CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Marturii >  
Autor: Ligia şi Tiberiu Seman         Ediţia nr. 66 din 07 martie 2011        Toate Articolele Autorului

Conferinta nationala de femei 23 – 27 iunie 2009
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

image025
  
  

Cu ajutorul lui Dumnezeu, în fiecare an, împreună cu soţul meu organizăm o conferinţă naţională pentru femei. Anul acesta a fost a treia ediţie. S-a desfăşurat la un hotel din staţiunea Mamaia. A durat cinci zile şi au participat peste trei sute de femei din ţară şi diasporă. Tema conferinţei a fost „Cum îşi poate păstra echilibrul o femeie când lumea din jur se clatină”. Vrem să  accentuăm  în mod deosebit că aceste conferinţe nu sunt pentru promovarea mişcării feministe şi nici nu ne dorim o mişcare feministă, ci această lucrare face parte din mişcarea de trezire spirituală a familiilor din România prin  învăţătura curată a Bibliei Viziunea noastră este de a atinge prin femei - familiile, bisericile şi societatea având în vedere că femeia ,,ajutorul potrivit’’ este cea care întreţine atmosfera căminului şi totodată ea este proiectată într-un mod unic cu instinctul matern de încurajare şi rugăciune de care familiile şi bisericile au atât mare nevoie. 

Totodată, viziunea noastră cuprinde şi femeile care au nevoie de Evanghelie. În programul conferinţei au  fost incluse sesiuni generale de învăţătură, unde am avut harul să slujesc împreună cu minunate femei pe care Dumnezeu le foloseşte în lucrarea naţională în rândul femeilor, mărturii personale şi mărturii de misiune. Pe lângă sesiunile de învăţătură am făcut şi împărţiri pe grupe de cel mult doisprezece femei  împreună cu o lideră. Sesiunile pe grupe au avut drept scop aprofundarea învăţăturii primite la sesiuni, realizarea  unei părtăşii  autentice şi observarea de către lideră a nevoilor pentru a putea să le slujească prin rugăciune.  

Am avut împreună cu noi o echipă de consiliere spirituale foarte bine pregătite în diferite domenii : consiliere pentru nevoi emoţionale,  consiliere pentru nevoi intime şi în probleme legate de sarcină şi avort şi consiliere special pregătite pentru consilierea de vindecare interioară şi eliberare emoţională . 

image019 

Totodată, în acest timp am avut împreună cu noi o echipă puternică de rugăciune şi mijlocire. Această echipă a slujit în „ ateliere de rugăciune”, unde femeile care au avut nevoie au fost binecuvântate. 

Am considerat prin ceea ce s-a întâmplat la această conferinţă că Domnul a făcut un apogeu al lucrării noastre de până acum. Visam să se întâmple aşa ceva, dar nici nu îmi puneam imagina că Dumnezeu va face de fapt ca realitatea să fie dincolo de aşteptările şi visurile noastre. În timpul sesiunilor de învăţătură, al închinării a fost o prezenţă a lui Dumnezeu atât de copleşitoare încât aveam impresia că dacă vom întinde mâna Îl putem atinge. Şi Mâna Lui chiar a atins inimile femeilor pentru că majoritatea au plecat transformate şi cu hotărâri noi în inimă. Mi-am dorit ca în grupele de părtăşie,  pe lângă faptul că femeile vor fi slujite să primească ele însele viziunea grupelor autentice de părtăşie care sunt vitale pentru o viaţă creştină autentică şi absolut necesare pentru creşterea spirituală a bisericii pentru că numai în cadrul lor se poate experimenta compasiunea, rugăciunea unora pentru ceilalţi, slujirea,  încurajarea. O mulţime de femei au mărturisit că au plecat de aici hotărâte să înfiinţeze grupuri de părtăşie în bisericile lor. 

image021 

În timpul consilierilor – s-a întâmplat de asemenea ceea ce am dorit. Femei care niciodată nu  au avut cui să împărtăşească poverile sufleteşti, traume, răni nevindecate - au fost eliberate, vindecate,  restaurate prin harul Domnului  Aceste minuni s-au întâmplat şi în atelierele de rugăciune. 

