CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Cristian Gabriel Groman
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Data nasterii: 17 septembrie 1977  
 
Localitatea: Targoviste, judetul Dambovita...  
 
Studii: Scoala de muzica si arte plastice Targoviste, sectia pian clasic  
 
Liceul teoretic Constantin Carabela din Targoviste  
 
Facultatea de Inginerie electrica, specializarea electromecanica, promotia 2002  
 
S-a născut în Târgoviste, pe 17 septembrie 1977; a urmat cursurile Şcolii de muzică şi arte plastice - secţia pian clasic din Târgovişte timp de 8 ani (unde a susţinut mai multe concerte). A absolvit Liceul Teoretic “Constantin Carabela”, profilul matematică-fizică; a urmat cursurile Universităţii “Valahia” din Târgovişte, Facultatea de Inginerie Electrică, specializarea electromecanică, pe care a terminat-o în anul 2002. Datorită perioadei foarte dificile prin care trecea ţara (majoritatea fabricilor se închiseseră sau erau în plin proces de disponibilizare), nu şi-a găsit de lucru în domeniu. A lucrat pe litoral, în staţiunea Mamaia, ca ospătar. A revenit în Târgovişte şi s-a angajat la o fabrică, într-un laminor ce producea cornier, unde a lucrat ca şi muncitor necalificat, electrician, mecanic, sudor, manevrant, etc. timp de 3 ani. Apoi, ajutat de fratele sau, Valentin, a emigrat în Italia, unde a trăit şi muncit alţi 3 ani, în Somma Vesuviana, o mică, dar frumoasa comunitate de pe lângă vulcanul Vezuviu, nu departe de oraşul Napoli. După această perioadă a ales să plece în Regatul Unit al Marii Britanii, în Londra, unde trăieşte şi munceşte şi acum, în cadrul companiei Phs Greenleaf.
Colaborează cu diverse grupuri şi publicaţii online cum ar fi “Expresia Ideii” şi “Confluenţe Româneşti”, face parte din autorii incluşi în volumele cu numerele 2, 3 si 4 "Expresia Ideii". In anul 2011 a început să posteze pe Facebook gândurile sale scrise, sub formă de note, apoi a început să realizeze clipuri video, pe care le postează pe Youtoube. La ultimele, colaboreaza cu dl. George Şerban.
Tot in anul 2011, ajutat de domnul Ştefan Doru Dăncus, a publicat la Editura Singur, volumul personal de debut intitulat "Gânduri", volum de versuri ce a fost nominalizat la premiile U.S.R. pe anul 2011.
A primit o mentiune la concursul international de poezie Starpress, editia 2012, editie la care a participat un numar record de concurenti si anume 8497...

http://www.agentiadecarte.ro/2012/06/castigatorii-concursului-international
 
-“starpress”-2012/

Colaborează cu compozitorii Dan Lucian Corb şi Teodor Munteanu, cei care îi transpun gândurile scrise pe muzică, care poate fi găsită şi ascultată pe Youtoube.

Face parte dintre poeţii care se regasesc în "Meridiane Lirice-Antologia Universală a Poeziei Româneşti Contemporane" (124 de poeţi contemporani) antologie editată de revista “Armonii Culturale” in anul 2012.
“Gândurile” lui apar în antologiile “Poeme Hai-Hui” – Editurile “Grinta” & “Singur” şi “Cu patria în suflet” – Editura “Naţiunea”, ambele în anul 2013.
Face parte dintre autorii care apar în lucrarea: "O altfel de istorie a literaturii române contemporane", lucrarea apărută la Editura “Singur” (2013), ce conţine recenzii, cronici sau semnalări de carte referitoare la cărţile unor autori de limbă română, scrise de-a lungul carierei acestora..

În prezent lucrează la primul său roman...
Puteti citi aici trei interviuri cu Cristian Gabriel Groman:

http://jurnalspiritual.eu/tinere-talente-poetul-cristian-gabriel-groman-un-om-care-iarta-este-un-om-puternic/
 


http://www.zigzagonline.ro/povesti-povestiri/un-strigat-de-afara-interviu-cu-cristian-gabriel-groman.html
 


http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/Cristian_Gabriel_Groman_-_pianist-electromecanic-muncitor_necalificat_si_intotdeauna_poet_0_626937462.html
 

Puteţi viziona un interviu realizat de Cristina Dinu, la televiunea Columna din Târgovişte aici:
http://www.youtube.com/watch?v=LNmm2rnLWjI
 

Doua articole ale scriitorului Adrian Melicovici vorbind despre Cristian Gabriel Groman si volumul sau (Ganduri):

http://melicovici.wordpress.com/2013/03/15/cristian-gabriel-groman-debut-sclipitor-in-literatura-contemporana/
 


http://melicovici.wordpress.com/2013/07/25/printre-ganduri-cu-poetul-cristian-gabriel-groman/
 


Video lansare volum "Ganduri" la Targoviste:
https://www.youtube.com/watch?v=fU1idExCtXk
 
 
Referinţă Bibliografică:
Cristian Gabriel Groman / Cristian Gabriel Groman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 270, Anul I, 27 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Cristian Gabriel Groman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristian Gabriel Groman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!