei din Iasi ,incerc sa introduc in roman cu permisiunea lor si a dumneavoastra cate ceva din gandurile scrise de prietenii mei din acest Univers ca semn al consideratiei si dragostei pe care le-o port, ganduri care am crezut ca se muleaza bine pe subiectul romanului meu pe care probabil l-am scris si pentru a implini profetia scriitorului mult drag mie, Mihai Leonteprin versurile de mai jos: 
  
Tot ce-ţi spun acum concret,  
  
Reiese din trecutul tulburător,  
  
De tânăr, citesc, ai fost poet,  
  
Iată că ai devenit şi scriitor.  
  
PLEC CU GÂNDUL  
  
Plec cu gândul spre infinit,  
  
Luându-mi iubirea în zbor,  
  
E clar, nu mă simt obosit,  
  
Beau apă din al vieţii izvor!  
  
Gândul nu se vrea închis,  
  
Sclavul unor vechi închistări,  
  
Preferă să zboare spre vis,  
  
În libertate, spre depărtări.  
  
Gândul este o mare valoare,  
  
Pe care nu trebuie să o risipiţi,  
  
Este singura, unică splendoare,  
  
Ce trebuie mereu să o preţuiţi.  
  
Va multumesc pentru osteneala de a citi aceasta carte. 
  
autorul 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Cuvant inainte la un roman / Dan Petrescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 773, Anul III, 11 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dan Petrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Petrescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!