CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Cristi Dumitrache         Ediţia nr. 56 din 25 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

CUTREMURUL DE LA CRISTCHURCH: CELULA DE CRIZĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Revista Pagini Româneşti din Noua Zeelandă 
  
Dragi cititori, 
  
Urmare a nenumaratelor apeluri de ajutor in gasirea persoanelor disparute in urma cutremurului din Christchurch, instituim "Celula de Criza"a revistei Pagini Romanesti in Noua Zeelanda, pentru a putea fi mai organizati si eficienti in primirea si transmiterea informatiilor. 
  
Pentru cei din tara care doresc sa afle informatii despre cei dragi, vom incerca sa aflam rapid aceste informatii pentru dumneavoastra. Pentru cei care detin aceste informatii, va rugam sa ni le transmiteti imediat pentru a le putea transmite mai departe in Romania sau in lume. 
  
Adresa noastra de email este: romanianpages@yahoo.co.nz 
  
Telefonul mobil: Cristi Dumitrache 0064210575124 
  
Vom incerca sa ajutam cat de repede putem. In acest moment exista trei persoane date disparute despre care se solicita informatii: 
  
Harca Lia  
  
Dan Marinescu 
  
Radu Zimcea 
  
Orice detalii aveti, va rugam sa ni le trimiteti de urgenta la datele de contact de mai sus. Suntem in permanent contact cu parintele Crainic din Christchurch si cu ambasadorul Romaniei la Canberra, domnul Stuparu. 
  
Multumim pentru orice informatii si sa speram ca ii vom gasi sanatosi. 
  
Numai bine 
  
Cristi Dumitrache 
  
24 FEBRUARIE 2011  
  
*** 
  
Dragi compatrioti,  
  
Asa cum v-am anuntat, am creat “Celula de Criza PRNZ”, in dorinta de a informa corect intreaga comunitate romaneasca despre soarta romanilor implicati in aceste evenimente tragice. Am primit si continuam sa primim telefoane, sms-uri, emailuri, mesaje pe messenger si pe Skype, am transmis corespondente despre situatia noastra la Televiziunea Nationala, Antena 1, Realitatea, TVR Info, TVR Craiova, Romanian Global News si Radio Europa FM.  
  
Multumim tuturor celor care ne-au ajutat in aceasta zi foarte lunga: domnului ambasador Mihai Stuparu, doamnei consul Ileana Andrei, parintelui Emanuel Crainic de la Christchurch, Mihaelei Orlandea din Ashburton, Doinei Nuber din Christchurch, prietenilor de la Asociatia Doina din Auckland: Adina Giurgiu, Pucu Rosu si Bebe Enache, precum si tuturor celor care ne-au trimis mesaje de-a lungul acestei zile foarte lungi. Multumiri speciale pentru Marius Dobrescu de la TVRI, un realizator de televiziune de un bun simt si profesionalism remarcabil, care ne-a ajutat si ne ajuta enorm in aceasta actiune de informare.  
  
Va prezentam in continuare un rezumat al intamplarilor de astazi cu mentiunea ca dintre toti romanii care au fost cautati astazi, doar doamna Lia Tamara Harca lipseste in continuare. Ne rugam pentru dansa, poate se intampla un miracol, si va anuntam ca, in cursul zilei de astazi, in urma efortului de astazi am reusit sa linistim familii aflate in Christchurch, Statele Unite ale Americii si Romania. Mentionam ca toti cei care au fost cautati au fost gasiti, fiind plecati la prieteni, avand telefonul descarcat, activand in echipele de salvare. Numele celor pe care i-am gasit astazi teferi: Dan Marinescu, Radu Zimcea, Dan Solomon, Ioana si Irina Davis, Bogdan Miulescu si Bogdan Enica.  
  
-------------------------------------------  
  
Celula de Criza PRNZ  
  
Thursday, 24 February, 2011  
  
7:21 PM From: "Corneliu Leu" 
  
POSTAT IN FLUX DE STIRI din portalul www.cartesiarte.ro  
  
-------------------------------------------  
  
Dragi prieteni,  
  
Tocmai am vazut la stiri la televizor ca a fost un cutremur in Noua Zeelanda. Sper ca zona voastra nu a fost afectata si ca sunteti bine. Ganduri bune din Old Europe.  
  
