CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Cristi Dumitrache         Ediţia nr. 429 din 04 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Cristi DUMITRACHE - PRIMUL NUMĂR AL NEWSLETTER-ULUI „ROMÂNIA NOASTRĂ”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragi colegi scriitori şi jurnalişti, 
  
Părerile noastre despre ceea ce se întâmplă în România au început să prindă contur. S-a coagulat un proiect jurnalistic, pe care îl începem acum, cu pasiune şi dedicaţie. Primul număr al newsletter-ului bilunar „România Noastră”, editat de revistă „Pagini Româneşti în Noua Zeelandă” a apărut. În acest prim număr şi-au exprimat opiniile 14 jurnalişti din România, Noua Zeelandă, Spania, Statele Unite ale Americii, Italia şi Franţa. Toate aceste opinii pot fi preluate de publicaţiile din întreaga lume, cu citarea sursei. De asemenea, toţi jurnaliştii doritori îşi pot trimite părerile la adresa noastră de email: romanianpages@yahoo.co.nz.  
  
Opiniile noastre vor apărea în câteva medii de informare consacrate: la TVR Internaţional, Radio România Actualităţi, Romanian Global News, dar şi în revistele de diaspora care participă la proiect. Reamintim că acest proiect nu este o asociaţie, că nu există nici o cotizaţie, este realizat voluntar şi respecta dreptul la opinie al fiecărui jurnalist implicat.  
  
Tema de deschidere a fost următoarea: „Cum credeţi că poate fi salvată România? Clasa politica românească este compromisă total. Rând pe rând, au sfârtecat ciolanul puterii toate partidele politice, s-au mânjit cu mierea ţării toţi urşii pofticioşi, au furat, fură şi vor continua să fure cu abnegaţie, împreună cu rudele, prietenii, amicii, toţi cei care formează aceasta clică, despre care omul de rând, românul căruia i s-a furat ţara spune că sunt toţi o apă şi-un pământ . Ce se poate face, în opinia dvs, pentru a reintra în normalitate? Pe cine ne bazăm pentru a scoate România la liman, cine poate salva o ţară ce merge în jos?” 
  
Iată în continuare şi câteva spicuiri din răspunsurile date în acest prim număr, ataşat acestui mesaj:  
  
GRIGORE L CULIAN, editor fondator New York Magazine: 
  
„Cred că România mai poate fi salvată doar de votarea şi aplicarea Legii Lustraţiei, care să nu permită accesul foştilor şi actualilor profitori ai regimului comunist la funcţiile publice. Cât despre clasa politica românească, mare lucru nu se mai poate face, fiindcă nu mai are cine să scoată România din groapă în care se afla. Cei care mai puteau face câte ceva au emigrat, iar acordul cu Fondul Monetar Internaţional va îngropa definitiv România!” 
  
ION MIHAI, redactor Televiziunea Romana: 
  
„Atâta vreme cât la alegerile din 2008 prezenta la vot a fost de 39%, de ce ne mirăm de clasa politică? Nu ei sunt de vină, ci noi! Cei care nu au mers la vot acum comentează şi sunt nemulţumiţi. Trebuie că fiecare să meargă la vot pentru a arăta că îi pasă de ceea ce se întâmplă în ţara sa. Fiecare trebuie să facă un efort de a se informa, de a stabili cine l-ar putea reprezenta şi să ia o decizie: cu cine votează! E un efort pe care trebuie să-l facem o dată la patru ani. Dar numai aşa vom avea o clasă politică mai bună.” 
  
ADRIAN IRVIN ROZEI, senior editor PRNZ Franţa: 
  
„România nu se va salva decât dacă se va salva întreaga lume occidentală! Suntem toţi în aceeaşi barcă! Dacă Europa se va îneca, vom pieri şi noi! Aş zice chiar că, din anumite puncte de vedere, România are un avantaj: are 3 milioane de expatriaţi care, nu numai că trimit bani şi susţin economia, dar, cum au făcut spaniolii sau portughezii în anii ‘60-'80, impun criterii democratice şi un mod de viaţă modern, pe care l-au învăţat în Occident. Nu e simplu, sunt de acord! Dar sper că vor reuşi!” 
  
GABRIELA CALUTIU SONNENBERG, editor PRNZ Spania: 
  
„Ca la curele de slăbire: nu pierderea în greutate e problema, ci menţinerea ei după aceea. Probabil că numai în mod punitiv se poate impune respectarea legilor pe termen lung. Dar cine să impună asta? Armata? Poliţia? Nu există o instituţie serioasă de încredere care să controleze. Trebuie mai mult de una, altfel se revine la statul autoritar cu putere centralizată. Rămân la părerea mea: trebuie copiat un model viabil din afară şi, mai presus de toate, să fie respectat de toată lumea. E o dilemă grea. Nu văd ieşire. Câtă dreptate avea Einstein când zicea că o problemă nu poate fi rezolvată la nivelul de gândire care a generat-o.” 
  