Avem şi femei care în urma acestui timp – au hotărât să-şi predea viaţa în Mâna Domnului. Dintre ele, în urma acestei hotărâri unele au făcut deja botezul în apă. Iniţial au dorit să chemăm păstorii şi să fie botezate în mare, dar apoi au hotărât că e mai bine în biserica lor unde vor fi împreună cu  toţi cei dragi ai lor şi mulţumim Domnului pentru cele ce l- au  făcut deja. 

Consider totodată o nespus de mare binecuvântare a acestui timp al conferinţei – vindecarea rănilor femeilor văduve. Au fost înconjurate cu multă iubire şi alte femei care au trecut ele însele peste această durere le-au consiliat. Una dintre ele, tânără, căreia i-a murit soţul anul trecut a mărturisit că în urma acestei conferinţe a înţeles că Dumnezeu nu a încetat s-o iubească şi că scopul vieţii ei nu s-a sfârşit odată cu moartea soţului. În anii petrecuţi cu soţul ei – El şi-a arătat iubirea într-un fel, iar acum El şi-o arată în alt fel, dar e tot iubirea Lui. 

Câteva scrisori si marturii  ale femeilor care au participat la conferinţă 
                   
Lidana 

Sper ca in rândurile următoare sa pot exprima, chiar daca nu voi putea explica indeajuns, ce mult a contat pentru mine invitatia  la aceasta conferinta. De aproape un an, daca nu mai mult, sunt intr-o stare nu foarte buna. Extrem de obosita si in incapacitatea de a face lucrurile asa cum trebuie. Oboseala fizica si-a intins tentaculele in toate domeniile asa ca mi-am dat seama ca nici in lucrare nu mai eram asa de eficienta. De aici au inceput ganduri de descurajare si inevitabila dorinta de a renunta la a ma mai implica in ceva. Cam asta era starea in care ma aflam cand am fost invitata la la conferinta. Faptul ca mi s-a spus ca e si un cadou, pentru mine a fost ca o raza de soare. Dar imediat mi-am dat seama ca acea bucurie va fi umbrita de obligatia de serviciu. Totusi am spus ca macar seara voi participa. Desi nu am putut sta foarte mult,acele cateva momente au fost suficiente sa ma ajute sa primesc din partea Domnului balsamul de care aveam nevoie. 

Eu eram vasul sfaramat in mii de bucatele. Stiam ca Dumnezeu nu ma va lasa...dar parca momentul acela nu se ivea la orizont. Miercuri seara Dumnezeu a inceput vindecarea si reabilitarea. Procesul este inca lung, dar stiu ca va avea un final superb. 

Stiu ca organizarea conferintei a fost o munca de titan, dar cred ca Dumnezeu  va rasplati din plin toate acestea. Multumesc inca o data si inca o data pentru oportunitatea de a participa la aceasta conf si ma rog Domnului sa te intareasca si mai departe. 

Dorina  

Pentru  mine a fost un mare, mare har participarea la aceasta conferinta.Nu pot sa identific cu ce asteptari am venit acolo, dar totusi nu prea mari, pt ca eu stiam ca nimeni nu ma poate ajuta in problema mea, decat Dumnezeu, iar prezenta Lui in viata mea, nu am pus-o la indoiala si credeam ca e ceva normal prin ce trec eu. 

Cu toate acestea am experimentat inca odata minunea ce numai El o poate face, de a schimba sentimentele si atitudinea mea, in conditiile acelorasi circumstante. Simt ca aceasta conferinta a fost o piatra de hotar pt mine, si de aducere aminte a modului in care Dumnezeu intervine in viata mea si imi da un nou inceput. Cred ca am inceput un proces de vindecare si ca Dumnezeu vrea altceva de la mine incepand cu aceasta conferinta, vrea sa ma pregateasca pt altceva, dar inca nu stiu pt  ce. Oricum sunt hotarata sa ma pun la dispozitia Lui si El sa ma creasca si sa ma foloseasca unde are nevoie de mine.
Iti multumesc inca odata pt ca m-ai invitat, si-i multumesc la Dumnezeu pt lucrarea minunata ce o face prin tine si celelalte surori dragi, pt ca cred ca multe femei au plecat de la aceasta conferinta cercetate de Domnul, dar totodata si incurajate si imbarbatate. 