Aceeasi, a voastra Gabriela Calutiu Sonnenberg  
  
-------------------------------------------  
  
Buna ziua, 
  
Numele meu este Florin Tulbure, lucrez la televiziunea Antena 1. Va contactez cu rugamintea de a-mi oferi un numar de telefon prin intermediul caruia as putea lua legatura cu dumneavoastra. As avea nevoie de amanunte si informatii noi despre cutremurul care a avut loc in Noua Zeelanda. 
  
Multumesc anticipat, O zi buna,  
  
Florin Tulbure. 
  
------------------------------------------  
  
Cristin Tocan  
  
Salut, Am auzit despre nenoricirile de la voi... Sunteti bine?  
  
Multumim pentru corespondenta si fotografie!  
  
Stirile sudului TVR Craiova  
  
------------------------------------------ 
  
Dragul meu,  
  
Ma bucur sincer pentru voi! Cu toate ca nu am mai pastrat legatura, cand am auzit cumplita veste m-am gandit imediat la tine/voi.  
  
Cu prietenie,  
  
Cristin  
  
--------------------------------------------  
  
Dragă Cristi,  
  
Hai cu bună dimineaţa, la minus 16! Iţi auzii glasul, comentând despre profesoara noastră craioveancă. Poate Dzeu o va salva... Voi, ai noştri mercenari întru condei,  
  
sunteţi bine? Dar revista...când apare?!?  
  
Stima,  
  
George FILIP - Montreal  
  
------------------------------------------  
  
Va rog mult daca ne puteti oferi orice tip de informatie despre Dan Marinescu (Linwood Christchurch Cashel street), Este fratele unei prietene si, de cand a avut loc cutremurul, nu poate fi contactat telefonic iar familia este foarte ingrijorata pentru ca nu stie nimic despre el.  
  
Va multumesc mult!  
  
Daniela Arnautu  
  
Sef sectie Social Ziarul Ring  
  
------------------------------------------  
  
Draga Dragos,  
  
Mai intai de toate trebuie sa te linistesti si sa privesti optimist. O sa incerc sa sun si sa aflu mai multe detalii despre tatal tau dar sunt sigur ca este bine. Cum aflu ceva o sa iti trimit un email. Astazi ii voi contacta pe romanii din Christchurch si pe ambasador.Numai bine  
  
Cristi Dumitrache  
  
------------------------------------------- 
  
Buna Cristi. 
  
A fost super mediatizat evenimentul. Ma bucur ca impreuna am putut aduce in tara un mesaj al comunitatii din Noua Zeelanda, chiar daca a fost unul tragic. Iti multumesc inca odata pentru ca m-ai sunat pe mine primul. In ceea ce priveste emisiunea referitoare la romanii aflati la 10.000 de km de tara, ti-as propune sa o realizam imediat dupa 8 martie. Va doresc toate cele bune din tara si un gand de bine romanilor incercati din Christchurch.  
  
Marius Dobrescu,  
  
TVR International “Romani despre romani”  
  
--------------------------------------------- 
  
*** 
  
Dragi cititori,  
  
Urmare a nenumaratelor apeluri de ajutor in gasirea persoanelor disparute in urma cutremurului din Christchurch, instituim "Celula de Criza"a revistei Pagini Romanesti in Noua Zeelanda, pentru a putea fi mai organizati si eficienti in primirea si transmiterea informatiilor. Pentru cei din tara care doresc sa afle informatii despre cei dragi, vom incerca sa aflam rapid aceste informatii pentru dumneavoastra. Pentru cei care detin aceste informatii, va rugam sa ni le transmiteti imediat pentru a le putea transmite mai departe in Romania sau in lume. Adresa noastra de email este: 
  
romanianpages@yahoo.co.nz  
  
Telefonul mobil: Cristi Dumitrache 0064210575124  
  
Vom incerca sa ajutam cat de repede putem. In acest moment exista trei persoane date disparute de catre prieteni pe website-ul dedicat cutremurului, despre care se solicita informatii: Harca Lia, Dan Marinescu, Radu Zimcea. Orice detalii aveti, va rugam sa ni le trimiteti de urgenta la datele de contact de mai sus. Suntem in permanent contact cu parintele Crainic din Christchurch si cu ambasadorul Romaniei la Canberra, domnul Stuparu. Multumim pentru orice informatii si sa speram ca ii vom gasi sanatosi. Numai bine  
  
Cristi Dumitrache  
  
------------------------------------------  
  
Eu si familia mea suntem bine, la fel toti prietenii romani pe care i-am contactat.  
  