GEORGE PETROVAI, editor PRNZ România: 
  
„Cum politica românească postdecembristă face tot mai mult dovada unui cartel al fărădelegilor îndreptate împotriva ţării şi poporului (jaful sistematic, murdărirea valorilor naţionale, deprecierea prestigiului internaţional al României prin punerea ei la cheremul ciocoilor interni şi externi), se impune constituirea unei forţe naţionale cu rol de contrapondere. Iar această forţă, actualmente jucată pe degete de oribilii făcători ai politicii romaneşti, nu poate să vină decât din partea societăţii civile: organizaţii neguvernamentale, presa independentă, cetăţeanul preocupat de prezentul şi viitorul ţării. Doar ea, călăuzita fără greş de instinctul general uman al aspiraţiei legitime spre libertate, echitate şi prosperitate, precum şi de instinctul naţional al afirmării României pe arenă internaţională, va izbuti să taie din înfumurarea potentaţilor şi va impune schimbarea Constituţiei în sensul normalizării.” 
  
ANDI RADIU, editor Gazeta Românească Italia: 
  
„Goană după parvenire, îndepărtarea de cultură şi o foarte mică conştiinţa faţă de obligaţii sunt doar câteva dintre motivele situaţiei create. Conceptul de toleranţă s-a îndreptat către corupţie, hoţie şi manelism, iar pe scara de valori nu mai au întâietate adevăraţii intelectuali, sportivii sau artiştii de valoare. Dăm vina pe un anume balcanism, în loc să dăm vina pe noi înşine, pe modul nostru de a gândi şi de a reacţiona. Noi, cei care locuim în afara ţării ne-am convins că balcanismul nu mai funcţionează odată ce ai ieşit dintre graniţele României. Că adevăratele valori sunt recunoscute fără a fi pus pe tapet faptul că fac parte dintr-o tară sau rasa anume. Tocmai de aceea, afirm cu hotărâre ca politicienii ar trebui îndrumaţi, dacă nu chiar forţaţi să aibă o anumită atitudine.” 
  
PUCU ROŞU CONSTANTIN, redactor radio, Planet FM, Auckland: 
  
„Mă-ntreabă editorul revistei Pagini Româneşti în Noua Zeelandă cum poate fi salvată România? Simplu! Un preşedinte nu jucător ci arbitru între partidele de la putere şi cele din opoziţie! Un preşedinte (dacă se poate) profesor universitar! Bine ar fi să fie un istoric, bun cunoscător al năzuinţelor de veacuri ale Romanului: independenţă şi neatârnare! Să fie neînregimentat politic şi să nu aibă simpatii de nici o culoare !  
  
Un prim-ministru tânăr, din generaţia celor între 30 şi 35 de ani, tehnocrat, fără de partid, fără de rude sus-puse, fără să fie santajabil. Un Parlament cu deputaţi şi senatori aleşi Nu după sumele de bani depuse la partidul din care fac parte pentru a a ajunge la ciolan ! Ci aleşi de noi, de cetăţenii ţării, după dovezi certe că ne vor apăra drepturile şi vor munci pentru a ne asigura o viaţă demnă şi umană. O justiţie care să aplice Constituţia, să apere Cetăţeanul, să pedepsească Vinovatul, să nu fie coruptibila şi aservita puterii!” 
  
STEFAN DORU DANCUŞ, director şi scriitor Grupul Media Singur: 
  
„Singura şansă a României actuale este schimbarea generaţiilor. Învăţământul românesc, lăsat de izbelişte de toate guvernele şi mai ales, părăsit de oamenii capabili pe care-i avea, nu mai este în măsură să asigure o continuitate valorică aşa cum pot şcolile din străinătate. De aici şi imposibilitatea de-a mişca amorţitele roti ale evoluţiei poporului.” 
  
LIVIU ANTONESEI, jurnalist şi scriitor Timpul, Adevărul, Liternet: 
  
„Dacă aş vrea să fiu foarte exact, aş spune că nu există soluţie de salvare. Însă această atitudine, deşi ar fi exactă, ar fi şi cea mai uşor de adoptat, cea mai comodă, cea mai lesnicioasă. Dacă nu există soluţie, stăm liniştiţi, nu avem nimic de făcut! Privind, prin urmare, lucrurile cu o oarece atenţie, ne dăm seama că, deşi nicidecum legată de actuala clasă politică, o soluţie s-ar putea întrezări, renaşterea societăţii civile, care să pună presiune pe clasă politică, indiferent care facţiune a ei ar fi la guvernare.” 
  
***  
  
Dragi colegi jurnalişti, vă mulţumim pentru participarea la acest prim număr şi vă invităm, în număr cât mai mare, să dăm răspuns la următoarea întrebare fundamentală privind România:  
  
Este utilă Legea Lustraţiei şi dacă este, de ce abia acum, la 22 de ani de la momentul zero?  
  
Aşteptăm răspunsurile dumneavoastră, ale tuturor celor interesaţi să participe la acest proiect, la adresa de email a revistei „Pagini Româneşti în Noua Zeelandă”: romanianpages@yahoo.co.nz. 
  
Cu mulţumiri şi gânduri bune din Auckland 
  
Cristi DUMITRACHE 
  
Editor PRNZ  
  
PAGINI ROMÂNEŞTI ÎN NOUA ZEELANDĂ 
  
ROMANIAN PAGES ÎN NEW ZEALAND 
  
Auckland, New Zealand 
  
romanianpages@yahoo.co.nz 
  
paginiromanesti@xtra.co.nz 
  
http://prnz.Weblog.ro/ 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Cristi DUMITRACHE - PRIMUL NUMĂR AL NEWSLETTER-ULUI „ROMÂNIA NOASTRĂ” / Cristi Dumitrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 429, Anul II, 04 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cristi Dumitrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristi Dumitrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!