CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

CUM SĂ AVEM CURAJUL SĂ NE GÂNDIM PENTRU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
... Un copil plângea în parc şi parcul s-a oprit ca să plângă un copil. Când copilul şi-a dat seama, n-a mai plans. Şi parcul a plecat. 
  
CUM SĂ AVEM CURAJUL SĂ NE GÂNDIM PENTRU 
  
A ÎNCERCA SĂ NE LĂSĂM DE FUMAT 
  
Neiubiţi fumători! Nu există nicio regulă. Există numai situaţii. De la caz la caz, funcţie de starea materială, starea civilă, profesie, şapte ani  
  
de-acasă şi douăzeci pe la tutungerie, colaborare cu nefumătorii, cu familia, cu soacra, cu colegii, cu amanta, cu însăşi viaţa ta dragule în care îi bagi mahoarcă zi de zi. 
  
Fumători celebrii nu există, asta mai lipsea dar, există cazuri celebre în care înrăiţi fumători s-au lăsat de fumat lăsând posterităţii metodele lor eficiente, simplu de urmat în tentativa de a vă lăsa de fumat. Rimă întâmplătoare ce din păcate rimează cu o ţigare. 
  
Staţi! Nu aprindeţi încă o ţigare căci veţi rămâne cu focul în aer când veţi citi ce urmează: 
  
- Zilnic să vă programaţi o plimbare prin cimitir. Nu ca să vă speriaţi de moarte. Doamne fereşte! E linişte, vă regăsiţi, cugetaţi la nemurire, la eternitate, mai citiţi o cruce ... vai, ce tineri erau!...Mii de ochi închişi vă privesc în acel moment. Mai aveţi curajul să aprindeţi o ţigare? 
  
Dacă da, atunci număraţi crucile şi vă convingeţi că nu merită să vă duceţi crucea. 
  
- Confecţionaţi o ţigare din hârtie de ziar sau carton şi pufăiţi din ea fără să o aprindeţi până vă ies ochii şi prostia din cap de a nu mai fuma. Indicat să faceţi asta în public, într-o şedinţă cu colegii. Căutaţi să le evitaţi privirile. Ce ştiu ei? 
  
- Aţi găsit o slujbă bună. Bravo! Chiar din prima zi de lucru, cu tot efortul “uitaţi” intenţionat pachetul de ţigări acasă. Sigur, nu rezistaţi şi în disperare cereţi şefului o ţigare, de care-o fi. 
  
A doua zi răsfoiţi din nou ziarele mormăind: “Chiar aşa? Pentru o ţigare?” 
  
- “Tutunul dăunează grav sănătăţii”. Crezi în sloganul ăsta? Crezi în sloganul ăsta? Crezi în sloganul ăsta?...Nu, nu e o greşeală de tipărire. Este ecoul din capul tău. 
  
- Fumezi de la vârsta de ... hă, hă ani şi n-ai nici pe dracul – zici. Nu uita că el ţi-a pus ţigarea în mână. 
  
- Ultima, dar şi cea mai eficientă metodă: “stingeţi ţigarea înainte să o aprindeţi. Că n-o fi foc! 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CUM SĂ AVEM CURAJUL SĂ NE GÂNDIM PENTRU / Lică Barbu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 433, Anul II, 08 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Lică Barbu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lică Barbu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!