Nu am aflat despre nimeni din comunitatea noastra ca ar fi avut probleme de vreun fel. Multumim pentru suport.  
  
Doina Nuber Christchurch  
  
------------------------------------------  
  
Dragilor, Un email pt voi... stiu ca voi va ocupati de transmiterea stirilor despre disparutii de la cutremur. Bravo pt initiativa voastra. Va sustinem. Vom transmite toate intrebarile spre voi. Daca aveti nevoie de ajutor, dati un semnal.  
  
Adina Giurgiu  
  
-------------------------------------------  
  
Buna Adina si Cristi  
  
La Ashburton lumea e bine, urmarile sunt devastatoare in Christchurch. Cam tot ce stim e ce vedem la TV ptr ca sunt raportate stirile si imagini curente. E coplesitor de-a binelea si suntem nauciti ca nu stim ce se poate face. Paul fiul meu e in echipa de Search & Rescue si ne spune ca-i ok pe parcursul zilei dar amanunte primim cand termina de scotocit tot ce se poate in cautare de persoane date disparute la ora de fata. Paul si eu ne-am intors saptamana trecuta din Romania dupa 2 luni si jumatate la asemenea eveniment... In dimineata zilei cu pricina s-a dus in Christchurch pentru scoala. El e bine, dar sunt emotii mereu ca nu stii ce/cand o sa fie replici. Va tinem la curent cu stirile.  
  
Mihaela Orlandea  
  
-------------------------------------------  
  
Dragilor, 
  
Va doresc tot binle din lume si sa va ajute Bunul Dumnezeu sa treceti si de acesta mare incercare. Dumnezeu cu voi, Emanuel Tanjala  
  
-------------------------------------------  
  
La voi totul e bine?  
  
Nicolae Luca  
  
-------------------------------------------  
  
Bravo pentru initiativa Adina si Cristi  
  
Horia Sandu  
  
-------------------------------------------  
  
Dragilor, ma bucur ca n-ati patit nimic. M-am gandit tot timpul la voi, nestiind in ce oras va aflati. Daca prin satelit prindeti posturile PROTV, TVR, Realitatea sau Antena 1, aveti surse de informare, deoarece posturile de televiziune primesc mesaje de la rudele din tara. Doamne ajuta ca sunteti teferi. Doriti sa sun in tara la rude? Va imbratisez, cu iubire,  
  
Elisabeta IOSIF  
  
Liga Scriitorilor din Romania  
  
-------------------------------------------  
  
http://www.revistasingur.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=4031:primim-de-la-redacia-pagini-romanesti-in-noua-zeelanda&catid=54:articol-presa&Itemid=115 
  
Mulţumiri!  
  
Doru Dancus 
  
-------------------------------------------- 
  
Bună seara,  
  
Numele meu este Alexandra Albu. Vă contactez din partea postului Realitatea TV din România. Înţeleg că aveţi informaţii despre alţi doi cetăţeni români daţi dispăruţi după cutremurul care a afectat oraşul Christchurch. Am vrea să intrăm în legătură directă cu dumneavoastră pentru mai multe informaţii. Am încercat să vă sun, dar probabil ora este foarte târzie. Dacă sunteţi de acord, vă rog să ne răspundeţi la adresa noastra de email cât mai curând posibil.  
  
O seară bună, Alexandra Albu  
  
Redactor Externe (newswriter) Realitatea TV, Bucharest, Romania  
  
--------------------------------------------  
  
Draga Cristi si Adina  
  
Am venit la Adunarea Eparhiala in Melbourne pentru 4 zile. Numarul meu de telefon este ……………………….. Te rog sa-l faci cunoscut pentru cine mai intreaba ca nu pot raspunde pe telefonul de NZ.  
  
Fr. Emanuel Crainic  
  
--------------------------------------------  
  
Din pacate tocmai am auzit vestea rea despre moartea romancei Lia care preda engleza pentru studenti straini in cladirea CTV. Daca aflu amanunte despre vreo contributie catre familia ei o sa va anunt. Dumnezeu sa o odihneasca.  
  
