CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Mara Circiu         Ediţia nr. 104 din 14 aprilie 2011        Toate Articolele Autorului

Conventia Bisericilor Penticostale Romane din SUA si Canada
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“Duhul si Mireasa” – Conventia no. 42 a Bisericilor Penticostale Romane din SUA si Canada - Atlanta, 2010  
 
In perioada 2-5 Septembrie, 2010 in Atlanta, Georgia a avut loc cea de-a 42-a Conventie a Bisericilor Române din Statele Unite şi Canada. Atmosfera de sărbatoare, credinta, dedicatia si entuziasmul tuturor celor prezenti, participarea numeroasă a românilor atât din zona Metro Atlanta, cat si alte state din America, Canada si România, au contribuit la succesul acestui important eveniment din viata spirituală a românilor din diaspora. Numărul participantilor la această conventie a fost de aproximativ 4,000 de credinciosi, acestia intrunindu-se in zilele conventiei in cadru festiv la Gwinnett Center Arena, un punct de referintă in comitatul Gwinnett, statul Georgia.  

Printre cei ce au adus cuvantul Domnului in fata audientei s-au numarat: Beni Zăgrean, Petru Lascău, Valeriu Brâncovan, Leonard Semenea, Lazar Gog, Nelu Filip, Moise Ardelean, Cristian Ionescu, si multi altii. Prezenti de asemenea la aceasta conventie au fost dl. Mircea Lubanovici-unul dintre fondatorii ziarului Romanian Times si sotia dansului, Monica Lubanovici.  
Conventia a debut in glasurile nevinovate ale copiilor care au inceput lucrarile conventiei prin intrunirea lor in cadrul Conventiei Copiilor care a avut loc joi, 2 septembrie, 2010. Peste 900 de suflete, copii si adulti, au fost prezente la acest frumos eveniment.
 
Vineri, 3 septembrie, 2010 a avut loc deschiderea oficiala a conventiei de Pastorul Coordonator Teodor Luca, urmată de intonarea de către Fanfara Conveţiei a imnurilor american, canadian şi român, si defilarea drapelelor celor trei ţări. Au urmat apoi serviciile divine binecuvântate, încărcate de har, cel mai lung fiind cel de duminică seara care a început la ora 5:00 pm şi “amin”-ul a venit la 11:45 pm. Sâmbătă a fost cea mai încărcată zi, printre activităţi acestei zile amintim: Concursul Biblic al tinerilor, Conferinţa Păstorilor, Misiunilor, Surorilor, Familiilor; Seminarul de muzică şi cel pentru şcoala duminicală, si Convenţia Tineretului. Pranzul de duminica a fost pregatit de talentatele surori de la Biserica Philadelphia, si intr-o atmosferă elegantă si festivă, păstorii, soţiile şi invitaţii –aproximativ 250 de persoane-au degustat deliciile culinare în sala de mese a bisericii Philadelphia. Printre oaspetii de onoare prezenti s-au numarat si Rev. Billy J. Rayburn si familia dansului, americani cu inimă de români care au rămas placut impresionati de proverbiala ospitalitate românească.
 
Tema Conventiei, "Duhul si Mireasa" inspirată din Apocalipsa 22:17, a constituit un punct de plecare si un leitmotiv in zilele conventiei, participantii fiind invitati sa-si analizeze sufletul si credinta, sa-si defineasca statul de crestin al zilelor noastre, in contexul vremurilor dificile in care traim si totodata sa caute si sa găseasca cele mai bune mijloace prin care sa-si consolideze credinta si dedicatia fata de Duhul Sfant. Bisericile locale, Biserica Penticostala Philadelphia, păstorită de Pastorul Teodor Luca si Biserica Penticostală Elim, păstorită de Pastorul Cosmin Avram, au fost gazde generoase cu un spirit organizatoric laudabil, evenimentul incheindu-se cu un frumos picnic organizat in stil românesc in parcul Tribble Mill din Lawrenceville, Georgia.
 
“Cuvinte care au caracterizat convenţia”- ne impărtaseste Pastorul Coordonator Teodor Luca, catalizatorul acestui frumos eveniment - “au fost:
 
1) CALITATE. Muzica a mers “ca pe strună”. După multe ceasuri de pregătire, Duhul ne-a cercetat inimile în timp ce muzicanţii proslăveau pe Domnul. Până şi îmbrăcămintea lor, dominată de alb şi albastru, a dat o nuanţă de sărbătoare (alb pentru puritate, sfinţenie necesară şi albastru pentru cerul dorit). Ne-am rugat pentru predicatori şi Domnul ne-a vorbit prin ei.
 
2) PARTASIE. Am participat la ultimele 39 de convenţii. La aceasta mare sărbătoare anuală tinuta înafara României, Psalmul 133 devine o realitate. Deabia aşteptăm să ne vedem, să întărim legăturile frăţeşti…şi ne despărţim cu greu. La picnicul la iarba verde de luni, bucătarii transpirau la miile de mici şi pulpe de pui, iar îmbrăţişările, amintirile, zâmbetele şi discuţiile nu se mai terminau.
 
3) PATRITISM SPIRITUAL. La convenţii întărim nu numai identitatea noastră de Români, ci insusi pocăinţa noastră se adânceşte, credinţa creşte, şi dragostea lui Dumnezeu este turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt.
 
Cea de-a 42-a Covenţie rămâne un bun exemplu de colaborare între bisericile din metropola Atlantei, adaugându-se alte biserici precum Biserica “Betel” din Nashville, TN şi coriştii din Carolina de Nord. In vreme ce zilele sunt tot mai grele, Duhul Sfânt ne-a sensibilizat să ne pregătim pentru venirea Domnului Isus Cristos. Slăvit şi binecuvântat să fie Domnul Isus Hristos care şi-A făcut prezenţa prin Duhul Său cel Sfânt, la această minunată Convenţie! Dacă va voi Domnul, a 43-a convenţie va fi găzduită de Philadelphia Romanian Church of God, păstorită de fr. Florin Cimpean, în Chicago.”  
Referinţă Bibliografică:
Conventia Bisericilor Penticostale Romane din SUA si Canada / Mara Circiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 104, Anul I, 14 aprilie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!