CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1094 din 29 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Corina Martin. Sperând în canatul ferestrei ieşirea soarelui...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Cuvântul cel mai decent şi rezistent în confruntarea cu sine când îşi este sieşi advers, şi cu timpul care îl roade pierzându-l în nelimitata uitare este cuvântul nefalsificabil, clădit pe fundaţia faptei. Spiritul acestui cuvânt de tip factual trebuie stors, la o creionare afectivă a Corinei Martin, om de valoare al Constanţei, combinator al superbităţii feminine cu munca până la dăruire totală şi dragoste spre acceptarea sacrificiului, întru promovarea turismului românesc şi fructificarea lui care decurge dintr-o abilitate exclusivă a managementului superior şi eficient, în ramură. Nicio aserţiune care încorporează realitatea portretului Corinei Martin nu poate avea un conţinut informaţional care să o reprezinte adevărat, excluzând faptul că pe reduta oricărei rivalităţi, ea se are pe sine drept proprie apărare: are frumuseţea corporală care indică ce repere trebuie să caute admiraţia în viaţa unui om; are deopotrivă o frumuseţe sufletească ce repudiază orice ajustare, substituire, copie, fiindcă are propriile reflecţii ale educaţiei şi elocinţa unui comportament la nivelul purului spirit.  

Fireşte, a candidat nu o singură dată pentru diverse posturi şi funcţii, iar de cele mai multe ori a învins. Este unul dintre profesioniştii care nu dau arme adversarului. Prima ei dragoste e viaţa! Nu va şti niciodată care va fi ultima, pentru că nici nu va fi o ultimă dragoste! Toate făptuirile sale sunt emblemate de ardoarea şi statornicia dragostei.  

Are o experienţă de peste douăzeci de ani în industria turismului, din care mulţi sunt în mediu privat sau public privat în funcţii de conducere : Preşedinte Asociatia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării (trei mandate consecutive in perioada 2007 – 2013); Preşedinte Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (2009 – 2013);
Preşedinte Patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor din Turism (două mandate consecutive in perioada 2009 – 2013, după două mandate consecutive de Preşedinte ANAT Regiunea Sud Est); Vicepreşedinte Patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor din Turism - în prezent).  

„Conduc un patronat naţional, o federaţie naţională de asociaţii regionale”, (cităm din declaraţiile Corinei Martin pentru „Business Magazin”), „şi cea mai puternică dintre aceste asociaţii naţionale regionale, deci de trei ori preşedinte - asta da provocare! Şi totuşi, în toate aceste trei poziţii mă aflu deja la al doilea sau al treilea mandat! Lucrez înconjurată de mulţi bărbaţi, în general oameni de afaceri sau reprezentanţi ai autorităţilor publice care nu întotdeauna sunt dispuşi să accepte că o femeie le poate lua locul de preşedinte”.  

În cariera de până azi a Corinei Martin se aliniază remarcabil înfiinţarea celui mai puternic parteneriat public-privat din turismul românesc, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, înfiinţarea Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică ( FAPT), care reuneşte cele mai importante asociaţii de promovare şi dezvoltare turistică din România, înfiinţate după modelul parteneriatului public-privat, iniţierea şi derularea campaniei „Alege angenţia de turism – Călătoreşte cu ANAT”, consolidarea parteneriatelor cu organizaţiile similare din România sau dezvoltarea de noi relaţii şi alianţe cu organizaţii din Grecia, Bulgaria, Cipru, Israel, Indonezia, Croaţia, Mexic, Slovenia.  

În calitate de Preşedinte al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, coordonează activitatea de promovare a destinaţiilor Litoral şi Delta Dunării (campanii intense de promovări a regiunii Dobrogea turistică, în mass-media locală şi centrala), organizarea şi co-organizarea de evenimente de promovare precum Constanţa Air Show – Thunder over the Black Sea, Festivalul Antic Tomis, Raliul Deltei, cinci ediţii a Târgului de Turism Bursa Litoral – Delta Dunării, deschideri oficiale ale sezonului Estival pe litoral, Mega-infotripul Litoral 2012 si 2013, etc); mai mult decât atât, în palmaresul Asociaţiei coordonate de Corina Martin se numară realizări precum aducerea celei mai mari companii aeriene low -cost la Constanţa (Ryanair) şi readucerea TUI în România. Cea mai recentă realizare este implementarea Taxei de Promovare la nivelul staţiunii Mamaia – ca model de ce va fi preluat la nivelul Asociaţiilor regionale de Promovare a Turismului.  

Pe lângă activitatea derulată în mediu asociativ, Corina Martin este administratorul Agenţiei de Turism Mistral Tours, principală agenţie de turism specializată pe organizarea de excursii şi tururi locale în Dobrogea şi dezvoltatorul unicului Card City Pass din România, „Constanţa City Pass”.  

