CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Corneliu Leu         Ediţia nr. 690 din 20 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Corneliu LEU - ROMÂNI AMERICANI DE PRESTIGIU CER DE PATRU ANI SĂ SE RENUNŢE LA REPREZENTAREA PARLAMENTARĂ A DIASPOREI DIN STATELE UNITE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Şi nu fac aceasta atât pe criterii politice, motivele lor fiind în primul rând de natură principială: Pentru că acei aşa zişi „reprezentanţi democratici” ai lor nu-i reprezintă cu nimic şi nu le servesc nici un fel de interese; în al doilea rând de natură social-culturală: Pentru că nivelul de educaţie politică al acelora nu s-a dovedit prin nimic a reprezenta în Parlamentul României nivelul democratismului pe care conaţionalii lor au ajuns să-l înţeleagă trăind în Statele Unite; iar în al treilea rând, de natură etică şi pragmatică: Pentru că, fraţi ai noştri fiind, dar învăţând ce este valoarea banului, ei se îngrozesc de câte fonduri din sărăcăciosul nostru buget chetuiesc aceşti reprezentanţi circulând peste meridiane şi paralele fără nici un fel de eficienţă, ba, chiar dimpotrivă, aducând ponoase ţării.  
 
În acest context, cu toată modestia şi fără a împărtăşi în vreun fel speranţa lor că o asemenea intervenţie chiar ar avea ecou pe Dâmboviţa, nu fac decât să mă alătur lor şi să cer insistent tuturor forurilor care încă mai pot decide criteriile de votare pentru alegerile din decembrie - bine înţeles, în primul rând Guvernului României, Autorităţii Electorale permanente şi Biroului Electoral Central ce va începe a fiinţa, dar şi Comisiilor de Specialitate ale celor două Camere încă în exerciţiu, Justiţiei precum şi organizaţiilor civice din Societatea Civilă românească – să nu se definitiveze lista Colegiilor electorale în ceea ce priveşte votul românilor de pretutindeni, până când opinia publică nu va fi informată în mod complet de către parlamentarii care au reprezentat aceste colegii, care a fost nivelul cheltuielilor de la buget făcute de ei în legislatura prezentă şi în ce măsuri concrete care au venit în folosul alegătorilor lor s-au concretizat acestea.  
 
Ca să fiu sincer şi franc, convingerea mea este că asemenea „parlamentari”, în afară de rolul propagandistic (şi acela discutabil pentru că s-a caracterizat numai prin mijloace manipulatorii sfidând interesul naţional) în campaniile electorale privind Preşedintele, nu au avut nici un alt fel de rost, umplând decorativ Parlamentul, accentuând traficul de influenţă şi consumând clientelar fonduri bugetare.  
 
Cel care îmi semnalează această situaţie în care de ani de zile confraţii noştri de peste ocean se demonstrează a fi mai grijulii cu cheltuirea bugetului României şi mai atenţi cu scopurile măsurilor legislative din ţară decât guvernanţii noştri, este Dwight Luchian-Patton, editorul celei mai vechi publicaţii care apare în limba română pe teritoriu american şi analist politic de prim rang, specializat tocmai în democraţia americană, ale cărui cronici săptămânale din revista al cărei fronton îl public mai sus se bucură de îndreptăţit ecou în importante cercuri politice şi guvernamentale americane.  
 
Corneliu LEU  
Bucureşti  
octombrie-noiembrie 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Corneliu LEU - ROMÂNI AMERICANI DE PRESTIGIU CER DE PATRU ANI SĂ SE RENUNŢE LA REPREZENTAREA PARLAMENTARĂ A DIASPOREI DIN STATELE UNITE / Corneliu Leu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 690, Anul II, 20 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Corneliu Leu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corneliu Leu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!