Doina  
  
--------------------------------------------  
  
Hi, I have heard today that she is ok! Her mother, step father is also ok. I heard Irina left work an hour before the earthquake, very lucky as her building was demolished and her work colleague was killed. Very sad time, thanks for making contact. Norelle.  
  
--------------------------------------------  
  
Draga doamna consul,  
  
Doamna Irina Davis lucreaza la un nursing home in Christchurch si este casatorita cu domnul Steve Davis. Lipsesc de la inceputul cutremurului, impreuna cu fetita Ioana. Ar fi bine daca as putea vorbi cu domnul ambasador.  
  
Va tin la curent  
  
Cristi Dumitrache  
  
---------------------------------------------  
  
DRAGA CRISTI, 
  
Pe: http://christchurch-2011.person-finder.appspot.com/results?subdomain=&role=seek&small=&style=&query=DAN+MARINESCU  
  
care este 'people finder' Dan marinescu apare ca este viu - cineva a dat aceasta informatie. Despre ceilalti doi nu apare nimic - nici o informatie. Daca intre timp ai mai primit informatii cu nume de Romani ii poti cauta pe acest site.  
  
Sanatate si numai bine,  
  
Pucu.  
  
----------------------------------------------  
  
Slava Domnului ca au scapat. Maine seara emisiunea o fac eu (si bebe Enache). Una din teme va fi situatia Romanilor din CHCH. Poate ne dai un telefon cu situatia la zi (adica cea de vineri seara) sau, daca vrei, poti veni in emisiune. Da-mi un semn sa stiu ce anunt sa fac. Sanatate si numai bine, Pucu.  
  
----------------------------------------------  
  
Salut, Radu Zimcea e ok. Fiul lui a scris pe Facebook ca sunt toti ok. Numai bine, 
  
Serban Streza  
  
Lotus Ave. Hollywell Queensland, Australia  
  
-----------------------------------------------  
  
Tatal meu Radu Zimcea nu este o victima in urma cutremurului din Christchurch , el a fost pe lista celor disparuti. El este acasa in momentul de fata, multumim pentru ingrijorari!  
  
Alex Zimcea  
  
-----------------------------------------------  
  
Draga Cristi,  
  
Multumim (in numele intregii familii) pentru efortul si munca de calitate pe care o depuneti. Felicitari!  
  
Cu simpatie si stima,  
  
Ioan Epure  
  
-----------------------------------------------  
  
POSTAT IN FLUX DE STIRI din portalul www.cartesiarte.ro 
  
Corneliu Leu  
  
------------------------------------------------ 
  
O seară bună, 
  
Dragii nostri, imi faceam griji pentru voi... nu indrazneam sa va deranjez, ma bucur ca mi-ati transmis mesajul ca sunteti bine, voi fi cu inima la cei care sint in dificultate. Multa sanatate, putere de a trece peste clipele grele si multa lumina de la Dumnezeu. Cu sinceritate,  
  
Camelia Tripon  
  
-----------------------------------------------  
  
HI, I have her contact at home… try ……. Irina and Ioana are there at the momenet, not sure if they are alone. Steve will return tomorrow from up north. Let me know when you have made contact, and please send my love:) I spoke to Steve this morning, who told me they are all ok. :) Norelle.  
  
----------------------------------------------  
  
Am reusit sa luam legatura cu Dan Marinescu. Totul e ok. Au probleme cu curentul electric dar totul e ok. Multumim pentru ajutor 
  
----------------------------------------------- 
  
***  
  
PAGINI ROMANESTI IN NOUA ZEELANDA 
  
ROMANIAN PAGES IN NEW ZEALAND 
  
Auckland, New Zealand 
  
romanianpages@yahoo.co.nz 
  
paginiromanesti@xtra.co.nz 
  
http://prnz.weblog.ro/ 
  
Dragi cititori,  
  
Asa cum v-am anuntat din seara trecuta, trimitem partea a doua a update-ului cu privire la situatia romanilor afectati de cutremurul devastator care a pus la pamant un intreg oras Christchurch. Trebuie din nou sa ii multumesc parintelui Emanuel Crainic, care desi se afla in Australia la o consfatuire a bisericii ortodoxe romane, mi-a transmis toate datele de care am avut nevoie pentru a linisti multe familii. Multumim si ambasadei Romaniei la Canberra pentru tot ajutorul, precum si tuturor celor care au publicat apelul nostrum (peste 20 de website-uri si ziare electronice), Televiziunii Romane, Radio Romania Actualitati, Romanian Global News, Antena1 si toate celelalte canale media ce au dorit sa dea o mana de ajutor. Le multumim tuturor celor care ne-au trimis mesaje de incurajare, pe care le puteti citi mai jos, dar si lui Gaby care ne-a transmis informatii prin sms. Multe multumiri si prietenilor nostril din Ashburton, familia Orlandea.  
  