  

Nina 

De cateva zile vreau sa scriu acest mail si vreau prin el sa iti multumesc si tie pentru timpul minunat petrecut la conferinta de anul acesta! Spun ca vreau sa iti multumesc si tie, deoarece lui Dumnezeu i-am multumit si ii multumesc mereu.... 

Draga mea.... simt o bucurie enorma in inima.... simt ca Dumnezeu iubeste femeile in mod special, asa cum El insusi este special.... si la fel de special iubeste si barbatii... Conferinta de anul acesta a fost o binecuvantare minunata pentru mine personal dar si datorita faptului ca am putut , prin tine sa o aducem inaintea Domnului in mod special pe fata  care a fost cu mine. A venit garbovita sub bagajul adunat din neglijenta... din nestiinta... din inconstienta... ca si femeie. Povara ei era mult prea mare ca sa o ajut eu doar, prin experienta mea.... Domnul a ingaduit ca prin tine sa o aduca inaintea Lui.... Altfel, din cate o cunosc pe aceasta fata... nu ar fi acceptat sa ia parte la experiente de acest gen, ma refer la vindecare prin eliberare... Dar, aceasta conferinta a adus-o in mod uimitor inaintea puterii Domnului nostru drag.! A venit la conferinta cu o privire goala, trista, infometata....si a plecat umpluta de viata... cu o fata senina si cu acel sclipet fericit in ochi! Sentimentele de teama, neliniste, neincredere au inceput sa cedeze sub puterea rugaciunii, a Duhului Sfant! 

Ceea ce faceti este o lucrare extraordinar de mare si de importanta!  

Atunci cand piedicile apar in  calea ta sub diferite forme, sa iti amintesti ca esti o unealta in planul mantuirii... esti cel mai de pret vas de lut, din care se revarsa cel mai frumos parfum! 

Ma gandeam ,, ce mare este Domnul si cum da El putere robilor Sai! Am admirat foarte mult dragostea si respectul din familia voastra...intre tine si Tibi, sotul tau. Sunteti o familie minunata! Un model pentru mine, pentru ca in voi Il vad pe Domnul , frumusetea Lui, adevarul Lui, bucuria Lui, acceptarea si intelegerea Lui! 

Am mai multe prietene care ar avea o nevoie foarte mare sa participe la astfel de conferinte... femei impovarate, indurerate... (stiu ca fiecare cunoastem astfel de cazuri...) insa, as vrea tare mult sa te rog frumos, sa tinem legatura referitor la astfel de evenimente, pentru a  putea anunta din timp aceste ersoane, in vederea inscrierii si participarii la un astfel de eveniment! As fi putut sa las in locul meu acum alta persoana, insa nu vroiau sa mearga fara mine... dar Domnul sa auda strigatul lor... si daca este voia Lui sa ia si ele parte la conferintele organizate de Domnul prin voi in viitor. 

  

Flori Stoica 

Ma numesc Flori Stoica  si sunt din Constanta, dragele mele as vrea sa impartasesc cu voi cele ce mi s-au intamplat la aceasta conferinta unde numai prin harul bunului Dumnezeu am ajuns. Sunt crestina de 15 ani iar sotul meu nu este. Sotul nu doar ca nu este crestin dar este un alcoolic irait si foarte violent. Dupa prima seara de conferinta, am mers acasa plina de bucuria faptului ca Dumnezeu vorbise inimii mele, dar acasa ma astepta un scandal monstru. Sotul meu era din nou beat si a inceput sa imi aduca injurii si sa ma ameninte cu bataia, intr-un final am reusit sa fug in baie, acolo am si ramas de altfel pana la ora 1 a.m cand el a adormit si am putut iesi afara din baie. A fost un timp de cateva ore cat am stat in baie, dar am putut sa ma rup de ce era dincolo de usa si sa strig catre Dumnezeu.. M-am rugat in acele cateva ore si simteam cum Dumnezeu efectiv indeparta acele duhuri rele care erau peste sotul meu si care voiau sa ma atace. Domnul a fost bun si m-a scapat din mana Satanei. Am petrecut la Constanta cateva zile atat de binecuvantete, si am putut sa merg din nou acasa dornica de a nu renunta la batalia pe care o dau cu tot ce se intampla in casa mea. Am fost consiliata  si Dumnezeu m-a intarit. M-am dus acasa si am hotarat sa ma “incing”si sa slujesc sotului si copiilor si tuturor celor din familia mea. Multumesc pentru tot ce ati facut aici si am fost atat de impresionata cum Dumnezeu a putut sa identifice problemele din viata multor femei si sa le vorbeasca si sa le incurajeze asa cum si eu am fost incurajata. 

