CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

TEZA LUI DIO

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Istoria : râu de sânge şi de nori ? Râu, pentru că istoria, ca şi timpul de altfel, este ireversibilă. De sânge, pentru că pământul României este împletit cu statornicia pietrei şi sângele străbunilor, cu osemintele celor căzuţi cu faţa la neprieteni şi cu gândul la Mioriţa.  

De nori- pentru că vremurile ne-au fost mai mult neprielnice. Dar nu ne-am clintit. Noi n-am avut statornicia ierbii, care se-apleacă sub arşiţa vântului, ci a stâncii de granit plămădită cu sufletele oamenilor acestui pământ care n-a încetat nicio clipă să existe şi mai ales să trăiască !  

Poporul acesta obidit de grele vremuri şi duşmănoase gânduri de cotropire n-aîncetat nicio clipă să fie dârz în a-şi apăra fiinţa şi demn în arena istoriei. De veacuri a luptat pentru dreptate socială şi neatârnare :  

CTITORIND SOARELE OMENIEI  

 

Motto : "Vreme trece, vreme vine."  

 

Chiar dacă timpul trece  

Prin timp noi vom rămâne,  

Chiar de ni-i clipa rece  

Noi tâmpla ne-o vom ţine;  

 

Şi frunte lângă inimi  

Şi inimi lângă frunte  

Noi sus vom ţine gândul  

Mai sus decât un munte  

 

Şi muntele e-o treaptă  

Şi noi suntem un munte,  

Când florile ne ard sub pleoape  

Şi ochii-n rouă ştiu să cânte.  

 

Iar când durerea e adâncă  

De nu mai vrea din gând să iasă  

Noi ştim să facem visul stâncă  

Şi din lumină omului mireasă.  

 

Dio îşi privi ceasul : trebuia să pună jos stiloul.  

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (152)  

 
 
Referinţă Bibliografică:
TEZA LUI DIO / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1175, Anul IV, 20 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!