Situatia pe scurt se prezinta astfel: La inceputul zilei am sunat la familia Davis si am vorbit cu Ioana. Am aflat ca mama sa Irina Davis, care lucreaza la un nursing home, era plecata din incinta impreuna cu cativa pacienti, de aceea a fost ferita de orice primejdie. Ioana trebuia sa mearga la serviciu, intr-un mall care avea sa sufere foarte mult in urma seismului, dar in ziua respective a mers la un curs de training si a fost in siguranta. Ioana ne-a spus ca in acest moment cu totii sunt bine si ne multumesc pentru grija.  
  
Avenit apoi randul unei solicitari de ajutor din Romania, respectiv din Iasi, de unde domnul Sebastian Alexandru si un grup de profesori de la Universitate il cautau cu infrigurare pe domnul professor de informatica Vasile Sinescu, despre care stiau ca preda in Noua Zeelanda. Ne-am interest si am aflat ca profesorul Sinescu a predate ultima oara la Universitatea Waikato din Hamilton, asa ca l-am contactat pe prietenul nostru din acest oras, Marian Ioan. Domnia sa ne-a linistit: domnul Sinescu a lucrat in Hamilton dar, de ceva vreme, a emigrat in Canada, deci este in afara oricarui pericol.  
  
Urmatorul task: o intreaga familie era cautata de o doamna profesoara din Pitesti. Este vorba despre Gabriela Macarie, Oana Macarie, Claudiu Moga si un baietel de un an, Cezar. Doamna profesoara ne-a spus ca a incercat sa ii contacteze de nenumarate ori pe telefon si era foarte ingrijorata. Am aflat de la parintele Crainic numarul de telefon si i-am sunat. Intr-un tarziu Oana Macarie a putut fi contactata si ne-a multumit pentru grija. Ne-a spus ca telefonul a fost deranjat iar casa destul de avariata, asa ca s-au mutat la niste prieteni. Astazi vor avea acces la internet si var raspunde celor de acasa.  
  
In acest moment exista doar situatia exceptionala a doamnei Lia Tamara Harca, alaturi de care suntem cu tot sufletul. Speram intr-un miracol, desi sansele scad pe zi ce trece. Mai exista o persoana care nu a putu fi gasita de prieteni, doamna Georgeta Constantin, dar ambasada ne-a promis ca o va cauta. Vom continua operatiunile de informare si peste week-end, in speranta ca reusim sa rezolvam macar o mica parte din problemele uriase aparute. Daca aveti orice informative, orice veste, va rugam sa ne trimiteti un email la adresa revistei: romanianpages@yahoo.co.nz.  
  
Multumim  
  
Iata in continuare si o parte dintre mesajele zilei:  
  
Buna seara,  
  
Sunt Alina Grigore, jurnalist la TVR, Dep. Stiri, si gestionez materialele legate de situatia romanilor afectati de cutremurul din Noua Zeelanda. Va rog sa introduceti adresa mea de e-mail in baza dvs de date si pastram legatura. Va multumesc si numai bine!  
  
------------------------------------------  
  
Multumim, s-a rezolvat  
  
Cristi Dumitrache  
  
------------------------------------------  
  
Romanian Global News:  
  
Aveti vreo data de contact?  
  
Daca da, va rog sa o trimiteti voi direct la cei de la Antena 1.  
  
Merci,  
  
Daniela Soros  
  
------------------------------------------  
  
Buna ziua!  
  
Numele meu este Manuela Bologheanu, sunt reporter al emisiunii ACCes Direct de la Antena1 din Romania. Va rog mult, puteti sa ma ajutati cu un contact al fiului doamnei Lia Harca, profesoara disparuta in urma cutremurului? Va multumesc!  
  