  

Maria Miron 

Ma numesc Maria Miron si sunt din Barlad-Vaslui. 

Vreau sa va spun ca in urma acestei conferinte am luat noi hotarari cu privire la viata mea. Am luat hotararea ca atunci cand voi ajunge acasa este sa extindem lucrarea cu femeile in tot judetul Vaslui. Am inteles ca este nevoie sa il sustin pe sotul meu si sa ma rog mai mult pentru el. Vreau sa ma dedic mai mult familiei mele si in special copiilor mei, sa petrec timp cu ei si sa am partasie cu ei. Multumesc pentru aceasta conferinta si Domnul sa va binecuvanteze ca si in anii care urmeaza sa puteti organiza astfel de conferinte pentru ca femeile au nevoie de astfel de momente. 

  

Alina Onute-Brasov 

Mi-a placut foarte mult tot ce s-a intamplat la aceasta conferinta dar in primul rand mi-am dat seama ca satan a furat asa de multe de la mine si chiar a pus stapanire pe inima mea in mai multe domenii din viata si Dumnezeu aici m-a izbavit , am fost eliberata de toate minciunile pe care satan mi le-a spus. Slava Domnului. Relatia cu sotul meu a fost pana acum una foarte rea din cauza ca in loc sa ma rog il faceam pe el responsabil de tot ce se intampla in casa noastra. Domnul mi-a vorbit si am inteles ca solutii pentru probleme sunt doar la Dumnezeu si nu la sotul meu, dar ca sotul meu are nevoie de aprecierea si dragostea mea. Multumesc pentru tot ce a facut Domnul in viata mea in aceste cateva zile si Il slavesc pe El. 

  

Oana Dulgariuc-Roma-Italia 

Deci am venit aici cu gandul de a primi eliberare si sa simt mangaiere si alinare. Domnul mi-a ascultat rugaciunea. Este minunat cum lucreaza Dumnezeu, a fost nevoie sa vin atata drumpana aici  la Constanta sa imi vorbeasca Dumnezeu. Nu pot spune ca inteleg pe deplin planul Lui, dar acum cred ca El este alaturi de mine, desi e doar inceputul, ma incred in El si doresc ca viata mea sa ii apartina Lui. In grupele mici am fost atat de binecuvantata, am putut sa ma deschid si sa las povara mea la crucea Domnului Isus. Imi doresc ca pe viitor daca Domnul va ingadui sa se faca conferinte dinacestea si pentru femeile tinere, noi avem atata nevoie de sfatuire, avem atatea intrebari si nu stim cum sa gasim raspunsul. Ne confruntam cu multe probleme, anexie, depresie, dezamagiri, robiri, etc. Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru ceea ce ati facut. 

  

Tatiana Iordanescu-Motru-Gorj 

Aceasta conferinta a fost pentru mine ca un colac de salvare intr-o mare unde ma afundam tot mai tare. Am avut o disperare adanca din cauza copiilor si a neascultarii si razvratirii lor impotriva lui Dumneseu neintelegan de ce trebuie sa ma confrunt cu astfel de situatii, invinovatindu-ma si neiertandu-ma de multe lucruri. Am hotarat sa pun armele jos si sa nu ma mai rog, sa las totul la voia intamplarii, eram distrusa, disperata, deznadajduita, nu mai credeam ca mai exista vreo sansa pentru mine, ma vedeam facuta tandari, dar Slavit sa fie Dumnezeu, ca datorita indurarii Lui a gasit cu cale sa ma aduca la aceasta conferinta si sa se ocupe de mine, sa ma faca sa inteleg ca trebuie sa fiu o luptatoare, sa lupt pentru drepturile mele, sa declar din nou razboi diavolului pentru castigarea terenuli pierdut. Marturiile, indemnurile partasia cu femeile m-au facut din nou si m-au motivat sa ma ridic, sa scutur tarana de pe mine si sa merg inainte. Va multumesc pentru ca v-ati lasat calauzite de El si ati facut aceasta frumoasa lucrare prin care am fost zidita sufleteste. 

