CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Marin Voican Ghioroiu         Ediţia nr. 89 din 30 martie 2011        Toate Articolele Autorului

COPILĂRIA, O FLOARE RARĂ - GALA INTERNAŢIONALĂ DE OPERĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ce fiinţă de pe acest pământ poate fi mai gigaşă decât un copil, al cărui zâmbet este mai cald decât lumina soarelui, iar în ochişorii lui se oglindeşte universal iubirii neţărmurite la care... orice mamă, tată, frăţior, surioară, oameni de bine (cu suflet nobil), li se topeşte inima de dor şi admiraţie, iar efortul pe care-l depun în a-i ajuta, îngriji şi păzi de de cele rele, este o binecuvântare de milă şi dragoste a Mântuitorului, a cărei învăţătură ne îndeamnă să ne iubim aproapele, pe micuţii noştri îngeri care ne fac viaţa să aibă frumuseţe şi sens. 
  
În întâmpinarea programului „Pentru suflet de copil” iniţiat de Asociaţia „MetalChrist” al cărei vicepreşedinte este doamna Ana Maria Dragomir (program ce se va derula pe întreg parcursul anului 2011) şi-au dat concursul Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” – Constanţa (director general soprana Daniela Vlădescu) şi Casa de Cultură a Ministerului Internelor şi Administraţiei (director general chestor Adina Maftei), care au organizat două spectacole de înaltă ţinută artistică „Gala Internaţională de Operă”, pe 24 martie la Constanţa şi pe 26 martie la Bucureşti. În acordurile Orchestrei Teatrului Naţional de Operă şi balet „Oleg Danovschi”, sub bageta distinsului dirijor Cristian Sandu şi-au dat concursul artişti de certă valoare precum: 
  
• Olivia Latina – soprană, Italia 
  
• Raffaella Battistini – soprană, Italia 
  
• Rodica Anghelescu – soprană de coluratură, România 
  
• Gabriela Varvari – mezzosoprană, (Opera Timişoara) – Romania 
  
• Florina Hinsu-Maris – soprană, România 
  
• Florin Hinsu-Maris – bariton, România 
  
• Kovács Barna – tenor (Opera Debreţin) – Ungaria 
  
• Jose Conception – tenor, Spania 
  
• Daniel Stoica – tenor (Opera „Oleg Danovski” Constanţa) – România 
  
• Roxana Bageac – soprană (Opera „Oleg Danovski” Constanţa) – România 
  
• Ciprian Done – tenor (Opera „Oleg Danovski”) – România 
  
Regia: Horia Balint 
  
Repertoriul a cuprins arii din opere celebre ale compozitorilor Giuseppe Verdi, V. Bellini, R. Wagner, J Massnet, U. Giordano, G. Puccini, J. Strauss, G. Bizet, P. Mascagni, J. Offenbach, Leo Delibes, G. Donizzeti. 
  
Voci de excepţie, toalete strălucitoare, atmosferă elegantă în cele două săli minunate de spectacol. Aplauzele la scena deschisă au dovedit cu prisosinţă devoţiunea artiştilor pentru o cauză nobilă „Ajutaţi copiii, daţi-le o şansă de viaţă”, iar florile primite în dar au fost roua ochilor ce s-a revărsat ca mulţumire din partea dragilor fiinţe, cărora le dorim să-şi ia zborul şi să ducă o părticică din sufletele celor care-i iubesc şi le doresc sănătate. 
  
„Mulţumiri distinselor doamne Daniela Diaconescu şi Adina Maftei, artiştilor, orchestrei Teatrului Naţional „Oleg Danovski”, tuturor oamenilor de bine care au participat la spectacolele noastre şi au făcut donaţii, dirijorului Cristian Sandu, regizorului Horia Balint şi nu în ultimul rând celor ce s-au ocupat (din spatele scenei) de buna desfăşurare a spectacolelor...” a fost salutul plin de căldură al sufletistei doamne Ana Maria Dragomir – vicepreşeduinte al Asociaţiei „MetalChrist”. Fiecare concert s-a încheiat cu participarea tuturor soliştilor care au cântat „Brindissi” din opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, spectacol de sunet şi lumină dumnezeiască, un adevărat regal de măiestrie şi virtuozitate lirică, ce-l dorim să fie difuzat cât mai curând de către postul de televiziune TVRM, care a venit alături de aceşti oameni inimoşi să-i susţină, fiindcă merită cu prisosinţă să fie cunoscuţi în România şi în Uniunea Europeană pentru dragostea şi eforturile pe care le fac în susţinerea programului „Pentru suflet de copil” - florile iubirii noastre. 
  
Marin VOICAN-GHIOROIU 
  
Scriitor-compozitor 
  
martie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
COPILĂRIA, O FLOARE RARĂ - GALA INTERNAŢIONALĂ DE OPERĂ / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 89, Anul I, 30 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!