Manuela Bologheanu,  
  
reporter Antena1  
  
-------------------------------------------  
  
Am reusit sa luam legatura cu Dan Marinescu. Totul e ok. Au probleme cu curentul electric dar totul e ok. Multumim pentru ajutor,  
  
Adi David, Ziarul Ring  
  
-------------------------------------------  
  
Romanian Global News:  
  
Merci! Doamne-ajuta sa fie cat mai putine victime!  
  
Daniela Soros  
  
------------------------------------------- 
  
Va multumim ca ne tineti la curent cu ceea ce se intampla acolo! Toata aprecierea pentru ceea ce faceti. La fel, multumim lui Pucu Rosu si parintelui Emanuel Crainic pentru relatarile prin viu grai! Speram... sa ne dati curand vesti bune si in privinta prof. Lia Harca. Este o incercare care apropie membrii comunitatii romanesti din Noua Zeelanda si nu numai de acolo. De acasa, dar alaturi de voi cu ganduri bune,  
  
Mihaela Dinca  
  
Radio Romania International 
  
--------------------------------------------- 
  
Multumim Cristi si Adina, ati facut o treaba fantastica. 
  
Adina din Grey Lynn  
  
---------------------------------------------  
  
Faceţi un lucru bun. Trimitem şi noi mesajele dvs mai departe. Mă bucur că l-aţi găsit pe Radu Zimcea, posturile TV îl dădeau astăzi dispărut. Sănătate tuturor. Doamne ajută!  
  
Echipa Asociatia Romana de Patrimoniu  
  
---------------------------------------------  
  
http://www.revistasingur.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=4037:celula-de-criza-cutremur-prnz-ii&catid=56:altele&Itemid=105  
  
Mulţumiri!  
  
Stefan Doru Dancus, revista Singur  
  
----------------------------------------------  
  
Faceti o treaba buna. Pentru o informare cat mai buna a romanilor. am deschis si noi un topic pe forum, aici: http://forum.romanian-portal.com/showthread.php?18012-Celula-de-Criza-Cutremur-Noua-Zeelanda-%28PRNZ%29 
  
O zi buna,  
  
Webmaster, Romanian-Portal.com  
  
------------------------------------------------  
  
Domnul să vă aibă în pază! Am trăit cutremurul de la noi în 1977, la Ploieşti. Am avut blocul de locuinţe chiar pe unda de şoc. A fost groaznic!... nu e cazul să mă lamentez. Ştiu prin ce trece Noua Zeelandă acum. Multă încredere în bunul Dumnezeu! Cu multă compasiune pentru cei trecuţi la cele veşnice...  
  
Genţiana Groza şi familia mea 
  
------------------------------------------------  
  
Sunt ingrijorat de situatia profesorului de informatica Vasile Sinescu despre care nu mai am stiri de ceva vreme. Poate cineva afla unde se afla ? Il cauta Sebastian Alexandru din Iasi si fostii colegi de cancelarie de la Liceul de Informatica "Grigore Moisil"din Iasi.  
  
Va multumesc Sebastian Iasi - Romania  
  
---------------------------------------------------  
  
Draga domnule Sebastian, Profesorul Sinescu ar trebui sa fie ok, m-am interesat si dansul lucreaza la Universitatea Waikato din Hamilton, oras care se afla in Insula de Nord, la mare distanta de cutremur.  
  
Totusi am scris un email celor de acolo pentru a verifica.  
  
Va tinem la current,  
  
Cristi Dumitrache  
  
----------------------------------------------- 
  
Dragii mei, Dumnezeu sa va aiba in paza! Sunt cu sufletul alaturi de voi. Sa aveti parte de sanatate ca atunci le veti face pe toate.  
  
Cu drag, Rodica Elena Lupu  
  
-------------------------------------------- 
  
FELICITARI PENTRU INITIATIVA! Ce vesti aveti despre Lia Harca? Dar despre Petre Harca - sotul ei? Cu stima,  
  
Mihail Nica  
  
-------------------------------------------- 
  
Buna dimineata,  
  
Datele sunt aceleasi, nu s-a confirmat inca nimic, operatiunea de recuperare continua. Speram la un miracol, putin probabil insa. Despre sotul doamnei Lia nu stim nimic. Va tinem la curent 
  
