CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

FRUMUSEŢI CONCENTRICE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Motto : Asta-i viaţa mea / deşert de plumb şi catifea (Costel Zăgan, DISTIH CELEBRU)  

Dio habar nu avea că vacanţa din vara acelui an se va reduce la o singură zi : toridă din toate punctele de vedere. - Eşti gata ? îl trezi din euforie întrebarea vecinei. Ţi-ai luat biletul de voie de la mămică-ta ? Dio îngână un soi de răspuns , de undeva de la celălalt capăt al zilei. - Stai să mă schimb şi mergem. Cerul incendiase parcă totul. Lumina fierbinte împingea oamenii în case şi animalele sub umbrar sau chiar în adăposturi. Mă rog, acolo unde umbra era la ea acasă, făcându-şi serviciul : să le protejeze de căldură năucitoare. - Hai, Dio, că suntem deja în întârziere! .............................................................................................................................................................................................................................. Iniţial , am vrut să pun faptele unui personaj în cârca altuia : două femei la fel de frumoase şi de fatale. Prima, aparţinând aproape în totalitate timpului trecut, să zicem, perfectului simplu şi pur, iar cealaltă scăldându-şi frumuseţea mortală în apele mult prea străvezii ale prezentului. Două fatalităţi la fel de apetisante. Aşa că, Dio, imparţial ca tot românul, îşi împărţea aventurile şi timpul, exact pe din două.Prima, pur şi simplu, îşi urla sub mângâieri, prezenţa , în vreme ce a doua nu avea curajul necesar să-şi dea frâu liber nici frumuseţii, nici sentimentelor ce-o închingau în hăţurile căsătoriei. Prinde oarba şi arătă-i cerul, să vezi se opreşte sau nu vreun nor de uimire sau de nepăsare ? O fi sau nu adevărat ce se -aude pe la colţurile cerului : că nici un înger nu le-ar putea suporta frumuseţea nemărginită, mai mult de-o vecie, cel mult două! Zău, omeneşte, eu îi înţeleg cel mai bine.  

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (162)  

Referinţă Bibliografică:
FRUMUSEŢI CONCENTRICE / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1271, Anul IV, 24 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!