CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

Iubirea necondiţionată
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“Iubirii necondiţionate i se răspunde cu o iubire şi mai mare!” 
  
Mereu am fost învăţaţi că părinţii ne iubesc necondiţionat...că noi ne vom iubi copiii necondiţionat...că Dumnezeu ne iubeşte necondiţionat...iar dacă viaţa ne mai oferă şi alte asemenea exemple, suntem, cu adevărat, nişte norocoşi. 
  
Mi-am amintit mereu aceste vorbe, fără a putea preciza vreodată cine / când le-a spus. Pur şi simplu mi-au plăcut...şi am crezut în ele...încă mai cred! 
  
Gândind aşa, egocentric...n-am fost un copil iubit “necondiţionat”de părinţi / de mama (n-am fost băiat, semănam prea mult cu tata, am venit pe lume cu Decretul, în '68). Copii personali nu am ... Despre iubirea Lui D-zeu, pot spune că am parcurs un drum greu şi lung...cu multe revolte, căderi şi binecuvântări. Cu răbdare, Tatăl ne culege din rătăciri, pe fiecare, la vremea lui.  
  
Vorbind azi cu un bun şi drag prieten din Australia, am recunoscut că doar planul profesional mi-a fost până acum aşa cum mi-am dorit. Pe plan personal, sunt...un dezastru (în sensul clasic / tradiţional al familiei româneşti): n-am soţ, n-am copii! 
  
Şi, totuşi, nu sunt o nefericită! Dimpotrivă! Mi-a dovedit-o viaţa, în fiecare zi! 
  
Vă dau, ca exemplu, doar o împrejurare: ziua mea de naştere, din acest an. 
  
Iar febră, iar fără voce, alt concediu medical ... M-am săturat eu de mine!  
  
Mă sunase o mămică: “moartă-coaptă” să ajung vineri la şcoală! 
  
M-am dus ... Petrecerea-surpriză, de ziua mea, organizată de elevii mei!!!!!!!!!!!!! 
  
Sincer, îmi doream măcar un “La mulţi ani!” ... că eu le cânt tuturor. Dar ei s-au întrecut! Acum, vizualizând în linişte pozele, remarc detaliile. Atunci, îmi vâjâiau urechile de emoţii, faţa îmi ardea, mâinile îmi erau umede. Vârsta nu aduce cu sine temperarea trăirilor. 
  
Când am intrat în clasă, toţi erau în semicerc, în faţa mea, şi mi-au cântat “La mulţi ani!”. Pe tablă îmi scriseseră “Vă iubim mult!” M-am uitat şi la pozele de anul trecut ... Atunci îmi scriseseră “Vă iubim!”şi au pictat pereţii albi, imaculaţi ai clasei, cu palmele lor colorate, ca la reclama de la ciocolata “Merci”. Eeeeee! A apărut acest “mult”, care, sincer, m-a lăsat fără cuvinte. 
  
Dacă atunci au pictat, acum au organizat un scurt program artistic (dans...de toate felurile, cu un grup de 6-8 dansatoare...depindea de melodie). Cât timp am servit tort şi suc, şampanie fără alcool, se auzea, în surdină “De ziua ta, ziua ta ... ziua taaaaa, / Eu îţi ofer dragostea, dragostea ... “ 
  
Chiar am fost fericită! Încă sunt şi acum, când retrăiesc, povestindu-vă, acele clipe. 
  
Mai dureros a fost însă acasă ... unde au revenit febra şi durerile musculare ... sporite de impasul financiar în care mă aflam, fără să ştiu de ce. 
  
“La mulţi ani, draga mea!” sunau unchi, mătuşi, verişori ...  
  
Mă simţeam săracă, bolnavă şi neputincioasă ... am plâns până târziu, în noapte. Ce-am făcut cu banii? Nu pricepeam. Trebuia să am ... un fond sănătos. 
  
A doua zi m-am trezit hotărâtă să schimb această stare. 
  
Luni, o colegă a recunoscut că-i intraseră de două săptămâni nişte drepturi salariale de-ale mele. Ea sesizase surplusul de bani, dar colegele o sfătuiseră ba să-i cheltuie, să se bucure de ei, ba altele o convinseseră că cineva plânge după ei ...  
  
Deşi nu e voie, “cineva”, de la o filială bancară, i-a făcut extras de cont ... pe numele meu!!!!!!!!!!! Aşa s-a văzut că mie nu-mi alimentaseră contul. 
  
Alţi bani, din practica studenţilor, nu-mi intraseră din ianuarie ... că fosta noastră secretară-şefă, preocupată de demisie şi plecare ... n-a avut timp ... decât în ultima ei zi de job ... după două luni de la evenimente, să-mi facă ordinul de plată. Bine şi acum! 
  
Reîmprospătată financiar, mi-am sărbătorit, cu adevărat ziua de naştere, după o săptămână! Acasă la verişorul meu, specializat în petreceri, am trăit cele mai minunate şi aşteptate clipe. Eram toţi: verişori, prieteni foarte apropiaţi. Meniul ... de vis! Poveştile ... demne de un nou “Decameron”! 
  
M-am reîntors acasă, hotărâtă să fiu mult mai atentă la veniturile mele. Dacă nu din alte motive, uite de-asta...că m-au privat, chiar de ziua mea, de şansa de-a mă sărbători cu toţi cei dragi. 
  
Norocul meu a fost că niciunul dintre invitaţi n-a fost supărat / ofensat că i-am chemat...după o săptămână! 
  
“Iubirii necondiţionate i se răspunde cu o iubire şi mai mare!” Nici acum nu ştiu cine a zis...dar ştiu că e adevărat. 
  
Timişoara, 07.04.2014 Corina-Lucia Costea 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Iubirea necondiţionată / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1193, Anul IV, 07 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!