Cristi Dumitrache  
  
--------------------------------------------  
  
Buna Cristi  
  
Am reusit ieri sa vorbesc cu cateva familii din zona si am aflat ca multi s-au retras din Christchurch. Nu e apa, cel mai esential lucru, telefon sau internet, in conditiile in care membrii familiei fiecaruia incearca sa afle daca au supravietuit cu bine. Casele sunt afectate - usile nu se pot inchide bine si malul iesit din pamant a intrat in case - din cate am inteles o sa devina tare ca cimentul o data ce se intareste. Asta face case de nelocuit pe o lunga perioada de timp. Alimentele, apa si benzina sunt destul de greu de accesat si atunci cand se pot, in cele mai multe cazuri trebuie sa platesti cash. Care cash nu poti sa obtii intucat ATM-uri sunt blocate, din lipsa de cash sau curent. Dar se pare ca cel mai prezent si infricasator element acum e frica de un alt cutremur sau replici. In Christchurch cele cateva zeci de replici i-au tinut treji pe oameni, care devin psihologic tot mai fragili. Deocamdata e stare de urgenta in Christchurch si lumea e libera sa gaseasca un mod sigur de adapost de griji si frici. Un sfat bu e ca cine e in cauza sa apeleze la prieteni si/sau cunostinte, care o sa fie bucurosi sa ofere ajutor. Ar face-o oricum, dar nu stiu cui si cum. O sa revin in cazul in care sunt schimbari.  
  
Mihaela Orlandea  
  
(Ashburton)  
  
--------------------------------------------  
  
Buna seara, 
  
Ma intereseaza soarta unei familii de prieteni aflata in orasul Christchurch, acum dupa nenorocirea ce s-a abatut asupra lor: Gabriela Macarie- mama, Oana Macarie Moga-fiica, Claudiu Moga- ginerele si Cezar - un dragalas de numai un an. Din pacate nu stiu numele de familie al Oanei dupa casatoria cu Claudiu. Nu raspund la mesaje, nici la nr de tel pe care le am. Dumnezeu sa ne ajute! Va multumesc din suflet! Cu consideratie, Profesor Luminita Bratu,  
  
Pitesti, Arges  
  
-------------------------------------------  
  
Doamna consul  
  
Revin cu solicitari din Romania,  
  
Gabriela Macarie, Oana Macarie, Claudiu Moga si Cezar Moga  
  
Se intereseaza de ei o doamna profesoara din Pitesti. Nu raspund la telefon si se pare ca sunt in Christchurch. Am vorbit la telefon cu Ioana Davis, sunt ok amandoua (si mama Irina). Se pare ca au avut foarte mare noroc.  
  
Multumiri  
  
Cristi  
  
------------------------------------------- 
  
Draga parinte Emanuel,  
  
Am gasit numarul de telefon al familiei Davis, daca doriti sa vorbiti cu ei, i-am cerut permisiunea fetei pentru a va da telefonul. Acesta este…….. Va rog sa imi spuneti daca stiti pe cineva cu numele Gabriela Macarie, Oana Macarie, Claudiu Moga si un baietel de un an Cezar (poate a fost botezat la dvs). Va rog sa aflati un numar de telefon sau o adresa de contact, pentru ca o doamna profesoara din Pitesti doreste sa vorbeasca cu ei sa stie ca sunt teferi. Multumiri si va rog sa-i transmiteti salutari si parintelui Mircea Corpodean din partea mea.  
  
Numai bine  
  
Cristi  
  
-------------------------------------------  
  
Buna draga Adina si Cristi,  
  
felicitari pentru initiativa formidabila. Dupa ce se mai linistesc lucrurile, va trebui sa ne intalnim la un barbecue sa rasuflam usurati!  
  
Cu mult drag,  
  
Lucia, William, Mihai si in special Alexandru  
  
------------------------------------------  
  
Dragilor Pucu si Bebe, si l-am cc-ed si pe Cristi in cazul in care are nevoie si de aceasta informatie:  
  
Parte din jobul meu la primarie suntem pregatiti sa asistam cu emergency management pentru orice fel de dezastru. Si uffff! cine ar fi crezut ca vine criza asa mare! Practic acum asistam cu coordonarea echipei trimise la Christchurch (peste 100 de persoane doar din Primaria Auckland) si organizam centre de primire pentru refugiati din Christchurch (acum sunt de ordinul sutelor, am fost informati vor fi de ordinul miilor in week end). Daca credeti ca este binevenita o interventie telefonica in emisiune deseara, cu mare placere: anuntati-ma si spuneti-mi: sun eu, sunati voi. Pot vorbi foarte general despre cum ajuta Primaria Auckland, dar in special despre cum ne putem pregati pentru un dezastru, individual, in familie si in mica noastra comunitate.  
  