  

Tincuta Apostol-Vaslui 

Mi-a placut mult caldura sufleteasca pe care am gasit-o la femeile de aici. Ceea ce m-a marcat a fost faptul ca am intalnit femei deosebite care Il slujesc pe Domnul si care mi-au dat imboldul de a lupta. In ultimul timp, datorita climatului din biserica unde merg, impotriva femeii, imi pierdusem elanul pe care il aveam, ramasesem fara aripi. Biserica noastra predica mult impotriva drepturilor femeii si din aceasta cauza am avut multe lovituri, dar scumpul meu Isus nu m-a abandonat. Toate aceste momente petrecute cu voi in locul acesta au ramas in inima mea. 

  

Daniela Ilascu 

Sunt profund impresionata de felul in care a fost organizata aceasta conferinta si ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a facut acest cadou. Trec printr-o perioada foarte grea in viata si prin aceasta conferinta am fost extrem de incurajata si binecuvantata. Sufletul meu si inima s-au bucurat in Domnul. Dumnezeu este cel care m-a incurajat minunat in zilele acestea. Va multumesc. 

  

Mioara Rosu-Motru-Gorj 

Nu pt sa scriu ceva ce mi-a placut mai mult decat altceva. Totul a fost minunat. Multumesc surorilor care au fost atat de inspirate si ne-au dat niste daruri spirituale pretioase. In urma a tot ce s-a petrecut aici, nu mai vreau sa pierd nici o clipa, m-am hotarat, vreau sa fiu si eu botezata, vreau sa fiu si eu o fiica a Tatalui Ceresc. Multumesc lui Dumnezeu pentru tot. 

Cand am vorbit cu Rodica Filip la telefon zilele trecute, mi-a spus ca aceasta femeie s-a botezat sambata trecuta. 

  

Aurelia Gabor – vicepreşedinta femeilor creştine de pe coasta de vest a Asociaţiei  Baptiste Română din S.U.A  şi Canada  

Am rămas profund surprinsă de gradul înalt de organizare precum şi de prezentările, pline de conţinut, a surorilor participante. Au fost prezente peste 300 de surori din toate colţurile României. Am consiliat multe dintre surorile prezente şi asta m-a ajutat, încă odată, să observ nevoia enormă de ajutor spiritual practic care există în rândurile oamenilor şi, mai ales a femeilor care, parcă mai mult decât bărbaţii, sunt confruntate cu tot felul de crize personale cu repercursiuni adânci în viaţa lor spirituală. 

Nu este uşor deloc să organizezi o conferinţă de astfel de proporţii şi pe o durată de aproape o săptămână. Se pot întâmpla multe într-o asemenea perioadă de timp şi un asemenea eveniment implică multă trudă şi un efort deosebit, atât în proiectarea lui, cât şi în ceea ce priveşte buna desfăşurare a lucrărilor pe care le include. De asemenea, este nevoie de înţelepciunea venită de sus, atât în selectarea mesajelor precum şi a vorbitorilor, pentru ca scopul unei asemenea întâlniri să fie atins. Am admirat profund, în aceste condiţii, dedicaţia şi înţelepciunea organizatorilor principali ai acestei conferinţe, Ligia & Tibi Seman din Hunedoara, soţ şi soţie. Rareori mi-a fost dat să văd o colaborare mai fructuoasă şi eficientă decât a acestei familii, care sunt total dedicaţi lucrării ce o fac. Împreună cu echipa lor de slujire, formată din fraţi şi surori din toată ţara, organizează în fiecare an câte o conferinţă naţională pentru femei, având drept scop eliberarea, restaurarea şi echiparea femeilor din România precum şi a româncelor care locuiesc în afara graniţelor României.
                                   

 
Referinţă Bibliografică:
Conferinta nationala de femei 23 – 27 iunie 2009 / Ligia şi Tiberiu Seman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 66, Anul I, 07 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ligia şi Tiberiu Seman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ligia şi Tiberiu Seman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!