„Atunci când simt şi văd opurtunitatea unui business sau a unei misiuni, când mi-am stabilit exact ceea ce vreau să fac şi după ce mi-am fixat direcţia, nu mă opresc niciodată până la victorie. Construiesc, muncesc, nu dorm, elimin obstacole, devin aprigă şi înverşunată. Urmează să nu am linişte până nu ştiu că am ajuns acolo unde mi-am propus să ajung. Lucrez în echipe dar sunt exigentă şi îngăduitoare în acelaşi timp, foarte exigentă, pentru că nu îmi place să dau greş şi nu accept să pierdem”, completează în interviul ei la „Business Magazin”, Corina Martin.  

Unde o mai fi parfumul scrisorilor de altădată?! Chiar şi numai privitul pe o fotografie a Corinei Martin atrage pe drumul fără făgaş, dar cu duh, al admiraţiei, adună şi înaripează cuvinte pentru alcătuirea unui eseu cu parfumul scrisorilor de altădată. Corina Martin inspiră un eseu cu un iureş de cuvinte, un râu de cuvinte, frământându-şi cu frenezie spumele valurilor.  

Aceasta-i ceea ce merită omul de succes care este Corina Martin, care întoarce vieţii tributul sacrificiului. „Trebuie să recunosc”, spune, pentru „Business Magazin”, că cel mai adesea a avut de suferit familia din pricina carierei şi a traseului meu profesional, dar şi datorită imposibilităţii mele de a lăsa ceva neterminat sau nefinalizat. Am pus întotdeauna obligaţiile profesionale pe primul plan, pentru că activitatea organizaţională presupune foarte multă muncă şi dedicaţie, iar asta aduce sacrificii şi renunţări şi presupune neapărat puterea de a te pune în slujba celorlalţi. Astfel rămâne foarte puţin timp personal, pe care să îl dedic familiei”.  

Profesionalismul închegat din dragoste cere vieţii birul ei. Dar Corina Martin rămâne atât de veselă, atât de activă...! Este un om pe care cineva se poate bizui oricând, dacă învaţă de la personalitatea ei. De scris despre ea, însă, nu e uşor! Inima capitulează în faţa unei clipe de tresărire, îşi pierde avântul pe care îl are în tot ce vrea să desăvârşească. Despre Corina Martin nu se poate scrie într-o literatură tehnică. Despre Corina Martin se poate scie în literatura cifrată a bătăilor inimii. Se cere când se scrie despre Corina Martin, a se prelua pierduta simfonizare a scrisorilor de altădată, mesagere ale eleganţei, armoniei, culturii, fineţei conversaţiei dintre oameni între care există raza unei lumini de admiraţie returnabile din oglinda reciprocităţii.  

Corina Martin este o doamnă elegantă, desăvârşit integrată în cultura şi mersul economic al lumii actuale. Deşi configurată în caleidoscopul activităţilor cotidiene româneşti, este reprezentată în tabloul doamnelor elegante de altădată şi rare azi, cu ştiinţa alegerii rafinate a vestimentaţiei, cuceritoare şi elegante, cu atenţie la tot: îmbrăcminte, atitudine, conversaţie! Deşi nu are cultul corporalităţii, manifestă preocuparea riguroasă de a nu exprima nimic neglijent în prezenţa ei publică. Îşi asumă starea materială foarte bună, ceea ce nu o proiectează ca o frondă faţă de oamenii loviţi de soartă.  

E o excepţie şi neconformitate aproape în rândul oamenilor din înalta societate care impun o neterminabilă distanţă între ei şi cei care nu se pot ajuta singuri în cele mai umile şi umilitoare angajamente financiare, nici pentru pâinea cea de toate zilele. Îşi lasă inima să o controleze. A făcut multe acte de binefacere, mai ales copiilor, nu întoarce spatele nimănui, nu pleacă de la faţa celui care o roagă, punându-şi voinţa şi fapta în serviciul multor acţiuni caritabile.  

Frumuseţea, omenia, inteligenţa, nobleţea sunt fundaţia identităţii spirituale a Corinei Martin! Orice creionare afectivă are în ea şi o cât de vagă ştirbire a exactităţii. În ce o priveşte pe Corina Martin, aceasta provine de la probabile omisiuni pe care niciun cititor, şi cu atât mai puţin un scriitor nu le poate completa doar din privitul chipului ei pe fotografie sau cercetarea în nelimitatul Internet.  

Comparaţia dintre Corina Martin în persoană, aievea, şi fotografia ei este egală cu a unui ochi mic deschis în faţa lumii infinite! A o privi pe Corina Martin în fotografie este a spera în canatul ferestrei ieşirea soarelui! Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  

 

 

Referinţă Bibliografică:
Corina Martin. Sperând în canatul ferestrei ieşirea soarelui... / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1094, Anul III, 29 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!