Cu mult drag,  
  
Lucia Davis  
  
--------------------------------------------- 
  
Community Development and Partnerships-Central  
  
Salut Cristi, Cunosc familia Sinescu. S-au mutat in Canada de citiva ani, Vasile a prins un contract la o universitate acolo. Deci nici un motiv de ingrijorare pentru prieteni. Numai bine,  
  
Marian Ioan  
  
--------------------------------------------- 
  
Dragii nostri,  
  
Am scris imediat la contactele noastre din Hamilton si am primit urmatorul raspuns: Salut Cristi, Cunosc familia Sinescu. S-au mutat in Canada de citiva ani, Vasile a prins un contract la o universitate acolo. Deci nici un motiv de ingrijorare pentru prieteni. Marian Ioan, Hamilton. Asadar ar trebui sa fie bine, nu se mai afla in Noua Zeelanda. Numai bine din Auckland,  
  
Cristi Dumitrache  
  
---------------------------------------------- 
  
Comunicat al Asociatiei Doina:  
  
Vesti despre romanii din Christchurch disparuti in cutremurul de marti. Am fost cu totii zguduiti de imaginile vazute la televizor dupa cutremurul de marti 22 februarie. Ne-am adus aminte de un 4 martie… si ne-am cutremurat… Am primit mesaje din tara cu intrebari despre cei dragi, am primit mesaje de la romani de suflet din Auckland cu oferta de a ajuta sinistratii cu alimente, cazare… Revista Pagini Romanesti in NZ a infiintat ‘Celula de Criza’ si sunt pe receptie zi si noapte pentru a transmite vesti despre cei dati disparuti… pentru a linisti familiile aflate in Romania. Va rugam sa cititi mesajul atasat si sa indreptati mesajele spre ei daca primiti intrebari referitoare la persoanele disparute. Ascultati emisiunea radio din aceasta seara, cititi despre balul organizat si despre initiativa Asociatiei Doina pentru donatii pentru sinistrati.  
  
Mare Bal... Mascat - Ziua Femeii - Cu ocazia zilei de 8 Martie, Ziua Femeii, va invitam sa va costumati pentru bal mascat. Costumatia nu este obligatorie si va lasam sa va alegeti singuri tema costumului, dar asteptam sa ne impresionati cu imaginatia voastra. Cand: Sambata 5 Martie orele 7pm Unde: Danish House 6 Rockridge Rd, Penrose Intrarea gratuita pentru doamnele si domnisoarele comunitatii, domnii vor plati $10 . Fondurile care se vor strange la acest eveniment vor fi donate pentru ajutorarea sinistratilor din Christchurch. Tombola va avea acelasi scop. Daca aveti obiecte care va prisosesc… sau doriti sa donati ceva pentru acest eveniment va rugam sa le aduceti si sa le puneti pe masa destinata acestor obiecte (sticle de vin, sampanie, cutii de ciocolata, pachete cu sapunuri, sampoane, aparatura de bucatarie… alte obiecte functionabile in conditie buna!!! care se pot valorifica) Va rugam sa fiti generosi!  
  
Am alertat si ambasada din Australia, i-am gasit, familia Macarie-Moga este bine, am reusit sa vorbesc la telefon cu ei. Sunt bine, nu au avut acces la telefon, casa este putin avariata dar acum sunt cu totii ok. Va vor contacta in aceasta seara pe Internet. Numai bine din Auckland.  
  
Cristi Dumitrache  
  
----------------------------------------------- 
  
Numai bine tuturor, 
  
Adina si Cristi Dumitrache 
  
PAGINI ROMANESTI IN NOUA ZEELANDA 
  
ROMANIAN PAGES IN NEW ZEALAND 
  
Auckland, New Zealand 
  
romanianpages@yahoo.co.nz 
  
paginiromanesti@xtra.co.nz 
  
http://prnz.weblog.ro/ 
  
25 februarie 2011 
  
*** 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CUTREMURUL DE LA CRISTCHURCH: CELULA DE CRIZĂ / Cristi Dumitrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 56, Anul I, 25 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Cristi Dumitrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristi Dumitrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!