CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  
Autor: Ionel Cadar         Ediţia nr. 1158 din 03 martie 2014        Toate Articolele Autorului

CREDINŢA VINDECĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Religia şi medicina, crediinţa şi vindecarea se intersectează mai mult decât ne putem da noi seama. Dumnezeu ne este nouă toate: şi Tată, şi Mamă, şi Doctor, şi Salvator în toate necazurile şi bolile. Intreaga Evanghelie este axată pe putertea de vindecare de către Mântuitorul nostru Isus Hristos care a venit pe pământ să dezlege pe cei ferecaţi, să ridice pe cei căzuţi, să redea vederea celor orbi şi să tămăduiască toată neputinţa omenească. Dumnezeu "Marele Medic" In multe scrieri teologice şi medicale, Dumnezeu este descris ca Marele Medic. Numeroase studii care au apărut în ultimi ani arată că oamenii care cred în Dumnezeu şi se folosesc de ajutorul Bisericii prin spovedanie şi împărtăşanie au un răspuns imunitar mai bun la boli. Hristos este adevăratul doctor, a cărui" medicină"pleacă de la rănile sufletului, până la bubele trupului. Iar vindecarea prin credinţă în Dumnezeu se dă prin iertarea păcatelor şi curăţarea sufletească. 
  
Credinţa în Dumnezeu ne dă o stare de siguranţă şi confort. Sentimentul că suntem parte din ceva mai mare de cât noi înşine poate fi extrem de reconfortant pentru noi oamenii, care de multe ori ne simţim neputincioşi şi singuri. Studiile psihologilor spun că omul s-a născut cu această nevoie în suflet de a trăi în ordine şi în linişte, dorind mereu să aibă un sentiment de siguranţă, mai de grabă decât să trăiască intr-o dezordine rece. Potrivit cercetărilor, religia şi credinţa în Dumnezeu oferă răspunsuri la multe întrebări existenţiale. Şi răspunsul este unul singur, fără Dumnezeu nu există nici un rost în viaţă. Totul este haos şi întuneric. Sentimentul că există "cineva" mai mare decât noi, infinit, de ne cuprins, care veghează asupra noastră, ne dă un confort deosebit mai ales persoanelor în vârstă care se apropie de sfârşitul vieţii lor pământeşti. Ideia de moarte, de neant, de gol, de sfârşit, provoacă la unii mânie, la alţii anexietate, la alţii frică şi pirderea controlului. La cei credincioşi care s-au ostenit să creeze şi să păstreze o legătură intimă Cu Dumnezeu, toate bolile, necazurile şi chiar ultimele clipe pe patul de moarte nu le risipesc starea de linişte şi de pace, pentru că ei ştiu că merg spre altă viaţă, una mai bună. 
  
Persoanele credincioase trăiesc mai mult. Cercetătorii au văzut că persoanele religioase care participă cu regularitate la slujbele religioase au un impuls vital mult mai mare, şi nivelul lor de sănătate este mai ridicat decât la cei care trăiesc departe de Biserică şi de Tainele divine. 
  
Există dovezi copleşitoare ale studiilor recente care arată că oamenii pot trăi mai mult dacă se angajează în mod activ în activităţi religioase, mai ales când în viaţa lor îmbrăţişează şi o alimentaţie sănătoasă, bazată pe alimente naturale, fără alcool şi ţigări.  
  
Stimaţi cititori, mulţi dintre noi suntem încercaţi de greutăţi, necazuri şi dureri în lupta pentru existenţă. Ce păcat că în această luptă unii oameni nu ştiu să guste cu adevărat din frumuseţile vieţii şi creaţiei divine. Contemplarea şi meditaţia la tot ce ne inconjoară, dişciplina aproape pierdută în zilele noastre dar benefică atât pentru suflet, cât şi pentru trup, de care fiinţa noastră are nevoie din când în când, şi mai cu seamă în cunoaşterea lui Dumnezeu şi trăirea părtăşiei duhovniceşti cu El. 
  
Ionel Cadar 
  
Referinţă Bibliografică:
CREDINŢA VINDECĂ / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1158, Anul IV, 03 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!