CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Corneliu Leu         Ediţia nr. 685 din 15 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Corneliu LEU - NOI DEZBATERI ALE GRUPULUI DE REFLECŢIE PRIVIND DEMOCRAŢIA REALĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am plăcerea să Vă anunţ că, în portalul internet www.cartesiarte.ro a apărut numărul 10 / 2012 al revistei electronice PORT@LEU care gazduieşte in prima pagină noi dezbateri ale GRUPULUI DE REFLECŢIE PRIVIND DEMOCRAŢIA REALĂ, avându-i moderatori pe Prof.univ.dr. Ioan Alexandru, Prof . univ.dr. Mihai Berca, Dr. Daniela Gîfu, Prof. univ.dr. Adrian Severin ale căror articole pun în atenţie aspectele actuale ale guvernării democratice. Articole despre democraţia în alte ţări semnează: Eugen Cojocaru şi Dwight Luchian Patton.  
 
Astfel, pe fondul unei redefiniri conceptuale cu aplicabilitate în realitate, se ridică întrebări de genul: Poate fi calificată democraţia drept liberală, în măsura în care ea este strâns legată de stat? Cum definim universalitatea principiilor pe care este fundamentată democraţia. Este formală, non-formală sau informală? Care este corespondentul ei într-o lume a inegalităţilor de şanse? In ce măsură principiile democraţiei ajută la rezolvarea conflictelor statale (prin excelenţă, socio-politice) şi interstatale (între state cu valori şi culturi diferite).  
 
Se pune de asemenea problema României în calitate de stat membru în Uniunea Europeană cu întrebarea: Cum au înţeles sau simţit beneficiile acestui nou statut românii, în condiţiile în care cunosc mai degrabă dezavantajele calităţii de stat membru: inflaţie, şomaj, tăieri de salarii, restricţii de tot felul etc. Intrebarea „ Europenizare sau democratizare reală a României?” este adresată mai ales politicienilor în prag de alegeri parlamentare.  
 
Din cuprinsul celorlalte pagini menţionăm:  
Ion Băieşu - douăzeci de ani – cât un veac de la trecerea lui!  
 
Actualitatea poeziei:  
Versuri de Toma George Maiorescu, Dan Lupescu, Adrian Botez, George Baciu  
 
Actualitatea culturală, literară, editorială şi artistică:  
Articole de: Bogdan-Costin Georgescu, Maria Bălaşa, Dacian Dumitrescu, Al Florin Ţene, Ioana Stuparu, Viorel Roman, Adrian Botez, Isabela Vasiliu-Scraba, Georgeta Resteman  
 
Despre:  
Radu Tudoran, Mo Yan, Lucia Olaru Nenati, N.A. Constantinescu, Al. Husar, Georgeta Blendea-Zamfir, Stefan Scheil, Ştefan Doru Dăncuş, Florentin Smarandache, Mircea Dinutz, H.R. Patapievici, Gabriela Căluţiu-Sonnrnberg  
 
„Ce mai circulă pe internet?”  
Oferim cititorilor, cu titlu strict informativ, într-o pagină de Magazin Virtual, reportaje şi informaţii, circulând, argumentate sau neargumentate, pe internet.  
 
Din folclorul internetului  
Oferindu-vă în ataşament al doilea caiet al Grupului nostru, închei prin rugămintea de a retransmite această informaţie prietenilor, pe paginile de Twitter si Face-book, recomandând accesarea la www.cartesiarte.ro  
 
Cu mulţumiri,  
 
Corneliu LEU  
Bucureşti  
noiembrie 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Corneliu LEU - NOI DEZBATERI ALE GRUPULUI DE REFLECŢIE PRIVIND DEMOCRAŢIA REALĂ / Corneliu Leu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 685, Anul II, 15 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Corneliu Leu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corneliu Leu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!