CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Meditare >  
Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 665 din 26 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

Cum să devenim nemuritori
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Preocuparea noastră zilnică este vremelnică în tot ceea ce facem, nu constientizăm mare lucru şi nu ştim să devenim imortali. Toată lumea spune ca în viaţă trebuie să faci cateva lucruri prin care să lasi în urma ta ceva ,,trainic” : să construieşti o casă, să sădesti un copac, să ai urmaşi multi care să-ţi poarte numele sau să faci ceva revolutionar în activitatea ta (adica ceva de care n-am auzit noi , pamantenii). Dar nimeni nu vorbeste de sine ci de ceva/cineva din-afara lui. E minunat să te înconjori de toţi şi toate acele lucruri/persoane/evenimente remarcabile , dar cine îţi mai confirmă perenitatea ta? Spiritul tău e înăuntru trupului şi trecerea o faci împreună cu el, dar totuşi separat. Pare putin tristă perspectiva dar nu e. Mă gandesc din ce în ce mai mult la nemurire nu dintr-o vanitate prostească ci aşa, ca si concept.  

 

Asezată pe un scaun la o institutie bancară , aşteptand ca orişice cetatean obligat de conjunctură, mă uitam în acea sala mare si plină – open space. Birourile asezate în rand ca-ntr-o sală de croitorie în care roboteau doamnele la,, maşini ”, chiar dacă acestea erau calculatoare şi maldăre de hartii. Nu vreau să fiu deloc ironică cu acei oameni. În fond e o slujbă ca oricare alta, cu aceleaşi profiluri de şefi dar altfel ”ambalată” ( mai nou toţi sunt saturaţi de sarcini şi transferă această lipsă de chef la clienţi). Pur si simplu am avut o idee stand aşa, acolo: ca noi toti muncim la diverse ”maşini” orice am face. Suntem asezaţi în rand (sau nu ) şi executam aceleaşi acţiuni repetitive cu aceeasi finalitate. Robotim în ”lunga” noastră viaţă pentru o ”clasă superioară” pentru că ea stie ce maşini ne trebuie nouă ca să funcţionăm(mai exact suntem supuşii ei). Ni dau şi scurte pauze în care, dacă ne trezim şi plecăm e bine (şi nu prea), dacă nu ne trezim e cel mai bine(eu zic că aici intervine forţa ”liberului arbitru”).  

Paşii pe care-i facem în scurtele pauze, balanganeala uşor necontrolată între vis şi realitate ne fac mai vii ca niciodată. Aşa avem şansa să ne lovim, să plangem, să ne ridicăm şi apoi să vedem în sfarşit altceva. E ca o pasarelă către altundeva şi dacă îţi doreşti să faci un pas trebuie să-l faci gandindu-te la tine, să-ţi simţi din rărunchi fiinţa cum se eliberează de griji şi de speranţe. Primul drum pe care-l faci ( acum tu cu tine devenind unul) e DEPARTE.  

Referinţă Bibliografică:
Cum să devenim nemuritori / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 665, Anul II, 26 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!